Ja, moja dziewczyna i jej przyjaciel - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-02, 09:08   #1
Michalx
Przyczajenie

Ja, moja dziewczyna i jej przyjaciel

Cześć Panie. Jako iż, to wasze królestwo uważam, że to odpowiednie miejsce do zaczerpnięcia waszej opinii. Witajcie, więc przedstawię Wam moją historię. Ja mam 23 lata, a moja partnerka 21. Jesteśmy ze sobą od 3 lat. Mam pewien problem ze swoją partnerką.. Od 3 miesięcy w naszym związku pojawił się przyjaciel, najlepszy przyjaciel "niczym brat" jak to ona ujmuje. Okej, ma przyjaciela, ale to, co z nim wyprawia, to jest jakiś absurd. Spędza z nim prawie, że każdy możliwy, sobotni weekend. Razem oglądają sobie filmy, razem ze sobą jedzą obiadki, razem sobie pichcą.. Spędzają, ze sobą masę czasu, razem sobie jeżdżą na wycieczki po Polsce. Czarę goryczy przelała jej wyprawa z nim w środku nocy, do Gdańska.. A tak o pooglądać sobie molo.. Dodatkowo miałem taką sytuację, że ja pojechałem sobie do domu, a za 30 minut Ona pojechała sobie z nim do oddalonej od nas 300km Warszawy zwiedzać... Oczywiście zrobiłem jej o to awanturę i wiecie, co mi oświadczyła ? "Potrzebuję od ciebie odpocząć, chcę przerwy w związku ... Zryło mnie z nóg, ale okej.. Skoro tego potrzebuje...
Dałem jej przerwy, tylko halo.. Ja nie toleruję czegoś takiego, ale już dla niej jestem w stanie to zrobić. Za każdym razem kiedy ją informuję, że ten palant mnie irytuję, to słyszę, że zaczyna się to robić toksyczne, a to tylko przyjaciel.. Spoko, przyjaciel, ale dlaczego wolisz z nim spędzać czas niż z zemną... Dodatkowo wiem, że koleś rozstał się ze swoją dziewczyną, a ja 4 dni później usłyszałem z JEJ ust "potrzebuję przerwy". Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy nie, ale mi się to nie podoba. Dodam, że ta przerwa trwa już ponad miesiąc czasu, a ona sobie dalej jeździ z tym kolesiem, spędza czas i chyba jej to wcale nie rusza, że mnie rani.. Dodatkowo jest bardzo zdziwiona, że jej nie ufam.. A jak mam ufać, gdyż o jej wyjazdach dowiaduję się z Instagrama ... Zastanawiam się czy jest sens dalej w to brnąć, bo i tak czuję, że skończę na lodzie.. Dodam, że oboje mamy ciężkie charaktery, lecz jest taki problem, iż ona nie potrafi zaakceptować tego jaki jestem. Wieczne jakieś problemy. Dodatkowo ja jestem za granic. Dość krótko, bo od nie całego miesiąca (chciałem ją zabrać,ale nie potrafi języka. Z resztą sama mi proponowała jedź, lepsze pieniądze), a Ona na stażu w Polsce. Zastanawiam się, czy jest sens ciągnąć, to dalej.. czy zjechać tylko do Polski, spakować resztę ciuchów i wyjechać na stałe ? Dodam, że oczywiście ja też nie jestem bez winy. Obgadałem ją z moją znajomą, która się wygadała.. A ta zrobiła mi aferę, że jak tak mogę itp, itd. Nie ma kompletnie dystansu do siebie, a jeżeli chodzi o jej przyjaciela, to z chęcią wybiłbym mu zęby. ps. za każdym razem słyszę ODWAL SIĘ OD NIEGO. Fajnie, za mną nigdy tak nie stawała

Co o tym myślicie? Najlepszym rozwiązaniem jest ją zignorować? Nie mam zamiaru zabiegać o coś, co jak dla mnie nie ma sens moich starań.

