|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co lepsze puder prasowany czy podklad?
Czesc dziewczyny!
Mam problem jezeli chodzi o puder. Otoz mam cere z zaskornikami no i czasem pojawiaja sie krostki. Mam tez przebarwienia na buzi i rozszerzone pory. Do tej pory uzywalam pudru prasowanego ale teraz zastanawiam sie czy moze lepiej kupic sobie jakis podklad dobry do mojej cery z problemami. Chcialabym uniknac zatkanych porow roznymi skladnikami w pudrach. dlatego nie wiem na jaki mam sie zdecydowac i czy w ogole mam stosowac podklad czy pozostac przy pudrze prasowanym. Jak do tej pory to jeszcze nigdy przez dluzszy czas nie stosowalam podkladu czasem moze jak wpadla mi w rece probka to wtedy nalozylam ja na twarz. wiec trudno mi porownac jak moja cera bedzie sie zachowywac po podkladzie. Prosze doradzcie mi co mam wybrac co bedzie lepsze dla mojej cery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co lepsze puder prasowany czy podklad?
Oj wiele bym dala,zeby cofnac czas, do momentu kiedy zaczelam uzywac pudru prasowanego
![]() Dlatego na twoim miejscu wybralabym jakis dobry podklad. Bo oprocz tego,ze poprawia koloryt i wyglad cery, to ja jeszcze pielegnuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]() Powiem ze moja cera nie swieci sie zbytnio, nie mam z tym wiekszych problemow. najgorzej to boje sie zeby nie pozapychac sobie porow. Jesli mozecie to podajcie mi jakis konkretne nazwy podkladow czy pudrow ktore bede odpowiednie. czytalam tez cos o podkladach zawierajacych sylikon. Jesli wiecie cos na ten temat i znacie takie to bede wdzieczna. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam delikatnego podkladu Rimmel Recover, a na to rowniez lekkiego pudru w kompakcie Rimmel stay mate
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja wypróbowałam i podkład i puder i stwierdziłam, że zarówno puder prasowany jak i podkład mnie zapychają (kosmetyki różych firm: Loreal, Lumene, Max Factor). Moze to wina tego, ze duzo składników mnie "zapycha".
Dopiero po odkryciu pudru w kulkach mogę bez obaw spojrzeć w lustro (no oczywiscie jeśli krem mnie nie zapycha co też jest u mnie częste...) Polecam ci przerzucenie sie na pudry w kulkach lub sypkie, są jakby lżejsze.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez polecam puder w kulkach lub sypki. Poniewaz moja cera lubi platac figle (zaskorniki, krostki itd.) zrezygnowalam z typowego podkladu, a uzywam kremu pigmentacyjnego Excipial i na to puder sypki rozswietlajacy Revlon. Moje cera zdecydowanie sie poprawila!!! Zaskornikow prawie zadnych, krostki pojawiaja sie naprawde sporadycznie, a buzka nawet bez niczego wyglada niezle (czego nie bylo jeszcze 2 miesiace temu!), dlatego taka kombinacje bardzo polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Mam cere mieszaną więc: widoczne ale nie tak bardzo pory, naczynka i maciupkie blizny tzn właściwie to małe ciemne plamki i od czasu do czasu cos wyskoczy. Moim faworytem jest podkład korekcyjny z Oriflame uwielbiam go! No i puder Rimmel Stay Matte
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj zakupilam sobie excipial ciekawe jak sie sprawdzi
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Z tych wszystkich wypowiedzi nasuwa sie jeden wniosek:
Dobor odpowiedniego kosmetyku jest sprawa indywidualna kazdej z nas. To,ze jednej osobie jakis puder czy podklad odpowiada nie znaczy wcale,ze moze odpowiadac komus innemu. Obawiam sie,ze tylko metoda prob i bledow, mozna znalezc odpowiedni dla siebie kosmetyk. Ja przez kilka lat probowalam roznych podkladow, pudrow itd., dopoki nie znalazlam tego, ktory jest idealny dla mojej cery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.