Przystojny znajomy - uciecha czy problem ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-06, 00:57   #1
zoeba12
Przyczajenie

Przystojny znajomy - uciecha czy problem ?

Dziewczyny! Od paru dni męczy mnie straszny problem, zacznę od początku. Jestem studentka, na studia wyjechałam do miasta na drugi koniec Polski i zamieszkałam z chłopakiem, z którym jestem już prawie 1,5 roku. W oczach znajomych jesteśmy parą idealną, według mnie równiez jesteśmy dla siebie stworzeni. Nie mamy problemów z dogadaniem się, kłócimy się - owszem, -ale najczęściej o głupoty (i też raczej nie za czesto), jednym słowem nie widzimy poza sobą świata. Teraz zastanawiacie sie pewnie w czym problem. Od 3 lat mam pewnego bardzo przystojnego kolegę, poznałam sie z nim na imprezie, mamy duzo wspólnych znajomych, super nam sie dogaduje i co najwazniejsze - od zawsze miedzy nami była jakas chemia. Pech chciał, ze kiedy sie poznaliśmy, byłam w poprzednim niezbyt udanym zwiazku. Kiedy po roku męki stałam sie singielka okazało sie, że przystojniaczek znalazł sobie dziewczyne. Po czym znowu - oni zerwali, ja zaczelam byc z moim obecnym chłopakiem. Od zawsze sie mijamy i wydaje mi się, że to wlasnie przez to nigdy do końca sie z niego nie wyleczę. Za kazdym razem jak napisze, wyobrażam sobie co by było gdyby ... pisze to tutaj, bo nie potrafię odpowiedzieć sobie na pytanie, czy to co robie jest dobre ? To znaczy, z jednej strony mam kochającego chłopaka, z którym wiodę ustatkowane zycie i ktorego pokochała moja rodzina, a z drugiej pociągającego tenisistę, ktory 3 lata temu skradł moje serce (nie tylko urodą, ale i niesamowitym charakterem) i wlasnie dopiero teraz, pisząc ten post, sobie to uświadomiłam. Kocham mojego chłopaka i nie wyobrażam sobie mojego zycia bez niego, a z drugiej strony mam jakas chora fascynacje na punkcie zniewalającego koleżki
zoeba12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 03:54   #2
Fortuna1
Zakorzenienie

Dot.: Przystojny znajomy - uciecha czy problem ?

A do obecnego chłopaka czujesz chemię?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-12-06, 05:50   #3
FacetZ
BAN stały

Odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz zniwelować swędzenie między nogami które później pojawi się znowu czy chcesz spokojne ustatkowane życie. Nie możesz też zjeść ciastka i mieć ciastko. Wybieraj.

Moja optymalna rada - odkryj swoje seksualne największe pragnienie i niech twój obecny facet cię w nim zaspokaja. Wtedy odechce ci się skoków z jakimiś przystojniaczkami.

Edytowane przez FacetZ
Czas edycji: 2016-12-06 o 05:51
FacetZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 06:32   #4
bbrownie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FacetZ Pokaż wiadomość
Odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz zniwelować swędzenie między nogami które później pojawi się znowu czy chcesz spokojne ustatkowane życie. Nie możesz też zjeść ciastka i mieć ciastko. Wybieraj.

Moja optymalna rada - odkryj swoje seksualne największe pragnienie i niech twój obecny facet cię w nim zaspokaja. Wtedy odechce ci się skoków z jakimiś przystojniaczkami.

Co za rada. Oceniasz kobiety przez pryzmat swoich potrzeb i wyobrażeń jako mężczyzna. Naiwnie sądzisz, że kobiety mają tak samo, jak mężczyźni, a fascynacja kobiety mężczyzną opiera się wyłącznie na seksie. Żywię do Ciebie niesmak.