Edytowane przez Michalx
Czas edycji: 2016-12-02 o 09:27
Michalx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 09:13   #2
atimaF
Raczkowanie

Dot.: Ja, moja dziewczyna i jej przyjaciel

Wez dotknij sie po glowie.Kielkuje cos ?
Jakiej rady oczekujesz ? Jej przyjaciela pobic, ja upokorzyc i sila do siebie przwiazac ?
Daj sobie z nia spokoj.Nie mscij sie, nie ponizaj.
Zachowaj klase.
atimaF jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 09:26   #3
Michalx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez atimaF Pokaż wiadomość
Wez dotknij sie po glowie.Kielkuje cos ?
Jakiej rady oczekujesz ? Jej przyjaciela pobic, ja upokorzyc i sila do siebie przwiazac ?
Daj sobie z nia spokoj.Nie mscij sie, nie ponizaj.
Zachowaj klase.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania, OPINIĘ nie radę .....
Michalx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 09:31   #4
nyana89
Zakorzenienie

Kolejny, którego dziewczyna puszcza kantem, ale to facetowi chce cyt. 'wybić zęby' I inne epitety w jego stronę. Po pierwsze, przestań być prymitywny. Po drugie, znajdź swój honor i skończ tę farsę, bo już od dawna i tak nie masz dziewczyny Pokaż, że jesteś dojrzalszy i mądrzejszy, zakończ to z klasą i żyj dalej

Edit: och, opinia. Dobrze. Zatem w mojej opinii oni są razem, a Ty czekasz nie wiem na co, skoro Wasz związek nie istnieje już od długieeeeego czasu.

Edytowane przez nyana89
Czas edycji: 2016-12-02 o 09:33
nyana89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 09:39   #5
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michalx Pokaż wiadomość
Cześć Panie. Jako iż, to wasze królestwo uważam, że to odpowiednie miejsce do zaczerpnięcia waszej opinii. Witajcie, więc przedstawię Wam moją historię. Ja mam 23 lata, a moja partnerka 21. Jesteśmy ze sobą od 3 lat. Mam pewien problem ze swoją partnerką.. Od 3 miesięcy w naszym związku pojawił się przyjaciel, najlepszy przyjaciel "niczym brat" jak to ona ujmuje. Okej, ma przyjaciela, ale to, co z nim wyprawia, to jest jakiś absurd. Spędza z nim prawie, że każdy możliwy, sobotni weekend. Razem oglądają sobie filmy, razem ze sobą jedzą obiadki, razem sobie pichcą.. Spędzają, ze sobą masę czasu, razem sobie jeżdżą na wycieczki po Polsce. Czarę goryczy przelała jej wyprawa z nim w środku nocy, do Gdańska.. A tak o pooglądać sobie molo.. Dodatkowo miałem taką sytuację, że ja pojechałem sobie do domu, a za 30 minut Ona pojechała sobie z nim do oddalonej od nas 300km Warszawy zwiedzać... Oczywiście zrobiłem jej o to awanturę i wiecie, co mi oświadczyła ? "Potrzebuję od ciebie odpocząć, chcę przerwy w związku ... Zryło mnie z nóg, ale okej.. Skoro tego potrzebuje...
Dałem jej przerwy, tylko halo.. Ja nie toleruję czegoś takiego, ale już dla niej jestem w stanie to zrobić. Za każdym razem kiedy ją informuję, że ten palant mnie irytuję, to słyszę, że zaczyna się to robić toksyczne, a to tylko przyjaciel.. Spoko, przyjaciel, ale dlaczego wolisz z nim spędzać czas niż z zemną... Dodatkowo wiem, że koleś rozstał się ze swoją dziewczyną, a ja 4 dni później usłyszałem z JEJ ust "potrzebuję przerwy". Nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy nie, ale mi się to nie podoba. Dodam, że ta przerwa trwa już ponad miesiąc czasu, a ona sobie dalej jeździ z tym kolesiem, spędza czas i chyba jej to wcale nie rusza, że mnie rani.. Dodatkowo jest bardzo zdziwiona, że jej nie ufam.. A jak mam ufać, gdyż o jej wyjazdach dowiaduję się z Instagrama ... Zastanawiam się czy jest sens dalej w to brnąć, bo i tak czuję, że skończę na lodzie.. Dodam, że oboje mamy ciężkie charaktery, lecz jest taki problem, iż ona nie potrafi zaakceptować tego jaki jestem. Wieczne jakieś problemy. Dodatkowo ja jestem za granic. Dość krótko, bo od nie całego miesiąca (chciałem ją zabrać,ale nie potrafi języka. Z resztą sama mi proponowała jedź, lepsze pieniądze), a Ona na stażu w Polsce. Zastanawiam się, czy jest sens ciągnąć, to dalej.. czy zjechać tylko do Polski, spakować resztę ciuchów i wyjechać na stałe ? Dodam, że oczywiście ja też nie jestem bez winy. Obgadałem ją z moją znajomą, która się wygadała.. A ta zrobiła mi aferę, że jak tak mogę itp, itd. Nie ma kompletnie dystansu do siebie, a jeżeli chodzi o jej przyjaciela, to z chęcią wybiłbym mu zęby. ps. za każdym razem słyszę ODWAL SIĘ OD NIEGO. Fajnie, za mną nigdy tak nie stawała

