|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Przyjaciółka mojego chłopaka
Cześć ,
potrzebuję Waszej porady. Mój chłopak od jakiś 4 -5 lat ma przyjaciółkę, na początku mi to w ogóle nie przeszkadzało bo nie widziałam w niej żadnego problemu ale niestety sprawa się zmieniła. Ostatnio ona miała urodziny, chcieliśmy jej zanieść prezent ale ze względu na nasze inne plany mieliśmy zrobić to wieczorem , wszystko było uzgodnione a ona w sobotę pisze do mojego chłopaka że chciałaby się z nim spotkać w niedzielę ale beze mnie bo pokłóciła się z chłopakiem i nie chce żebym ją tak oglądała ( dodam że wieczorem w sobotę poleciała na imprezkę .. ) . Co mam myśleć o tym że zwraca się do niego misiu, kochanie itd na forum publicznym ? czy to jest normalne ? Nie wiem czy sama wymyślam sobie coś, czy faktycznie jest z nią coś nie tak ? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2018-06-30 o 18:57 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyjaciółka mojego chłopaka
A co on na to? Mówiłaś mu, ze według Ciebie takie zwroty są nie na miejscu? Spotkał się z nią w te niedzielę?
Rozumiem przyjaźń przyjaźnią, ale ta dziewczyna nie ma taktu, nie powinna tak się zachowywać. Nie pozwoliłabym sobie na coś takiego. Na moje oko - ze swoim facetem jej sie nie układa to się bierze za cudzych. Chyba, że jest taka slodko-pierdzaca i do wszystkich swoich przyjaciół sie tak zwraca.
"Naturalnie musisz wszystko przezwyciężyć, Zanim zamiast słońca pojawi się księżyc, Póki na niebie słońce świeci, masz tą siłę, Jak każdy malutki człowieczek tej ziemii, osiągnąć coś przez wysiłek..." Edytowane przez stitches Czas edycji: 2018-06-28 o 23:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2018-06-28 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dla mnie nazywanie w ten sposob przyjaciela jest przekroczeniem pewnej granicy. Chyba, ze do kazdego tak mowi i jest to u niej norma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Akurat w tym, że sama chce się z nim spotkać nie widzę nic złego. Co do tego słodzenia może porozmawiaj z chłopakiem o tym? Ja mam taką koleżankę, która do wszystkich (chłopaków i dziewczyn) mówi kochanie, słonko, itd.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja bym chyba pogadała z chłopakiem o swoich odczuciach. To, że się chcę z nim spotkać nie jest jakieś bardzo dziwne, ale już takie zwroty są wg mnie trochę nieodpowiednie..Może on nie zdaje sobie z tego sprawy, musisz mu uświadomić, że coś jest nie tak i może on z nią pogada. Jak nie podziała to powiedz jej wprost, że nie chcesz, żeby tak się do niego zwracała
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Mi się zdarza napisać do kolegi: ej, misiek (i dalej normalna treść wiadomości). Albo: słuchaj, kot (plus dalej treść).
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Przyjaciółka mojego faceta również tak się do niego zwraca. Czasami nawet pijana twierdzi, że go uwielbia/kocha ;p ale kontekst zawsze jest taki, że tylko jak przyjaciela.
![]() Może zacznij od r ozmowy z facetem, jakby coś do siebie mieli to w ciągu tych kilku lat już by to może wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
misiu, kochanie- do przyjaciela ? niedopuszczalne.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
dziwna sprawa - uważaj, bo jeszcze sprzątnie Ci faceta. Znam takie przypadki.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
tylko do niego tak mówi? niektórzy mają taki styl mówienia. jeśli tylko do niego, to co o tym myśli Twój chłopak. uważam, że jeśli ufasz swojemu chłopakowi to nie masz się czym przejmować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Pogadaj z chłopakiem i powiedz szczerze, że denerwuje Cię to, jak ona się do niego zwraca. Niektórzy ludzie tak już mają i nazywają przyjaciół misiaczkami, koteczkami, itd, nie mając na myśli niczego złego. Ona może nie wiedzieć, że Tobie to przeszkadza. A jeśli Twojemu chłopakowi zależy na Tobie, to powinien z nią o tym porozmawiać.
Co do spotkania we dwoje po zerwaniu, to aż tak mnie nie dziwi. Lubię partnerów/partnerki moich przyjaciółek/przyjaciół, ale nie mówię im o wszystkich swoich problemach i uczuciach, bo są to czasem krępujące tematy i chcę się nimi podzielić tylko z przyjaciółmi i nikim więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Ja do swoich kumpli często się zwracam "Słońce ty moje..." szczególnie jak czegoś chce
![]() ![]() Akurat zawsze się lepiej dogadywałam z facetami niż z laskami, więc moi najbliżsi przyjaciele na tą chwile to mężczyźni i no.. jesteśmy blisko. Tyle, że w toku bycia w związku jakoś tak naturalnie z czasem wyszło, że moi przyjaciele po latach stali się też przyjaciółmi mojego faceta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Zależy czy dziewczyna ma taki styl bycia, że do wszystkich woła per "misiu".
Mi by nawet do własnego faceta nie przeszło przez gardło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#17 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.