bbrownie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 06:41   #5
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoeba12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Od paru dni męczy mnie straszny problem, zacznę od początku. Jestem studentka, na studia wyjechałam do miasta na drugi koniec Polski i zamieszkałam z chłopakiem, z którym jestem już prawie 1,5 roku. W oczach znajomych jesteśmy parą idealną, według mnie równiez jesteśmy dla siebie stworzeni. Nie mamy problemów z dogadaniem się, kłócimy się - owszem, -ale najczęściej o głupoty (i też raczej nie za czesto), jednym słowem nie widzimy poza sobą świata. Teraz zastanawiacie sie pewnie w czym problem. Od 3 lat mam pewnego bardzo przystojnego kolegę, poznałam sie z nim na imprezie, mamy duzo wspólnych znajomych, super nam sie dogaduje i co najwazniejsze - od zawsze miedzy nami była jakas chemia. Pech chciał, ze kiedy sie poznaliśmy, byłam w poprzednim niezbyt udanym zwiazku. Kiedy po roku męki stałam sie singielka okazało sie, że przystojniaczek znalazł sobie dziewczyne. Po czym znowu - oni zerwali, ja zaczelam byc z moim obecnym chłopakiem. Od zawsze sie mijamy i wydaje mi się, że to wlasnie przez to nigdy do końca sie z niego nie wyleczę. Za kazdym razem jak napisze, wyobrażam sobie co by było gdyby ... pisze to tutaj, bo nie potrafię odpowiedzieć sobie na pytanie, czy to co robie jest dobre ? To znaczy, z jednej strony mam kochającego chłopaka, z którym wiodę ustatkowane zycie i ktorego pokochała moja rodzina, a z drugiej pociągającego tenisistę, ktory 3 lata temu skradł moje serce (nie tylko urodą, ale i niesamowitym charakterem) i wlasnie dopiero teraz, pisząc ten post, sobie to uświadomiłam. Kocham mojego chłopaka i nie wyobrażam sobie mojego zycia bez niego, a z drugiej strony mam jakas chora fascynacje na punkcie zniewalającego koleżki
Miłość musi być wzajemna, a piszesz tak, jakbyś była z facetem "bo to taki dobry chłopak, zakochany we mnie i rodzina go lubi". Nie bądź z kimś na siłę, z braku laku, bo to okropne powody. Niby kochasz, ale aż zakładasz wątek o innym, którego od KILKU LAT nie umiesz wyrzucić z głowy? Czarno to widzę, bo w dorosłym życiu będzie coraz więcej pokus.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 06:50   #6
Liara_Tsoni
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochasz swojego chłopaka, czy jesteś z nim bo inni bo lubią i w ogóle taki dobry misio?

Wysłane z mojego ONE E1003 przy użyciu Tapatalka
Liara_Tsoni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 07:25   #7
Adrianna_8
Zakorzenienie

Rowniez powatpiewam w to, czy kochasz swojego chlopaka. Albo sama to zakonczysz, albo to sie rozleci samo za jakis tam czas.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 07:44   #8
bbrownie
Raczkowanie

Przystojny znajomy - uciecha czy problem ?

Moim zdaniem powinnaś spróbować z Twoim kolegą, nawet jeśli masz jakiegoś tam chłopaka. Uważam, że to nic złego, jeśli masz wątpliwości, a nie masz męża, nie masz dzieci. Uważam, że młodość jest od tego, by próbować i przekonywać się, co jest dla nas odpowiednie. Tylko zrób to tak, by się nie dowiedział, by nie robić mu przykrości, nie idź z tym facetem do łóżka, ale poromansować można

Edytowane przez bbrownie
Czas edycji: 2016-12-06 o 07:45
bbrownie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 08:08   #9
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Autorko, pokusy zawsze będą. Ogłuchnięcie i oślepnięcie z chwilą wejścia w związek niestety nie zdarza się każdemu, wręcz bym zaryzykowała stwierdzenie, że zdarza się rzadko. Kwestia co z tymi pokusami robimy

Przemyśl na spokojnie swój związek, zastanów się czy na pewno jesteś w nim szczęśliwa, czy niczego Ci nie brakuje. A jeśli brakuje - czy się popsuło (i dlaczego, co można zrobić żeby to naprawić, o ile chcesz oczywiście), czy też nigdy tego w tym związku nie było (i czy chcesz bez tego żyć). A może po prostu wszystko jest ok, a tamten facet to po prostu zwykły urok znajomości nieskonsumowanej?
Zastanów się, przemyśl, a potem zrób tak, jak Ci wyjdzie.
Stary 2016-12-06, 08:28   #10
FacetZ
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bbrownie Pokaż wiadomość
Moim zdaniem powinnaś spróbować z Twoim kolegą, nawet jeśli masz jakiegoś tam chłopaka.
Kobiecina mówi że ma do mnie niesmak ponieważ poradziłem aby autorka oddzieliła krocze od życia, a jednocześnie sama radzi autorce zdradę faceta. Nie to nie jest hipokryzja.

