|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wesele w tym samym miejscu co..
Drogie Wizażanki, mam pewien dylemat i zastanawiam się jakby ktoś inny podszedł do sprawy.
Muszę troszkę zacząć od początku, by przybliżyć skąd mój problem w ogóle się wziął. Jestem z moim ukochanym prawie 3 lata. Poznaliśmy się 3 lata temu przez grono znajomych, którzy byli moimi znajomymi i których mój facet znał dłuższy czas. W tym gronie był X - chłopak który się we mnie zakochał. Już przed moim poznaniem mojego faceta widziałam,że X coś do mnie czuje. Nigdy nie był w moim typie,nigdy nie robiłam mu żadnych nadziei, nigdy nie było między nami nic więcej, z mojej strony relacje zawsze były czysto koleżeńskie. Od znajomych wiem jednak,że opowiadał że jestem jego największą miłością,że jest strasznie zakochany lecz nieszczęśliwie. Gdy już byłam z moim facetem kilka miesięcy, na pewnej imprezie X popił i wyznał mi miłość,przy tym mówiąc że będzie na mnie czekał,że mój facet na mnie nie zasługuje itp. Byłam w szoku, no ale co zrobić,zdarza się. Od momentu gdy jestesm z moim facetem X jest dla niego strasznie niemiły, rozpowiada o nim dziwne rzeczy, próbuje go ośmieszyć w towarzystwie, robi czasem nam obojgu na złość,plotkuje o nas wśród naszych wspólnych znajomych. Do sedna sprawy - X jakiś czas temu związal się z moją kuzynką. Są razem pół roku,lecz mają już zarezerwowaną salę na wesele i termin. My również mówimy od jakiegoś czasu o ślubie,w tym momencie zastanawiamy się nad miejscem i podoba nam się miejsce, gdzie wesele będzie miał właśnie X,z moją najbliższą kuzynką. To jest naprawdę bardzo ładne i eleganckie miejsce,świetna lokalizacja i jedzenie za w miarę przystępną cenę - reszta restauracji w okolicy nie mają dobrych opinii jeśli chodzi o organizację wesel. Mój ukochany nie chce mieć wesela w tym samym miejscu co oni,ja do tej pory również uważałam to za niedorzeczny pomysł,lecz gdy pomyślę sobie jak pięknie i dobrze mogłoby tam być czuję rozdarcie. Z jednej strony wiem,że oni mogliby to odebrać za zrobienie na złość czy zgapienie,a rodzina pewnie porównywałaby oba wesela - 1/4 gości będzie taka sama bo X żeni się z moją najbliższą kuzynką. Co byście wybrały na naszym miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wesele w tym samym miejscu co..
Cytat:
Nie przejmuj się tym, co inni powiedzą, bo to problem rodem z gimnazjum. Zarezerwuj tę salę i baw się dobrze. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ile czasu minęło od tego jak łaził za Tobą zakochany aż do związku i szybkich planów ślubnych z Twoja kuzynka ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
może bys tak porozmawiała od serca ze swoja "najblizszą" kuzynką, hmm?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
koleś zatruwa wam życie i jednocześnie bierze ślub z kimś z Twojej rodziny? cóż, szkoda tej kuzynki
a co do sali - jak wam się podoba to bierzcie ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
obstawiam, że jak autorka się odezwie to się dowie, że zapewne jest zazdrosna albo kłamie i wyjdzie na to, że coś z nią nie tak chociaż przyznam szczerze, że sala salą ale ja bym miała lekki obawy bo zachowania jakie prezentuje pan X są dalekie od normalnych
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Pisząc 'najbliższa kuzynka' miałam na myśli pokrewieństwo, już jakiś czas nasze relacje są średnie,mam wrażenie że jest strasznie zapatrzona w swojego przyszłego męża, wygląda jakby miała wrażenie że złapała Pana Boga na nogi bo jest dość ustawiony , nie wiem czy wie o jego przeszłych uczuciach do mnie,ale mam przeczucie że nie. Pomyśli pewnie że zwariowałam albo zazdroszczę jeśli będę chciała z nią pogadać o zachowaniu X. A on był we mnie zakochany jeszcze 1,5 roku temu,bo ktoś pytał.
Edytowane przez przerzutka1 Czas edycji: 2016-12-15 o 07:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Czy obie pary są zaręczone już?
Wzięłabym ślub tak gdzie ja chcę, tam gdzie mój narzeczony chce, gdzie oboje chcemy. Na innych bym nie patrzyła.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
No to spoko jak 1,5 roku temu.
dla mnie sytuacja jest prosta chcesz to robisz w tej sali, nie chcesz to nie robisz ![]() Ja bym raczej nie robiła, bo by mi się kojarzyła ze stalkerem czy coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci się podoba to miejsce to rób, nie oglądaj się na innych!
My zrobiliśmy wesele w miejscu gdzie wesele miała siostra TŻ. Ba! Mieliśmy nawet ten sam zespół, kamerzystę i fotografa. I według gości mogłoby to być zgapione od szwagierki, ale w gruncie rzeczy,mimo, że mieliśmy wesele 2 lata później, to my poleciliśmy im każdego usługodawcę, którego oni - a potem my - mieli. A wesele było kompletnie inne, dla mnie lepsze, ale wiadomo - byłam Panną Młodą ![]() Reasumując, wytłumacz swojemu facetowi, że nie ma znaczenia, że będzie to to samo miejsce. Jeśli podoba się Wam sama myśl, że wesele tam byłoby fajne - rezerwujcie termin! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Róbcie tam gdzie chcecie.
Natomiast szóstym zmysłem przeczuwam, że facet (który sprawia wrażenie niezrównoważonego), będzie z tego robił aferę i jeszcze możecie pożałować, że nie wybraliście innego miejsca, zamiast się użerać z idiotą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci się podoba to miejsce to rób, nie oglądaj się na innych!
My zrobiliśmy wesele w miejscu gdzie wesele miała siostra TŻ. Ba! Mieliśmy nawet ten sam zespół, kamerzystę i fotografa. I według gości mogłoby to być zgapione od szwagierki, ale w gruncie rzeczy,mimo, że mieliśmy wesele 2 lata później, to my poleciliśmy im każdego usługodawcę, którego oni - a potem my - mieli. A wesele było kompletnie inne, dla mnie lepsze, ale wiadomo - byłam Panną Młodą ![]() Reasumując, wytłumacz swojemu facetowi, że nie ma znaczenia, że będzie to to samo miejsce. Jeśli podoba się Wam sama myśl, że wesele tam byłoby fajne - rezerwujcie termin! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja bym zrobiła wesele w tym samym miejscu i bym się nie przejmowała. W ogóle dla mnie to absurdalne, żeby rezygnować z fajnej miejscówki z takiego powodu. Jeżeli miałabym zapraszać kuzynkę to bez męża, z uwagi na to, że wypowiada się bardzo źle o Twoim narzeczonym. Nie wiem, co mówią na to zasady savoir-vivre, ale nie chciałabym na własnym ślubie oglądać człowieka, który oczernia mojego przyszłego męża.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
po drugiej stronie szafy
|
I tyle w temacie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.