|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() okragłe oczy,już nie wiem jak się malować:(
Dziewczyny pomóżcie!
Mam okragłe oczy ( podobne do Natalie Imbrulgia-tak mi mówia,ale ja jakoś nie widzę podobieństwa).Problem polega na tym, że nie wiem już jak sie malować. Hmm, już sama nie wiem czy czarna kreska na górze czy rozmazana,powieki troche opadaja więc to dodatkowy problem. Są tez jak widać dość blisko osadzone,więc w wewnętrznych kącikach maluję na jasno a na zewnątrz przyciemniam,ale powieki mam dość "szerokie" i jak pomaluje je całe to wyglądam jak jakaś lalka,w negatywnym znaczeniu, Doradzacie innym to może i mi coś doradzicie bo popadam w kompleksy ostatnio... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: okragłe oczy,już nie wiem jak się malować:(
czy naprawde nikt nie umie mi doradzic,czy nie chce??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Masz bardzo ładne oczy, uważam, że powinnas je exponować na pierwszym miejscu. Aby je trochę zwęzic narysuj kreskę na górnej powiece przy nasadzie rzes, i cieniutka, subtelna od polowy oka do zewnatrz na dolnej, tak aby gorna z dolna sie polaczyły. Wtedy musnij zewnetrzny kacik oka w miejscu polaczenia kresek kredka w strone skroni. Taki trick ponoć pomaga trochę "zmigdalić" oko. Na doł polecam jasne błyszczyki, bo takie ładne oczka muszą byc widoczne. Powodzenia
![]() p.s. Wydaje mi sie ze jeszcz aby zmaksymalizowac efekt mozesz pogrubic kreskę gornej zewnetrznej czesci powieki ciemnym cieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzieki Nim,zastosuję się do porady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.