Co o tym myślicie? Najlepszym rozwiązaniem jest ją zignorować? Nie mam zamiaru zabiegać o coś, co jak dla mnie nie ma sens moich starań.
Po pierwsze, to uważaj przy wchodzeniu do niskich pomieszczeń, bo porysujesz rogami sufit, a po drugie to miej jaja i skończ ten "związek".
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 09:41   #6
orion_lady
Rozeznanie

Zgadzam sie, daj sobie spokoj, ona wybrala tamtego. Nagle zjawia sie koles i zostaja takimi przyjaciomi, ze oderwac sie od siebie nie moga? Nawet gdyby to byla przyjaciolka i rzeczywiscie chodzilo tylko o przyjazn to takie jej zachowanie jest nie fair. Jezdzi sobie gdzie chce, nie informując Cie nawet, ja sobie nie wyobrazam zwiazku w ktorym nawet nie wiem czy moj partner jest w domu czy pojechal z kumplem na drugi koniec Polski bo im sie uwidziało.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez orion_lady
Czas edycji: 2016-12-02 o 09:42
orion_lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 09:44   #7
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wydaje mi sie, ze Tobie sie cos pomieszalo albo zle zrozumiales... To on od poczatku byl CHLOPAKIEM a Ty byles PRZYJACIELEM. Inaczej tego nie da sie wytlumaczyc.

Jak dla mnie to ona z Toba zerwala, ale jeszcze sobie tego nie uswiadomiles..m

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 10:02   #8
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Jesteś strasznie naiwny. Przerwa? Jaka przerwa? Wy już nie jesteście razem, a ona jest z nim.

Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Czas edycji: 2016-12-02 o 10:04
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 10:24   #9
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Tutaj związku już nie ma.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 11:07   #10
ama4
High Quality Since 2007

No raczej nie ma czego ratować. Ale w sumie to ja bym się cieszyła, że już z nią nie jestem, skoro ma taki tupet...
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 11:07   #11
201705080934
Konto usunięte

Opinia: to nie jest żadna przyjaźń.

201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 12:17   #12
przemek73
BAN stały

Nie masz już dziewczyny, tylko jeszcze nie zostałeś przez nią o tym oficjalnie poinformowany

Cytat:
jeżeli chodzi o jej przyjaciela, to z chęcią wybiłbym mu zęby
Kiedyś właśnie takie zachowanie byłoby uznane za honorowe.
Obecnie standard męskości jest taki, że facet powinien uronić łezkę i po cichutku się oddalić.
przemek73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 12:22   #13
kennedy
Zakorzenienie

Ja bym zadzwonila

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Porozmawiac dac lasce do zrozumienia ze jej zachowanie jest podle. Ze robila cie w ciula...

