Wirusy... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-17, 09:13   #1
eweska
Moderatoreska

Wirusy...

Wiem, ze takich watkow bylo juz pelno, ale musze sie wam pozalic, bo mam cos takiego pierwszy raz. Jestem wsciekla bo stracilam wszystko co mialam na kompie Teraz komp ledwo lazi bo trzeba wszystko wgrywac od poczatku, poniewaz zostalo cale oprogramowanie usuniete i musze czekac na szwagra, ktory wszystko mi to zrobi(czesc zrobil wczoraj) A weszlam sobie tylko na strone z opisami na gg Nawet antywirus nie dal rady, sam sie wylaczyl Dziewczynki nawet nie wiecie jaka ja jestem zla.
Dlatego moja rada uwazajcie, zeby wam cos takiego sie nie przytrafilo.
Juz chyba nigdy nie wejde na strony z opisami na gg Wiem, ze wirusy czatuja wszedzieJezeli chcecie to wpisujcie czy wam tez kiedys taki wirus narobil tyle szkod
eweska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 09:40   #2
lain
Zakorzenienie

Dot.: Wirusy...

na szczescie nigdy zaden wirus nie zrobil mi takiego spustoszenia w ciagu mojej ok 10-letniej kariery komputerowej
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 09:46   #3
Madia
Zakorzenienie

Mi jeszcze nigdy wirus aż takich szkód nie narobił...a dane straciłam kiedys z dysku ale to przez tatę ...hehehe teraz to nawet nie mam aktualnej bazy danych o wirusach i jakoś żyję sobie...chyba że dopóki mi wsyztsko nie pójdzie do nieba heheh Nie ma się co ograniczać we wchodzenia na stronki

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 10:35   #4
1141655
Zakorzenienie

Wczoraj mialam ta sama sytuacje nie wiem skad wzial sie wirus ale wyżarł mi wszystkie dane WSZYSTKIE! od zdjec po dokumenty
ale moj brat zainstalowal jakis porogram do odzyskiwania danych i sie zrobilo..ponad 8 godzin wszystko sie przywracalo
nigdy wiecej heh....

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 11:17   #5
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

ło matko, ale mnie przestraszyłyście tymi wirusami Ja już od jakiegoś czasu zabieram się za archiwizacje moich dokumentów, zdjęć etc. i nie mogę sie zabrać, zawsze coś mi wchodzi w paradę No ale postanawiam uroczyście zrobić to w tym tygodniu! Bo jakby mi wcięło wszystko, to leżę martwym bykiem Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać...

1141655, a co to za program do odzyskiwania danych?
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 11:24   #6
olusia...
Zakorzenienie

GG do olusia...

mnie też kiedyś jakieś wirusy zaatakowały na stronie z opisami, ale na szczęście juz na tyle znam mój komputer, że widzę kiedy szaleje i odrazu działam Dane z dysku też kiedyś straciłam, ale to przez swoją głupotę myślałam, że wyskoczę razem z komputerem przez okno taka byłam zła. Straciłam cały dorobek moich boskich zdjęć Dobrze, że chociaż zdjęcia ze studniówki wtedy jeszcze zostały w aparacie, bo chyba bym się pochlastała
olusia... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 13:49   #7
201701160947
Konto usunięte

Też tak miałam,szukałam dzwonków do komóry i weszłam na stronkę i zaczęło mi się nagle coś jakby instalować,nie mogłam tego powstrzymać i już było po wszystkim,wszystkie programy przestały działać,ale nie rozumiem dlaczego nie pomógł antywirus.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 13:58   #8
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YenneferD
ło matko, ale mnie przestraszyłyście tymi wirusami Ja już od jakiegoś czasu zabieram się za archiwizacje moich dokumentów, zdjęć etc. i nie mogę sie zabrać, zawsze coś mi wchodzi w paradę No ale postanawiam uroczyście zrobić to w tym tygodniu! Bo jakby mi wcięło wszystko, to leżę martwym bykiem Nawet nie chcę sobie tego wyobrażać...

1141655, a co to za program do odzyskiwania danych?
FileRecovery

ahh dzieki niemu zawdzieczam odzyskanie zdjec ze studniowki,wakacji,biblio grafi na mature wszystkiegooooo!!!!

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 14:14   #9
desti
Zakorzenienie

wspolczuje... format c: paskudna sprawa

dlatego kupilam sobie zewnetrzny twardy dysk i wszystko co wazne na niego wrzucam plus do tego legalny antywirus i firewall...
jeden komputer mi tak trojany wykonczyly teraz jestem zabezpieczona po uszy

ps.s w koncu trojan jak znajdzie jakas furtke to pierwsze co robi to deaktywuje wszystkie programy antywirusowe
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 16:38   #10
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez silva
Też tak miałam,szukałam dzwonków do komóry i weszłam na stronkę i zaczęło mi się nagle coś jakby instalować,nie mogłam tego powstrzymać i już było po wszystkim,wszystkie programy przestały działać,ale nie rozumiem dlaczego nie pomógł antywirus.
Wlasnie ja mialam cos podobnego, tylko zainteresowalam sie najpierw antywirusem i probowalam go uruchomic i tez zaczelo sie instalowac cosik, ale nie dalo sie tego wylaczyc. Moze jakbym wylaczyla kompa z pradu to byloby ok.
Stary 2006-03-17, 16:46   #11
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez desti
wspolczuje... format c: paskudna sprawa

dlatego kupilam sobie zewnetrzny twardy dysk i wszystko co wazne na niego wrzucam plus do tego legalny antywirus i firewall...
jeden komputer mi tak trojany wykonczyly teraz jestem zabezpieczona po uszy

ps.s w koncu trojan jak znajdzie jakas furtke to pierwsze co robi to deaktywuje wszystkie programy antywirusowe
No ja tez mam legalny antywirus i zawsze bylo ok.Kiedys trojanki tez mi sie probowaly dostac, ale zawsze zostawaly usowane. A teraz wirus nazywal sie chyba sherif czy jakos tak bo zainstalowal mi sie na pulpicie jeszcze wczesniej pozbyl sie antywirusa, a po chwili komp sie wylaczyl no i na tym koniec, nie ma nic

