![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jak pogodzić się z byciem pasztetem?
Jak zaakceptować to, że jest się totalnym pasztetem? Proszę, nie dawajcie rad typu: zadbaj o siebie, zrób makijaż, idź do fryzjera, na siłownię i dobierz stanik. Chodzi mi o to, jak cieszyć się życiem i małymi rzeczami, jak być otwartą na ludzi, kiedy wyglądasz, jak pół d*py zza krzaka? Jak po prostu być szczęśliwą, ciągle mając gdzieś z tyłu głowy swój wygląd?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak pogodzić się z byciem pasztetem?
Znaleźć dobrego (psycho)terapeutę i z nim wypracować nowe schematy postrzegania siebie. Skoro sama nie umiesz sobie z tym poradzić. Innej rady nie ma.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Copyraptor
|
Nie godzić się i pierdyknąć sobie zestaw operacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Jak jestem w fazie pasztetu stojąc przed lustrem to myślę sobie, że młoda więcej razy nie będę i na moich własnych standardach jestem piękna, a na starość zrobi się pasztet.
![]()
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
skoro wiesz co powinnaś zmienić, to czemu chcesz akceptować swoją pasztetowatość, zamiast to zmienić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Oj tam, oj tam. Zawsze prędzej czy później znajdzie się amator pasztetów. Może chociaż mądra jesteś? Albo sympatyczna? Bo sympatyczny i mądry pasztet traci na pasztetowatosci
![]()
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Co za głupota. PMS masz, czy jak? Żadna kobieta nie budzi się w szpilkach i pełnym makijażu. Chyba naoglądałaś się za dużo seriali.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Znajdź sobie jakieś hobby albo faceta, to nie będziesz na okrągło myśleć o swoim wyglądzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Niestety żyjemy w czasach, w których nie da się zupełnie przestać myśleć o wyglądzie. Chyba, że się rozważy przeprowadzkę na pustelnię.
Jeśli kompleksy nie dają Ci żyć rozważ psychoterapię |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jak pogodzic sie z byciem pasztetem? -> Przestac marudzic. -> Wziac sie za siebie -> Przestac byc pasztetem.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
skoro zadajesz takie pytania to znaczy, że nie akceptujesz i nie zaakceptujesz bycia pasztetem - sorry ale niestety "łatwe" wyjście odpada i trzeba wziąć się do roboty
albo komuś totalnie zwisa wygląda i się tym nie przyjmuje - jednocześnie nie zaprząta sobie głowy takimi dylematami - albo ktoś ma kompleksy i takie pytania zadaje (a wtedy to albo trzeba się wyleczyć z kompleksów albo się ich pozbyć pracując nad swoim wyglądem)
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Zrób coś dla siebie. Może staraj się o dostanie do tego programu na polsacie? Świat cię zobaczy no ale i szybko zapomni, a sama będziesz sobie wdzięczna. Jeżeli masz siano sama zafunduj sobie operacje plastyczne, lepsza sztuczna dziewczyna niż naturalny pasztet.
Za dużo kilogramów? Nie ma wymówek, widziałem jak dziewczyna z mojej siłowni dzięki diecie i wsparciu trenerów oraz determinacji by zacząć żyć szczęśliwie z 104 kg zbiła do 64. Spoko. Także nie będziesz szczęśliwa z takim podejściem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
poszukaj fimow w ktorych grajaja pasztety,napradw fajne pasztety,zobaczysz ze pasztet a pasztet to roznica
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Był kiedyś program chyba na TVN Style o osobach z kompleksami które spędzały dzień z osobami chorymi i po wypadkach, takimi naprawdę zdeformowanymi albo popażonymi czy cuś i dawało im to do myślenia. Po drugie nie istnieje coś takiego jak pasztet ale istnieje coś takiego jak ZANIEDBANIE ja sama jestem na takim etapie ale biorę się w garść.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem trochę większości odpowiedzi w tym wątku. Jakby nie istniały szczupłe, zadbane, ale jednak brzydkie dziewczyny
![]() Choćby taka Maisie Williams - jest szczupła, jak wychodzi na czerwony dywan jest też umalowana, uczesana i ubrana w drogie kiecki, a i tak jest po prostu brzydka i tyle. Autorko, jak jest coś co obiektywnie możesz zmienić (nadwaga, etc), to zmień. A jeśli jesteś szczupła, "zrobiona" i wciąż brzydka.. no to niestety albo operacje plastyczne (choć w przypadku twarzy to i tak nie takie proste), albo psycholog który pomoże ci przestać aż tak zwracać na to uwagę, innego wyjścia nie widzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Nie jest brzydka, ma duże czoło które gdyby dobrze zakryć jakąś fryzurą byłoby ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie Maisie jest brzydka. A Tilda Swinton wręcz przeciwnie. Sarah Jessica Parker wydaje mi się wyjątkowo nieatrakcyjną kobietą, a znam przynajmniej kilka osób, które uważają, że jest ładna. Nie chodzi o to, żeby podobać się wszystkim. Niech ta 1 na 10 stwierdzi, że masz coś interesującego.
Każdy dostał w genetycznej loterii określony wygląd i tylko od niego zależy co z tym zrobi. Nie uwierzę, że wszystko ma beznadziejne. Może to szczupłe nogi, może ładne brwi albo zdrowe włosy. Podkreślaj to, co w Tobie ładne. Inna sprawa, że są gorsze tragedie niż nieatrakcyjny wygląd. Dużo gorzej byłoby się czuć niepotrzebnym niż brzydkim. Nie ma innej rady niż polubić siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ogólnie uważam, że zadbana kobieta, pewna siebie i uśmiechnięta, ale 'obiektywnie' uważana za brzydką (bo czy w kwestii urody można mówić o obiektywizmie?) i tak będzie przyciągała uwagę, wzbudzała sympatię i... Nawet pożądanie w facetach. Tak, wiem, Ameryki pewnie nie odkryłam, ale najwięcej dzieje się w mózgu i jak sobie wmówisz, że jesteś brzydka, to choćbyś miała twarz anioła, swoją postawą (zazwyczaj zgarbienie, przerażenie w oczach i rezygnacja, brak potrzeby dbania o siebie) będziesz odstraszać. Ale powtarzam, na to to tylko terapia i przewartościowanie pewnych rzeczy w głowie.
A na czym ta pasztetowość w Twoim mniemaniu, autorko, polega? Co Ci się w sobie nie podoba? (bo pół dupy zza krzaka też może wyglądać ładnie, jeśli pupa jędrna i zadbana, więc niewiele mi to mówi ![]()
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Zaakceptowac siebie i grunt to sie nie podlamac
Glowa do gory!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja też byłam kiedyś pasztetem i uwierz nie można się załamywać. Wiadomo, że bez makijażu nie ma rewelacji ale jak jestem "dobrze zrobiona" to mogę góry przenosić.
Schudłam 15 kg, zmieniłam kolor włosów, zadbałam o cerę u dermatologa, zaczęłam się malować (delikatnie bez przesady: tusz i kredka do oczu, od święta podkład), zawsze staram się jak gdzieś idę mieć świeże włosy (nie koniecznie wymyślne fryzury; wystarczy że włosy porządnie wysuszę i są proste jak druty i bardzo eleganckie), do tego zmiana ubioru i więcej wiary w siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
astro-loszka
|
Zatrudnić się w firmie pasztetniczej
![]() A tak serio, to co dziennie rano, po przebudzeniu stawaj przed lustrem, patrz sobie w twarz i powtarzaj sobie: czuję się świetnie, wyglądam wspaniale.
![]() |
#25 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też się jednym wydasz ładna, inny brzydka - to nie znaczy, że powinnaś zaraz lecieć sobie plastykę twarzy robic ![]() ![]() ja się osobiście w pełni zgadzam za stwierdzeniem, że nie ma ludzi brzydkich a są tylko zaniedbani
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Mamy takie niefajne czasy i kiepskie kanony piękna-sztucznego piękna. Mnie dobija samo przeglądanie instagrama ale co poradzę-operacji sobie nie zrobie. Trzeba o siebie po prostu zadbać tak jak pisały dziewczyny. Dorzucam panią Mayim Bialik- tez miss raczej nie zostanie ale kiedy jest ladnie "zrobiona" wyglada naprawdę super i przyciąga oko
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A co jest wyznacznikiem twojej ,,pasztetowości,, według Ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze były takie czasy. Nie każdą wieśniaczkę było stać na gorset i biały puder, a jeszcze wcześniej na złotą biżuterię. Zawsze bogatsi mieli większe mozliwości bycia pięknymi. Pięknymi wizualnie oczywiście. Bo jeszcze dochodzą takie rzeczy jak osobowość i mowa ciała, które dają drugie 50% sukcesu.
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 201701021017 Czas edycji: 2016-11-30 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.