|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak zachowują się pary?
Pytanie conajmniej głupie i dziecinne... ale ja naprawdę nie wiem. Mam 20 lat i ciężko mi wyobrazić sobie jak mam się zachowywać w towarzystwie z moim chłopakiem, żeby nie przesadzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
High Quality Since 2007
|
Dot.: Jak zachowują się pary?
Cytat:
Po drugie - zachowuj się swobodnie i tak, jak się dobrze czujesz. Jeśli chcesz go trzymać za rękę, to trzymaj. On chce Cię objąć - niech Cię obejmuje. Wiadomo, że trzeba zachować umiar i np. jeśli ktoś do Was coś mówi, a Wy się przytulacie i patrzycie tylko na siebie, to jest to niegrzeczne. Ale jeśli np. siedzicie w pubie ze znajomymi i trzymacie się za ręce czy chłopak Cię obejmuje, to przecież nie robicie nic złego. Buziaka raz na jakiś czas też sobie można dać. Tylko głębokie pocałunki zostawcie na chwile "sam na sam" ![]() Wiadomo też, że inaczej będziecie się zachowywać w towarzystwie znajomych, inaczej w banku, a inaczej sami. Z czasem będziesz wiedzieć co dla Ciebie jest komfortowe, a co nie. Otoczenie też będzie Ci ewentualnie dawać sygnały, jeśli coś kogoś wybitnie zgorszy (bo ludzie też są różni i np. jedne starsze osoby będą zniesmaczone buziakiem, a inne wręcz przeciwnie - nie będą mieć nic przeciwko).
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
No ale w sensie wśród znajomych? U nas to wygląda tak, że jak jest "impreza" tzw. nasiadówa w domu czy w knajpie to raczej nic nie robimy... ewentualnie się przytulimy, weźmiemy za rękę... jak mnie TŻ odwozi a w samochodzie są jeszcze koledzy to da buziaka na pożegnanie.. ot wszystko...
na czułości mamy czas gdy jesteśmy sami... i szczerze mam znajomą co jak poznała swojwgo TŻ-a to się odkleić nie mogli i byli tak słodkopierdzący że mi się nie chciało z nimi nawet spotykać... dopiero jak się uspokoiło to spotkania wróciły do normy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
lokalna gwiazda
|
Ja, prawdę mówiąc, średnio lubię takie pary, migdalące się w towarzystwie innych. Wiadomo, zakochani lubią trzymać się blisko siebie, dotykać, ale w towarzystwie trzeba mieć trochę umiaru. Czasem biedny obserwator nie wie, gdzie podziać oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
High Quality Since 2007
|
Moim zdaniem dużo jeszcze zależy od wieku
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Rób to z czym Tobie jest komfortowo. Nie musisz patrzeć na to, co "powiedzą inni" czy że pomyślą że jesteś oziębła wobec chłopaka. Tak samo powiedz chłopakowi, że Tobie jest niezręcznie, kiedy Cię obejmuje/całuje w towarzystwie innych osób.
Dla mnie takie zachowanie w większej grupie osób jest niegrzeczne, nie każdy ma ochotę oglądać obściskującą się parę. Można to robić przecież w prywatności. Co innego impreza gdzie można sobie pozwolić na więcej, a co innego w biały dzień kiedy to po prostu jest krępujące dla wszystkich dookoła. Nie masz obowiązku zmuszać się do czułości w miejscach publicznych, przy znajomych tylko dlatego, że Twój chłopak tak chce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Możesz sobie tego nie życzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
W sumie może szukam dziury w całym... po prostu nie spodziewałam sie takiej wylewności, ale może za jakiś czas mu minie. Jak nie to rzeczywiście porozmawiam z nim o tym, ale będę musiała byc bardzo delikatna. Nie chodzi o to, że się wstydzę, ale sama nie lubię jak się niektorzy znajomi zbytnio obnoszą ze swoimi uczuciami. Po prostu uważam, że to intymne i nie trzeba trąbic o tym wszystkim i narzucac im tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
To przecież zawsze mozesz z nim o tym porozmawiac, ze np źle się czujesz z tym jak przy znajomych łapie Cie za kolano. Skoro to świeży związek to na pewno musicie się siebie nauczyć, ale z drugiej strony rozumiem chłopaka, ze chce pokazać ze jesteś jego i cieszy się ze z toba jest 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
High Quality Since 2007
|
Trochę nie ogarniam, skoro jest para, to trzymanie za kolano czy obejmowanie wydaje mi się dość normalne. Każdy sobie inaczej okazuje uczucia. A już nie spotykanie się ze znajomymi bo za bardzo się migdalą... ja tam się cieszę, jak ludzie się nie wstydzą uczuć. I zawsze byłam pod wrażeniem jak za granicą widziałam "dziadków i babcie", którzy spacerowali i trzymali się za rękę, dawali sobie buziaki na ulicy. Wolę to niż brak tej miłości wokół.
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
My się trzymamy za ręce mam gdzieś razem idziemy ale dodamy np zazwyczaj na przeciwko siebie i czasami się przytulimy czy coś mam kasy obrazka. Ale TŻ jest mało wylewny z natury.
Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dla mnie dziwne jest jak para nie trzyma się za ręce wśród znajomych..
![]() Wiadomo, że nikt nie całuje się namiętnie raczej przy znajomych ale przytulanie się i trzymanie za ręce jest jak najbardziej normalne. Posiedzieć obok to ja siedzę z kolegami.. A jesli jest się z kimś to pragnie się przytulenia trzymania za rękę.. nikt tu nie mówi o obmacywaniu tylko o czułości..
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
High Quality Since 2007
|
Cytat:
![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
High Quality Since 2007
|
Alala, to była odpowiedź do postu januszpolak
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.