|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Mikrodermabrazja Trójmiasto-pomóżcie proszę!
Witajcie Kochane!
Chciałabym się dowiedzieć, gdzie najlepiej w Trójmieście wykonać zabieg mikrodermabrazji (u dermatologa). Zależy mi najbardziej na usunięciu dziurek z czoła i z nosa, małych blizenek po trądziku. Proszę, doradźcie mi, gdzie ten zabieg będzie wykonany najlepiej, ile za niego zapłacę, czy będzie możliwe wykonanie go tylko na czoło i nos? Dodam, że tutaj studiuję, więc jak będzie wyglądała pierwsza wizyta u dermatologa, czy będę musiała płacić za wizytę, czy będzie ona w ramach Funduszu? przepraszam że stawiam Wam takie banalne pytania, ale naprawdę mało wiem w tym temacie ![]() Z góry dziękuję za pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mikrodermabrazja Trójmiasto-pomóżcie proszę!
Bardzo Was prosze o jakieś wskazówki, naprawdę mi na tym zależy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Chętnie bym pomogła, ale niestety nie mam o tym pojęcia. I prawie sobie język połamałam próbując wymówić to jakże "łatwe" słowo "mikrodermabrazja" :P.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
proszę, doradźcie mi jakiś gabinet, będę bardzo wdzięczna!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
może Dermis w Gdańsku? Nie byłam tam osobiście ale wiem, że tam takie zabiegi wykonują lekarze....
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
hmmm, szczerze mówiąc, to ja zdążyłam się już sama dowiedzieć, gdzie są takie gabinety, ale wolałabym żeby chociaż jedna osoba mi doradziła, gdzie ten zabieg wykonany będzie naprawdę dobrze, albo podzieliła się doświadczeniami, nie wierzę, żeby nie było tu takich osób
![]() Może jednak ktoś się jeszcze wypowie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Od grudnia 2006 do marca 2007 chodziłam na zabiegi do dermatologa Jacka Toboła, z Centrum Dermatologii, ul. Świętojańska 135/2 w Gdyni. Byłam ok. 7 razy, w 10-dniowych odstępach. Za zabieg na twarz płaciłam 150zł. Dodatkowo brałam kwasy za 50zł. Po zabiegu dostawałm krem na uspokojenie skóry, bo niestety była czerwona jak buraczek (po kwasach). Lekarz był bardzo sympatyczny, dokładny, fachowo wykonywał zabieg. Mam porównanie, bo byłam jeszcze w dwóch innych gabinetach. Po tych kilku zabiegach pory lekko się zmniejszyły, a przebrawienia stały się troszeczkę bledsze. Jednak wydając tyle pieniędzy spodziewałam się większych efektów. Prawdę mówiąc, to po kilku samodzielnie wykonanych peelingach kwasem migdałowym widzę lepsze rezultaty. Po każdym zabiegu stosowałam metronidazol (wypisywał mi recepty), aby nie pojawiły się jakieś niespodzianki. Skóra niestety bardzo szybko łapała wszelkie paskudztwa. No i dopiero w połowie tej serii zabiegów dowiedziałam się, że powinnam stosować filry. Od lekarza dostałam też próbki filtrów. Podsumowując, nie zdecydowałabym się na kolejne zabiegi. Jak dla mnie jest to strata czasu i pieniędzy. Może dlatego, że moja skóra jest tłusta i gruba jak u nosorożca, to nie było spodziewanych efektów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
![]()
czyli mam poprzestać na zabiegach w domu? mikrodermabrazja domowa to o ile się nie mylę np. Loreal Refinish? czy po takich specyfikach będę miała podobne efekty? ja nie mam tak grubej skóry, wręcz przeciwnie, więc może jest nadzieja, że taki zabieg by mi pomógł? jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
aha, jeszcze jedno pytanko, czy kwas migdałowy do samodzielnego użycia zakupię w necie? jeśli tak to na jakiej stronie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Przeszukaj sobie biochemie pod kontem swoich zapotrzebowan znajdziesz bardzo duzo dyskusji na nurtujace Cie tematy
np: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...kwas+migdalowy http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=mazidla http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193354 Zycze powodzenia i lektury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Idź na zabieg mikrodermabrazji, sama ocenisz czy jest dla Ciebie przydatny. To, że mi nie pomógł wcale nie oznacza, że i u Ciebie będzie podobnie. Trzeba szukać odpowiedniej dla siebie metody. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
dziękuję serdecznie za wszystkie wskazówki, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Najlepiej na ten zabieg udaj się do kliniki Epi Centrum w Gdańsku. Ja byłam bardzo zadowolona z efektów, mimo ze poczatkowo nie chcialo mi się wierzyć ze to w ogóle zadziała. Do tego obsługa jest bardzo przyjemna i pomocna !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.