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-17, 17:31   #12
desti
Zakorzenienie

Jezeli bardzo Ci zalezy na tym co bylo na kompie to zanim zrobisz format zanies twardy dysk do porzadnego informatyka... wiem, ze sa firmy, ktore specjalizuja sie w odzyskiwaniu danych.
Bo to jeszcze nie jest stracone... dopoki dysk nie jest spalony albo uszkodzony fizycznie to da sie wiele z niego odzyskac.
Stary 2006-03-17, 17:43   #13
arek***
Zadomowienie

Hej
Wiele osób uważa zwykły firewall za antywirus co niema z tym nic wspolnego . Poza tym jest wiele kiepskich antyvirow lub masz dobrego antywira ze stara bazą danych wirusów . Niestety za dobrego i aktualnego antywira trzeba zapłacic . Ja polecam kaspersky jest niezawodny . Kiedys był dołaczony do jakiej gazety z roczną licencją .
Stary 2006-03-17, 18:06   #14
desti
Zakorzenienie

i wiele osob uwaza, ze sam antywirus uchroni ich przed atakami... a tylko w polaczeniu antywir + firewall cos mozna osiagnac

ja mam nortona security i jestem zadowolona ... na oryginalnym i polatanym serwispackami windowsie dziala bez zarzutu...
Stary 2006-03-17, 18:12   #15
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
ja mam nortona security i jestem zadowolona ... na oryginalnym i polatanym serwispackami windowsie dziala bez zarzutu...
ja mam oryginalnego windowsa i norton doprowadzal mnie do szewskiej pasji. wywalilam to dziadostwo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-17, 18:20   #16
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arek***
Ja polecam kaspersky jest niezawodny . Kiedys był dołaczony do jakiej gazety z roczną licencją .
kaspersky tez taki do konca fajny nie jest. tzn pod wzgledem wirusowym na pewno jest jednym z najlepszych, ale moj TŻ ma oryginalnego i np. nie moge mu wysylac linkow przez gg ani nie dochodza do niego wiadomosci wyslane, gdy go na gg nie ma
Stary 2006-03-17, 18:21   #17
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Ja nie mam problemów z wirusami. Dobry antywirus robi ciach... ciach i po ewentualnych intruzach. Jeszcze niegdy nie miałam problemów z wirusami, które robiłyby mi bałagan na kompie.
Stary 2006-03-17, 18:22   #18
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain
ja mam oryginalnego windowsa i norton doprowadzal mnie do szewskiej pasji. wywalilam to dziadostwo

a norton tez byl oryginalny ... ja tam nie mam z nim zadnych problemow a korzystam z niego 4 rok ... sam sie aktualizuje i chroni...
na szczescie jest wiele programow i kazdy moze znalezc taki co mu pasuje ...
Stary 2006-03-17, 18:26   #19
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
a norton tez byl oryginalny
oczywiscie (dostalam cale oryginalne oprogramowanie do kompa)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-17, 19:01   #20
201701160947
Konto usunięte

Też z Nortona(oryginalnego ) nie byłam zadowolona,z Avasta również.Natomiast dobrze mi się spisuje NOD.->oryginalny...No kaspersky nie bardzo,MKS może być
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-17, 21:07   #21
arek***
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lain
kaspersky tez taki do konca fajny nie jest. tzn pod wzgledem wirusowym na pewno jest jednym z najlepszych, ale moj TŻ ma oryginalnego i np. nie moge mu wysylac linkow przez gg ani nie dochodza do niego wiadomosci wyslane, gdy go na gg nie ma
Mam Kasperskyego i to dla mnie jakas nowośc , mam gg i działa jak zawsze dobrze . To nie wina antyvira chyba że TZ poprawia ustawienia .
Stary 2006-03-17, 21:57   #22
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arek***
Mam Kasperskyego i to dla mnie jakas nowośc , mam gg i działa jak zawsze dobrze . To nie wina antyvira chyba że TZ poprawia ustawienia .
to ja juz nie wiem. odkad zainstalowal ten program wychodza wlasnie takie ograniczenia.
Stary 2006-03-18, 12:39   #23
eweska
Moderatoreska

Ja mialam wlasnie Nortona(orginalnego) Niestety wszystkie dane z kompa utracilam, teraz pomalu wgrywam programy, ktore mialam. Mam tylko nadzieje ze takie cos sie juz nie powtorzy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-18, 13:25   #24
Sanderek
Wtajemniczenie

GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Cytat:
Napisane przez silva
Też z Nortona(oryginalnego ) nie byłam zadowolona,z Avasta również.Natomiast dobrze mi się spisuje NOD.->oryginalny...No kaspersky nie bardzo,MKS może być
No właśnie, ja mam NOD'a i jestem super zadowolona, żadnych problemów ani z kompem ani z wirusami.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości