|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ząbek u niemowlaka 4 miesiące
Witam, jak w temacie, wyszło małemu coś twardego na dziąśle a'la perełka, twarde w miejscu chyba czwórki. Czy to możliwe? Nie jest to żadna plesniawka. Od miesiąca małemu idą górne i dolne jedynki ale nie spodziewałam się czwórki. Pcha tam ręce widać że go boli. Żele , gryzaki wszystkie nic nie pomaga. Czy któraś z was spotkała się z takim czymś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbek u niemowlaka 4 miesiące
Moja córka ma coś podobnego w miejscu trójki i lekarz uznał, że to zmiana na błonie śluzowej. Ma to od prawie 2 miesięcy i nic się nie zmienia. Jest twarde i faktycznie można by pomylić z zębami. Ma 5 miesięcy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Możliwe, że ząb tak wcześnie, ale - moja córka własnie w wieku 4mcy miała tak, potem znikło - wiedziałam, że nie miałam omamów :d znalazłam info - to może być tzw. perełka zębowa, skutek nadprodukcji szkliwa, znika - a ząb może się pojawić dużo później. I fakt, u starszej córki czekałam kolejne 10 mcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Oh, wydaje mi się, że w ciągu dwóch dni się lekko powiększyło. W dodatku maluch odczuwa ból/swędzenie w tym miejscu bo palce dokładnie w to miejsce pcha. Nie wiem co myśleć pójdę jeszcze do kilku lekarzy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Uwaga, uwaga, to ząb! Na dodatek teraz wyszło kawałek trójki po tej samej stronie!!! Niesamowite, dopiero jutro kończy 4 miesiące !! Pójdę dla pewności jeszcze do innego lekarza w następnym tygodniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
E tam, niesamowite
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.