|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Q 10 do serum
Witam was dziewczyny.
Zbyt poźno znalazłam FBU i niestety nie zglebilam wszystkiego. Zdążyłam jedynie poczyta o wit C iinnych cudach z ktorych ukrcam sobie rożne mazidełka. Mam jednak problem z Q10 , bo po dodaniu do serum z wit C warzy mi sie straszliwie. Czy tak mabyc? Bardzo prosze o pomoc. A czy do tego serum ( wit.C , E, Q10 ) moge doda kwas hialuronowy. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Q 10 do serum
Nie wiem, moze to kwestia HLB? HLB dla q10 wynosi chyba 7, ale nie jestem chemikiem, nie potrafie tego dokladnie wyliczyc.
pamietam zbiochemii, ze zeby mikstura byla stabilna skladniki musza miec podobne HLB [balans hydrolipidowy]. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzięki za podpowiedź, ale nie wiem co to HLB. ( muszę się podszkolić).
Może za silne jest to moje serum ( 20%) ??? A może trzeba coś tam dodać. Czy ktoś dadaje do serum z wit. C oprócz wit. E , jeszcze Q10 ? Proszę o pomoc Was dziewczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, odkad BU zniknelo, nie mamy juz dostepu do przepisow.ja mam tylko zanotowany prezpis na zwykle serum glupia nie spisalam nic innego, eeeh
![]() wątek, gdzie ostatnio rozmawialysmy o serum: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...51#post1422951 Moze dziewczyny maja cos zachomikowane? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Oprócz wit. E do serum z wit C dodajemy Q10. Na dzień taki zestaw jest wystarczający. Co do kwasu hialuronowego nie stosujemy go łącznie w serum z wit. C, ponieważ bardzo szybko utleni się. Możesz stosować go na noc. Pozdr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzięki dziweczyny.
Paula ja mam cerę mięszaną i mocno rozszerzone pory, do serum wsypuję ok. 2,5 ml kawsu askorbinowego w proszku na 10 ml. nawet mnie nie szczypie. Myślę że jest o.k. Na koniec do mięszanki dodaję Q 10 i wtedy mi się on waży. A może się czepiam i tak ma być? Proszę odpowiedzcie czy to rozwarstwienie jest normalne i czy tylko mam poprostu wstrząsnąć przed użyciem i przed nałożeniem na twarzyczkę. Aha dzięki za info o kw. hialuronowym. A czy mogę go dodać do serum z wit PP a może wiecie z czym go połączyć żeby nałożyć na noc jako serum nawilżające. całuję Was mocno. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Jeśli wsypujesz 2,5 ml to uzyskujesz stężęnie 25% jest to stanowczo za dużo, najwyjsze wsazane stężenie to 20%.
Po dodaniu E lub Q10 do sera z wit. C następuje automatyczne rozwarstwienie. Przecież wit C rozpuszczamy w wodzie, a faza wodna nie połączy się z fazą olejową (E, Q10). Przed użyciem należy energicznie wstrząsnąć. Jedyne znane mi serum z kwasem hialuronowym to : kwas +pantenol + zielona herbata. Takie serum trwałe jest ok 3 dni, ponieważ potrzebny jest konsrewant, u nas w Polsce niedostępny. Wit. PP możesz łączyć dowolnie z róznymi witaminami i ekstraktami. Kwas hialuronowy możesz używać samodzielnie ![]() Pozdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
jesteś kochana. Bardzo Ci dziekuje za pomoc. W takim razie musze dac mniej kwasu askorbinowego. ( czy takie wysokie stezenie jakie używałam jakieś 2 tygodnie moglo poczyni coś zlego na skorze twarzy ???). Oczywiście filtrow na dzien też używam.
Jak zakupie kwas hialuronowy, to cos ukrece sobie. Jestem szczerze pod wrażeniem forum Bichemii Urody, ktorego już obecnie niema. zdażyłam troszke poczytac i wprowadzic w życie. Ale dziewczyny podawały tam naprawde fajne przepsi na własnorecznie ukrecone cudeńka. Jeśli ktoraś z Was posiada troche wiecej wiedzy niż ja.To potrzebuje czegoś na rozrzeżone pory i dobre nawilżenie. jeszcze raz całuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
wcześniej w rozmowach na forum prosiłam o info na temat kwasu hialuronowego, mogę go zdobyć od znajomego plastyka, ale nie wiem w jakim stężeniu występuje, czy można go rozcieńczyć i jak stosować. Mam bardzo przesuszoną skórę po retinie a, na biochemii czytałam, że dziewczyny go używają, ale niestety nie doczytałam jak? Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.