|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
esencje z perfum?
Hej dziewczyny! Przeglądając internet trafiłam na esencje z perfum produkcji Francuskiej.
esencjaperfum.pl Chciałabym upolować Aliena ale długo zajmie mi zbieranie zaskórniaków na pełnowymiarową wersję i cena tutaj jest więcej niż kusząca. Co to jest? Bo aż mi się wierzyć nie chce. Używała któraś? To podróbki? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-09-01 o 17:44 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: esencje z perfum?
Cytat:
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-09-01 o 17:44 Powód: Linkw cytacie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ten post to nie jest przypadkiem "ukryta" reklama?
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
to już wiadomo, ile te blogi są warte. Smutne, bo traktuje się blogerki jako swojego rodzaju ekspertów, czy choćby osoby dobrze rozeznane w danym temacie - a tu takie kwiatki...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
blackpeony
|
Witam,
zachęcona reklamą na fb i kodem rabatowym skusiłam się na zakup dwóch zapachów na esencjaperfum.pl - La Vie Est Belle i Black Opium oraz apaszka psiukniętą Si. Wcześniej szukałam opinii w internecie i tylko tu na wizażu były one niepochlebne. Wszystkie blogerki pisały, że esencje są ok. Dziś wiem, że opinie blogerek nie są obiektywne, gdyż każdy z zapachów jakie kupiłam po prostu śmierdzi i nie ma nic wspólnego z nazwą perfum, których napis widnieje na opakowaniu „esencji”. Fakt - są trwałe, ale po co mi trwały smród? Postanowiłam odesłać zakupione zapachy i tu kolejny szok. Sklep nie respektuje prawa odstąpienia od umowy zawieranej na odległość tłumacząc to tym, że z opakowania została zdjęta folia. Zgodnie z prawem klient ma prawo aby zapoznać się z produktem i wszystkie sklepy internetowe przyjmują zwroty perfum w opakowaniu ze zdjętą folią i z użytym produktem w ilości takiej aby się z nim zapoznać. Zgodnie z prawem odesłałam „esencje” i nie mogę odzyskać swoich pieniędzy. Nie polecam, ten sklep to oszuści!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, ciekawe, co to za blogerki, które polecają te esencyje. ![]() PS Co tylu ludzi ma z tym "psiukaniem"? ![]()
Sprawy, które były i opadły w otchłań wyłaniają się na nowo, wykuwają z ognia. Edytowane przez Arsonist Czas edycji: 2017-01-01 o 14:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak w ogóle, to zawsze trzeba pamiętać o starej prawdzie: wszystko co dobre, ma swoją cenę. Owszem, można kupić taniej, ale nie ma cudów. Wszystkie oferty - nie tylko perfum, ale kosmetyków, ciuchów i innych rzeczy - odwołujące się do znanych marek i kuszące w stylu "spraw sobie odrobinę luksusu i zaoszczędź mnóstwo forsy" to ściemy obliczone na wyciągnięcie pieniędzy. Dlatego warto być świadomym konsumentem tym bardziej, jeśli portfel ma swoje ograniczenia - jeśli zasoby są ograniczone, tym bardziej szkoda oddać je cwaniakom i dostać bubel nie do użytku. Edytowane przez scorpionetka Czas edycji: 2017-01-01 o 21:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
blackpeony
|
Arsonist i scorpionetka, nie macie racji.
Art. 38 Ustawy o prawach konsumenta: "Prawo odstąpienia od umowy zawartej na odległość nie przysługuje konsumentowi w odniesieniu do umów: .... 5) w której przedmiotem świadczenia jest rzecz dostarczana w zapieczętowanym opakowaniu, której po otwarciu opakowania nie można zwrócić ze względu na ochronę zdrowia lub ze względów higienicznych, jeżeli opakowanie zostało otwarte po dostarczeniu â np. zakup i otwarcie opakowania soczewek kontaktowych;" Prawo nie określa jakie to dokładnie produkty. W interpretacjach mowa jest o produktach, która mają bezpośredni kontakt z ciałem, jak np. pomadki, tusze do rzęs, chusteczki nawilżone, antyperspiranty, ale nigdzie nie pada przykład perfum. Zgodnie ze stanowiskiem UOKiK i Komisji Europejskiej konsument powinien móc otworzyć opakowanie, aby uzyskać dostęp do towarów, jeżeli podobne towary są zazwyczaj wystawiane w sklepach bez opakowania. W związku z tym uszkodzenie opakowania jedynie poprzez jego otwarcie nie stanowi podstawy do dochodzenia rekompensaty. Wszelkie folie ochronne, w które owinięty jest produkt, należy jednak zdejmować wyłącznie wówczas, gdy jest to bezwzględnie konieczne do sprawdzenia produktu. Art. 12 ust. 1 pkt 9.: "Konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości rzeczy będące wynikiem korzystania z niej w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania rzeczy, chyba że przedsiębiorca nie poinformował konsumenta o prawie odstąpienia od umowy zgodnie z wymaganiami" Napisałam tu tylko po to aby inne osoby nie dały się na to nabrać i miały świadomość z jaką firmą się zadają. Arsonist Nie chcę robić reklamy tym blogerką, więc sama wpisz w wyszukiwarkę "esencje perfum opinie" i wyskoczą Ci te blogi. Edytowane przez docytry Czas edycji: 2017-01-01 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A stanowisko to nie jest obowiązujący przepis, jedynie zalecenie. Tak powinno być. Ale nie jest. Oczywiście, można odwoływać się, ba - nawet do sądu można iść. Ponieważ przepisy nie są precyzyjne, to również sprzedawca będzie je sobie interpretował na swoją korzyść. A ponieważ stanowiska klienta i sprzedawcy są biegunowo odległe, to sposób interpretacji w konkretnej sytuacji będzie zależał od wyroku sądu. Nie piszę tego po to, aby moje było na wierzchu - trzeba po prostu nie pakować się w takie transakcje, bo z góry wiadomo, że mimo tego, że przepisy teoretycznie umożliwiają zwrot, to w praktyce klientowi jest bardzo trudno wyegzekwować przysługujące mu prawo. I to się wie bez robienia takich zakupów. To działa dokładnie tak, jak to, że nie musisz wkładać ręki do ognia, aby wiedzieć, że ogień parzy. Najlepiej jest po prostu unikać niebezpiecznych sytuacji i mieć nieuszkodzoną rękę, portfel, czy co tam jeszcze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Generalnie wszystko rozbija się o kwestię tzw. "zwykłego zarządu" i nie istnieje jednoznaczna definicja, czy testowe użycie perfum nią jest, czy nie. W niektórych sklepach jest np. taka praktyka, że w przypadku odesłania użytych perfum, sklep zwraca nieco pomniejszoną kwotę. Dużo zależy od podejścia danego sklepu do klienta i jak bardzo idzie mu na rękę w zakresie, w którym prawo jest nieścisłe. Tu, jak słusznie zauważyła scorpionetka, nie ma co liczyć na najwyższe standardy obsługi klienta...
![]() |
#14 |
Guerlain Lover
|
Trzeba było słuchać opinii wizażanek, a nie blogerek. Podróby i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.