|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Katastrofa z Farba
Czesc,
Moja przygoda z farba zaczela sie ponad pol roku temu wtedy wlasnie zapragnelam miec jasne blond wlosy a naturalnie jestem srednia/ciemna blondynka. Wszystko bylo w porzadku, rozjasniacze, ktore kupowalam w sklepie i innego rodzaju silnie rozjasniajace blond farby super zmienialy kolor moich wlosow na taki jaki chcialam. Farbowalam cala dlugosc wlosa mniej wiecej raz na 1,5 miesiaca (bardzo nie lubie odrostow) wiec szybko moje wlosy sie zniszczyly pomijajac fakt, ze naturalnie sa cienkie i podatne na zlamania. Doszlam do wniosku, ze nie ma ich co dluzej meczyc i zadecydowalam, ze zmienie kolor wlosow na swoj naturalny(sredni/ciemny blond). Wczoraj jednak stala sie katasrofa, gdyz myslalam ze nie bedzie problemu z przefarbowaniem bardzo mocno rozjasnionych wlosow na ciemne a tu po nalozeniu kremu koloryzujacego garniera farba sie przyjela tylko na odrostach i wygladam naprwde smiesznie. Moja przyjaciolka, ktora zawsze naklada mi farbe powiedziala, ze juz wiecej nie ma co nakladac zadnej farby bo i tak moje wlosy nie przyjma juz innego koloru i albo sciac albo sie meczyc z takimi wlosami. Napisalam ten "watek" z nadzieja, ze jednak jest moze jakis sposob zeby zafarbowac moje wlosy na ciemniejszy kolor? Moze to po prostu wina farby?(a raczej kremu koloryzujacego) Moze jak po prostu kupie farbe z innej firmy a nie krem to ladnie pokryje moje blond farbowane wlosy? Prosze o pomoc!!! Musi byc jakis sposob zeby zafarbowac wlos na ciemniejszy kolor!! Pozdrawiam Sarabi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Katastrofa z Farba
witaj
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, najlepiej iśc do fryzjera, żeby nie martwić się później zielonymi włoskami, czy brązem spierającym się do rudego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dobrego fryzjera w kaliszu nie ma i to jest problem. Bardziej fachowo nalozyc samemu farbe niz isc u nas do fryzjera i to jest wlasnie problem:/ Naprawde uwazacie, ze jesli dzisiaj naloze ciemna farbe innej firmy a nie krem to mi znowu nie przyjmie? co takiego zrobi fryzjer czego farba w pudelku nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście fryzjer będzie tutaj najlepszym rozwiązaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
ja polecałam fryzjera bo ja próbując ufarbować blond włosy dwukrotnie chciałam zrobić to sama
![]() ![]() ![]() w poszukiwaniu farby unikaj zimnych odcieni, wiem to zarówno z własnego doświadczenia jak i od fryzjerki ![]() ![]() ![]() a, i jeszcze uważaj żeby nie dobrać zbyt ciemnego koloru.. ja też chciałam nie niszczyć rozjaśnianiem i mieć trochę ciemniejsze.. a skończyłam z czarnymi włosami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
A propos fryzjera, to zafarbuje mi dwa razy w trakcie jednej wizyty czy np mam isc jutro i za tydzien znowu? I co to sa zimne barwy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
co do fryzjera to ja polecam bo mnie tak udało się zwalczyć błyskawiczne spieranie się farby
![]() ![]() ![]() jeśli chodzi o odcienie farb to lepiej poszukaj takich które mają w nazwach słowo złoty etc a unikaj popielatych odcieni. nie wiem jaki masz typ urody i może właśnie pasują do ciebie ciepłe odcienie [tym lepiej w tym przypadku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jesli nie chcesz isc do fryzjera to moze ufarbuj sobie wloski jakas profesjonalna farbą, np. z loreala. Jak jest w Twoim miescie jakis sklep z kosmetykami fryzjerskimi to udaj sie tam i obejrzyj razem ze sprzedawczynia (zazwyczaj sa one dobrze zorientowane w kolorkach i wlasciowosciach produktu) palety kolorkow i kup sobie jakas farbe, a przy okazji dobra odzywke
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Chyba za malo zagladalam na watek fryzjerski, bo wlasnie zrobilam podobny blad. Przez dlugi czas mialam rozjasnione wlosy i postanowilam wrocic do naturalnego ciemnego blondu. Efekt jest taki, ze od godziny mam zielone wlosy
![]() Siedze i mysle co z tym fantem zrobic. Zostala mi chyba tylko wizyta u fryzjera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.