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 12:34   #14
dzamatasi
Wtajemniczenie

Masakra, nie wierzę w to co czytam... Jakim podłym człowiekiem trzeba być,żeby tak się zachowywać...
W ogóle się dziwie,że tak długo to tolerowałeś. Rozumiem miłość,ale bez przesady. Zostawiłabym ją po pierwszej takiej akcji. Daj sobie spokój, Was juz nie ma.
Stary 2016-12-02, 13:01   #15
topdong
BAN stały

Kobietą nie jestem, ale dla odmiany męska opinia może też Ci się przyda

Koleżanka, którą opisujesz - tak dobrze czytasz, koleżanka, bo to nie jest Twoja partnerka - już od dawna Ci wszystko wyjaśniła tylko Ty byłeś zaślepiony Pamiętaj, że ludzie potrafią świetnie kłamać słowami, ale czynami już mało kiedy. Czyli ona Ci będzie mówić: wszystko ok, nic się nie stało - a spędzać cały czas z innym gościem. Chłopie przejrzyjże na oczy. Gwarantuje Ci, że gdybyś wyłączył telefon na tydzień i nie dawał oznak życia to ona by się nawet nie skumała.

Cytat:
"Potrzebuję od ciebie odpocząć, chcę przerwy w związku ...
Czytaj: mam już Ciebie dość, to koniec.

Moja propozycja: wykasuj jej numer/fb, w ogóle od niej nie odbieraj telefonów. Ta osoba już dla Ciebie nie istnieje, tamtego gościa też olej, to naprawdę nie jest jego wina, że laska ma skłonności do skoków w bok.

Aaa i uważaj na sytuację gdyby po jakimś czasie jej nie wyszło z tym gościem i nagle wróciłaby z podkulonym ogonem do Ciebie - wiesz, co masz wtedy zrobić
topdong jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 15:07   #16
blueberryxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez topdong Pokaż wiadomość
Aaa i uważaj na sytuację gdyby po jakimś czasie jej nie wyszło z tym gościem i nagle wróciłaby z podkulonym ogonem do Ciebie - wiesz, co masz wtedy zrobić
Zdecydowanie sie zgadzam z resztą. Dziewczyna musi naprawdę byc niezle pieprznięta, żeby robić takie akcje. Obudz sie i zakoncz ten zwiazek, znadziesz kogoś, kto z pewnoscią poświęci Ci sie w stu procentach.

I tak jak mowi kolega wyzej - nie przyjmuj jej spowrotem
blueberryxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 15:38   #17
I am Rock
lokalna gwiazda

Kopnij ja w d.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 15:50   #18
Azhaar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez topdong Pokaż wiadomość

Moja propozycja: wykasuj jej numer/fb, w ogóle od niej nie odbieraj telefonów. Ta osoba już dla Ciebie nie istnieje, tamtego gościa też olej, to naprawdę nie jest jego wina, że laska ma skłonności do skoków w bok.

Ja myślę, że jest na to spora szansa, pewnie dlatego robi sobie ,,przerwę". W ostateczności może trwać nawet 10 lat I nie zdziwiłabym się jakby tamtemu gościowi już dawno powiedziała, że z Tobą zerwała.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 15:54   #19
magrat16
Zakorzenienie

Jak przeczytałam tytuł wątku to pomyślałam, że następny zazdrosny o kumpla. Ale jak przeczytałam treść... Przykro mi to mówić, ale wygląda na to że Twoja dziewczyna jest w związku z tym chłopakiem. W dodatku bardzo jej na rękę Twój pobyt za granicą.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-02, 22:56   #20
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Wiesz, ile mój eks miał takich "przyjaciółek", gdy byliśmy w związku? Też odkrywałam jakieś foty z wyjazdów, o których pojęcia nie miałam. I jakimś dziwnym trafem, te "aseksualne przyjaciółki niczym siostry" lądowały z nim w łóżku... Człowiek młody był i naiwny... Ucz się na cudzych błędach i olej tą laskę, bo najwyraźniej ma Cię za ograniczonego.
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 23:16   #21
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
Jak przeczytałam tytuł wątku to pomyślałam, że następny zazdrosny o kumpla. Ale jak przeczytałam treść... Przykro mi to mówić, ale wygląda na to że Twoja dziewczyna jest w związku z tym chłopakiem. W dodatku bardzo jej na rękę Twój pobyt za granicą.
Ja to samo. Potem się dziwimy, że ludzie się boją, skoro się każdego fagasa tak określa.

201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-03, 07:11   #22
Andz126p
Rozeznanie

Ja również pomyslalam ze znów zazdrosc o kumpla. A tu takim kumplem stales się ty 😂
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości