Wesele w tym samym miejscu co.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-14, 22:44   #1
przerzutka1
Przyczajenie

Thumbs down

Wesele w tym samym miejscu co..

Drogie Wizażanki, mam pewien dylemat i zastanawiam się jakby ktoś inny podszedł do sprawy.
Muszę troszkę zacząć od początku, by przybliżyć skąd mój problem w ogóle się wziął.
Jestem z moim ukochanym prawie 3 lata. Poznaliśmy się 3 lata temu przez grono znajomych, którzy byli moimi znajomymi i których mój facet znał dłuższy czas. W tym gronie był X - chłopak który się we mnie zakochał. Już przed moim poznaniem mojego faceta widziałam,że X coś do mnie czuje. Nigdy nie był w moim typie,nigdy nie robiłam mu żadnych nadziei, nigdy nie było między nami nic więcej, z mojej strony relacje zawsze były czysto koleżeńskie. Od znajomych wiem jednak,że opowiadał że jestem jego największą miłością,że jest strasznie zakochany lecz nieszczęśliwie. Gdy już byłam z moim facetem kilka miesięcy, na pewnej imprezie X popił i wyznał mi miłość,przy tym mówiąc że będzie na mnie czekał,że mój facet na mnie nie zasługuje itp. Byłam w szoku, no ale co zrobić,zdarza się. Od momentu gdy jestesm z moim facetem X jest dla niego strasznie niemiły, rozpowiada o nim dziwne rzeczy, próbuje go ośmieszyć w towarzystwie, robi czasem nam obojgu na złość,plotkuje o nas wśród naszych wspólnych znajomych. Do sedna sprawy - X jakiś czas temu związal się z moją kuzynką. Są razem pół roku,lecz mają już zarezerwowaną salę na wesele i termin. My również mówimy od jakiegoś czasu o ślubie,w tym momencie zastanawiamy się nad miejscem i podoba nam się miejsce, gdzie wesele będzie miał właśnie X,z moją najbliższą kuzynką. To jest naprawdę bardzo ładne i eleganckie miejsce,świetna lokalizacja i jedzenie za w miarę przystępną cenę - reszta restauracji w okolicy nie mają dobrych opinii jeśli chodzi o organizację wesel. Mój ukochany nie chce mieć wesela w tym samym miejscu co oni,ja do tej pory również uważałam to za niedorzeczny pomysł,lecz gdy pomyślę sobie jak pięknie i dobrze mogłoby tam być czuję rozdarcie. Z jednej strony wiem,że oni mogliby to odebrać za zrobienie na złość czy zgapienie,a rodzina pewnie porównywałaby oba wesela - 1/4 gości będzie taka sama bo X żeni się z moją najbliższą kuzynką. Co byście wybrały na naszym miejscu?
przerzutka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 23:08   #2
tarkowska
Zadomowienie

Dot.: Wesele w tym samym miejscu co..

Cytat:
Napisane przez przerzutka1 Pokaż wiadomość
Drogie Wizażanki, mam pewien dylemat i zastanawiam się jakby ktoś inny podszedł do sprawy.
Muszę troszkę zacząć od początku, by przybliżyć skąd mój problem w ogóle się wziął.
Jestem z moim ukochanym prawie 3 lata. Poznaliśmy się 3 lata temu przez grono znajomych, którzy byli moimi znajomymi i których mój facet znał dłuższy czas. W tym gronie był X - chłopak który się we mnie zakochał. Już przed moim poznaniem mojego faceta widziałam,że X coś do mnie czuje. Nigdy nie był w moim typie,nigdy nie robiłam mu żadnych nadziei, nigdy nie było między nami nic więcej, z mojej strony relacje zawsze były czysto koleżeńskie. Od znajomych wiem jednak,że opowiadał że jestem jego największą miłością,że jest strasznie zakochany lecz nieszczęśliwie. Gdy już byłam z moim facetem kilka miesięcy, na pewnej imprezie X popił i wyznał mi miłość,przy tym mówiąc że będzie na mnie czekał,że mój facet na mnie nie zasługuje itp. Byłam w szoku, no ale co zrobić,zdarza się. Od momentu gdy jestesm z moim facetem X jest dla niego strasznie niemiły, rozpowiada o nim dziwne rzeczy, próbuje go ośmieszyć w towarzystwie, robi czasem nam obojgu na złość,plotkuje o nas wśród naszych wspólnych znajomych. Do sedna sprawy - X jakiś czas temu związal się z moją kuzynką. Są razem pół roku,lecz mają już zarezerwowaną salę na wesele i termin. My również mówimy od jakiegoś czasu o ślubie,w tym momencie zastanawiamy się nad miejscem i podoba nam się miejsce, gdzie wesele będzie miał właśnie X,z moją najbliższą kuzynką. To jest naprawdę bardzo ładne i eleganckie miejsce,świetna lokalizacja i jedzenie za w miarę przystępną cenę - reszta restauracji w okolicy nie mają dobrych opinii jeśli chodzi o organizację wesel. Mój ukochany nie chce mieć wesela w tym samym miejscu co oni,ja do tej pory również uważałam to za niedorzeczny pomysł,lecz gdy pomyślę sobie jak pięknie i dobrze mogłoby tam być czuję rozdarcie. Z jednej strony wiem,że oni mogliby to odebrać za zrobienie na złość czy zgapienie,a rodzina pewnie porównywałaby oba wesela - 1/4 gości będzie taka sama bo X żeni się z moją najbliższą kuzynką. Co byście wybrały na naszym miejscu?
O kurcze, a ja głupia myślałam, że o miłość chodzi i dobrą zabawę, a nie oglądanie się na wszystkich dookoła. Daj spokój, co Cię to obchodzi, że oni tam mają, skoro to dobre miejsce? Jego ojciec jest szefem czy jak?

Nie przejmuj się tym, co inni powiedzą, bo to problem rodem z gimnazjum. Zarezerwuj tę salę i baw się dobrze.
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 23:25   #3
lolita96
Zadomowienie

Ile czasu minęło od tego jak łaził za Tobą zakochany aż do związku i szybkich planów ślubnych z Twoja kuzynka ?
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 23:34   #4
berenka
Zadomowienie

może bys tak porozmawiała od serca ze swoja "najblizszą" kuzynką, hmm?
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 23:35   #5
eyo
Zakorzenienie

koleś zatruwa wam życie i jednocześnie bierze ślub z kimś z Twojej rodziny? cóż, szkoda tej kuzynki

a co do sali - jak wam się podoba to bierzcie

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 23:36   #6
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita96 Pokaż wiadomość
Ile czasu minęło od tego jak łaził za Tobą zakochany aż do związku i szybkich planów ślubnych z Twoja kuzynka ?
Cytat:
Napisane przez berenka Pokaż wiadomość
może bys tak porozmawiała od serca ze swoja "najblizszą" kuzynką, hmm?
Popieram
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 00:30   #7
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarkowska Pokaż wiadomość
Popieram
obstawiam, że jak autorka się odezwie to się dowie, że zapewne jest zazdrosna albo kłamie i wyjdzie na to, że coś z nią nie tak chociaż przyznam szczerze, że sala salą ale ja bym miała lekki obawy bo zachowania jakie prezentuje pan X są dalekie od normalnych

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-15, 07:34   #8
przerzutka1
Przyczajenie

Pisząc 'najbliższa kuzynka' miałam na myśli pokrewieństwo, już jakiś czas nasze relacje są średnie,mam wrażenie że jest strasznie zapatrzona w swojego przyszłego męża, wygląda jakby miała wrażenie że złapała Pana Boga na nogi bo jest dość ustawiony , nie wiem czy wie o jego przeszłych uczuciach do mnie,ale mam przeczucie że nie. Pomyśli pewnie że zwariowałam albo zazdroszczę jeśli będę chciała z nią pogadać o zachowaniu X. A on był we mnie zakochany jeszcze 1,5 roku temu,bo ktoś pytał.

Edytowane przez przerzutka1
Czas edycji: 2016-12-15 o 07:35
Stary 2016-12-15, 08:13   #9
Frezja__
Zakorzenienie

Czy obie pary są zaręczone już?

Wzięłabym ślub tak gdzie ja chcę, tam gdzie mój narzeczony chce, gdzie oboje chcemy. Na innych bym nie patrzyła.

"Wiedźmikołaj"
Frezja__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 09:03   #10
lolita96
Zadomowienie

No to spoko jak 1,5 roku temu.
dla mnie sytuacja jest prosta chcesz to robisz w tej sali, nie chcesz to nie robisz

Ja bym raczej nie robiła, bo by mi się kojarzyła ze stalkerem czy coś
lolita96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 09:21   #11
Lady Audrey
Zakorzenienie

Ja Ci się podoba to miejsce to rób, nie oglądaj się na innych!
My zrobiliśmy wesele w miejscu gdzie wesele miała siostra TŻ. Ba! Mieliśmy nawet ten sam zespół, kamerzystę i fotografa. I według gości mogłoby to być zgapione od szwagierki, ale w gruncie rzeczy,mimo, że mieliśmy wesele 2 lata później, to my poleciliśmy im każdego usługodawcę, którego oni - a potem my - mieli.
A wesele było kompletnie inne, dla mnie lepsze, ale wiadomo - byłam Panną Młodą w międzyczasie foto i video zdecydowanie rozwinęli swój talent co widać na efektach ich pracy.
Reasumując, wytłumacz swojemu facetowi, że nie ma znaczenia, że będzie to to samo miejsce. Jeśli podoba się Wam sama myśl, że wesele tam byłoby fajne - rezerwujcie termin!

Wczoraj, dzisiaj, zawsze.

Lady Audrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 09:23   #12
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Róbcie tam gdzie chcecie.

Natomiast szóstym zmysłem przeczuwam, że facet (który sprawia wrażenie niezrównoważonego), będzie z tego robił aferę i jeszcze możecie pożałować, że nie wybraliście innego miejsca, zamiast się użerać z idiotą
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 09:23   #13
Lady Audrey
Zakorzenienie

My zrobiliśmy wesele w miejscu gdzie wesele miała siostra TŻ. Ba! Mieliśmy nawet ten sam zespół, kamerzystę i fotografa. I według gości mogłoby to być zgapione od szwagierki, ale w gruncie rzeczy,mimo, że mieliśmy wesele 2 lata później, to my poleciliśmy im każdego usługodawcę, którego oni - a potem my - mieli.
A wesele było kompletnie inne, dla mnie lepsze, ale wiadomo - byłam Panną Młodą w międzyczasie foto i video zdecydowanie rozwinęli swój talent co widać na efektach ich pracy.
Reasumując, wytłumacz swojemu facetowi, że nie ma znaczenia, że będzie to to samo miejsce. Jeśli podoba się Wam sama myśl, że wesele tam byłoby fajne - rezerwujcie termin!

Stary 2016-12-15, 09:25   #14
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lolita96 Pokaż wiadomość
Ja bym raczej nie robiła, bo by mi się kojarzyła ze stalkerem czy coś
Ja podobnie.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 11:16   #15
przerzutka1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lady Audrey Pokaż wiadomość
Również nie miałabym problemu ze zrobieniem wesela tam gdzie rodzeństwo - tutaj chodzi mi o to,że relacje między nami są jakie są, tzn. X jawnie czuje do nas niechęć, obrabia nam tyłek a plecami,w towarzystwie gdy jesteśmy wszyscy razem próbuje nas ośmieszyć,a gdy ja rozmawiam z nim jest milutki że aż za słodko, wielki fałsz. Podejrzewam,że kuzynka nie jest tego świadoma,do niej nic nie mam,rozumiem że jest zakochana natomiast wolałabym uniknąć zaogniania 'konfliktu' między nami a X.
Stary 2016-12-15, 12:38   #16
vouvray
Zadomowienie

Ja bym zrobiła wesele w tym samym miejscu i bym się nie przejmowała. W ogóle dla mnie to absurdalne, żeby rezygnować z fajnej miejscówki z takiego powodu. Jeżeli miałabym zapraszać kuzynkę to bez męża, z uwagi na to, że wypowiada się bardzo źle o Twoim narzeczonym. Nie wiem, co mówią na to zasady savoir-vivre, ale nie chciałabym na własnym ślubie oglądać człowieka, który oczernia mojego przyszłego męża.
vouvray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 13:03   #17
Lady Audrey
Zakorzenienie

Cytat:
Również nie miałabym problemu ze zrobieniem wesela tam gdzie rodzeństwo - tutaj chodzi mi o to,że relacje między nami są jakie są, tzn. X jawnie czuje do nas niechęć, obrabia nam tyłek a plecami,w towarzystwie gdy jesteśmy wszyscy razem próbuje nas ośmieszyć,a gdy ja rozmawiam z nim jest milutki że aż za słodko, wielki fałsz. Podejrzewam,że kuzynka nie jest tego świadoma,do niej nic nie mam,rozumiem że jest zakochana natomiast wolałabym uniknąć zaogniania 'konfliktu' między nami a X.
A do restauracji, pubu, kręgielni itp. też nie pójdziesz bo on tam kiedyś był? Ba! W kościele też nie będzie ślubu bo oni też tam brali?(oczywiście zakładając, że ślub kościelny, ta sama parafia itp.)Można tak bez końca. Nie dramatyzujcie. obrabia Wam dupę? Niech obrabia - może chłopak się lepiej poczuje. Nie przejmowałabym się tym skoro nic z tych rzeczy nie jest prawdą. Wiadomo, że to wkurza, ale nie ma sensu ustawiać sobie całego życia pod tego całego X. Nawet jestem pewna, że ucieszyłby się z faktu, że myśleliście o weselu tam gdzie on, ale właśnie przez niego zmieniliście zdanie - taki typ człowieka.

Cytat:
Napisane przez vouvray Pokaż wiadomość
Ja bym zrobiła wesele w tym samym miejscu i bym się nie przejmowała. W ogóle dla mnie to absurdalne, żeby rezygnować z fajnej miejscówki z takiego powodu. Jeżeli miałabym zapraszać kuzynkę to bez męża, z uwagi na to, że wypowiada się bardzo źle o Twoim narzeczonym. Nie wiem, co mówią na to zasady savoir-vivre, ale nie chciałabym na własnym ślubie oglądać człowieka, który oczernia mojego przyszłego męża.

Stary 2016-12-15, 13:23   #18
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Mój ukochany nie chce mieć wesela w tym samym miejscu co oni,ja do tej pory również uważałam to za niedorzeczny pomysł(...)
I tyle w temacie.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości