|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Etat nauczyciela - pytanie do nauczycieli
Szybkie pytanko.
Pensum nauczyciela wynosi 18h. To jest cały etat. Jeśli nauczyciel ma godziny ponadwymiarowe (2h przedmiotu + 1h wychowawcza), to czy w jakichś papierach pozaszkolnych (np do zusu) podaje "cały etat", czy np. 1,16 etatu? Pytam, bo robię teraz praktyki w LO, muszę zanieść do dziekanatu papiór-oświadczenie nauczyciela, które idzie do zusu, są tam różne pierdółki typu czy prowadzisz działalność gospodarczą itd.... Pracodawca i wymiar etatu... No i właśnie nauczycielka zostawiła mi to pole puste ![]() ![]() Nie wiem, czy zanosić tak, jak mi wpisała, czy co.... Dodatkowo to zespół szkół, i to podała jako pracodawcę, a w gim ma jeszcze 5h, czyli razem wychodzi 26h, a więc 1,44 etatu... To się podaje tak dokladnie? Czy godziny ponadwymiarowe są tylko dla dyrektora szkoły i nieważne? ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Chodzi mi dokładnie o to: http://www.rp.pl/ZUS/311039982-Umowa...aktu.html#ap-1 Mój nauczyciel będzie więc zleceniobiorcą i na tym oświadczeniu do zusu jest wymiar etatu... a z tego co piszą tu: http://www.gofin.pl/skladki-zasilki-...tem-a-zus.html wychodzi na to, że żadne składki i tak nie będa odprowadzane, bo: "obowiązkowe (tj. emerytalne, rentowe i wypadkowe) - jeżeli oskładkowany przychód z etatu w przeliczeniu na okres miesiąca jest niższy niż minimalna płaca.", a moja nauczycielka ma ten przychód wyższy. więc czy to czy jest tam wpisane "cały etat" będzie w ogóle jakoś sprawdzane / brane pod uwagę? Wiem, że nauczycielka nie jest sama pewna, co tam powinno być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Etat nauczyciela - pytanie do nauczycieli
Cały etat jest OK
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.