Jeśli chodzi o te słynne kierowanie się sercem, owszem, należy kierować się sercem, ale autorce radziłbym dobrze rozpoznać czy jest to serce czy jednak tylko krocze.

Edytowane przez FacetZ
Czas edycji: 2016-12-06 o 08:32
FacetZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 08:29   #11
I am Rock
lokalna gwiazda

Kiedy poznałaś przystojniaczka, tkwiłaś w nieudanym związku. Miałaś więc swoją szansę, trzeba było zerwać i związać się z tenisistą.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 09:01   #12
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Tylko zrób to tak, by się nie dowiedział, by nie robić mu przykrości, nie idź z tym facetem do łóżka, ale poromansować można
Ty tak na serio?

Autorko, na razie z tego co rozumiem Twój przyjaciel Cię "pociąga". Ale spróbuj się na zimno zastanowić, czy Twój przyjaciel nie ma takich cech, które są fajne gdy jesteś jego znajomą, ale niekoniecznie będą Cię cieszyć jak będziesz jego dziewczyną. Po drugie - czy jako ojca swoich dzieci widzisz bardziej obecnego chłopaka czy przyjaciela? I po trzecie - czy jesteś pewna, że tenisista do Ciebie coś czuje? Bo może być tak, że zostawisz swojego obecnego chłopaka, a zostaniesz na lodzie i będzie lament...
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 09:23   #13
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
Co za rada. Oceniasz kobiety przez pryzmat swoich potrzeb i wyobrażeń jako mężczyzna. Naiwnie sądzisz, że kobiety mają tak samo, jak mężczyźni, a fascynacja kobiety mężczyzną opiera się wyłącznie na seksie. Żywię do Ciebie niesmak.

Ale on akurat ma rację. Mnie brzydzą takie stereotypy, że niby tylko mężczyźni myślą genitaliami, a u kobiet zawsze jest to coś głębszego.
GUZIK PRAWDA Niejedna kobieta stawia swoje potrzeby seksualne ponad dobro innych ludzi, niejedna krzywdzi swojego partnera, bo nie umiała zapanować nad swoim popędem. Niektórzy po prostu zachowują jak zwierzęta w rui i płeć nie ma tu znaczenia.

Z Twojej wypowiedzi Autorko aż bije chęć wypróbowania w łóżku swojego kolegi, bo mało w nich o nim jako o człowieku, a mnóstwo o jego wyglądzie i jaki do niego czujesz pociąg. Masz tylko problem z tym, że boisz się konsekwencji swojej zdrady i że Twój poukładany świat się zawali, gdy okaże się że Twój wyidealizowany kolega przy bliższym poznaniu nie jest taki wspaniały.
Gdyby nie byłoby to zwykłe fantazjowanie o gorącym koledze, tylko prawdziwa miłość, to juz dawno walczylabys o niego i chciałabyś z nim być. Gdyby to była prawdziwa miłość a nie zwykła chcica, nie oszukiwalabys swojego obecnego partnera udając uczucie tylko uczciwie zakonczylabys ten związek i spróbowała zbudować nowy.

Zdecyduj się - nie można być w związku i jednocześnie za plecami partnera zamawiać się z innym. Skoro jesteś taka pewna, że ten kolega to ten jedyny wyśniony, bądź uczciwa wobec siebie i innych. Miej odwagę zakończyć obecny związek i miej odwagę zawalczyć o kolejny. Bo z tchorzostwa, bierność i siedzenia na tyłku i dumania "co byłoby gdyby..." nic dobrego Ci nie przyjdzie - tylko frustracje, pokusa zdrady i powolne niszczenie związku.

A jeśli nie, zejdź na ziemię i przestań żyć w magicznym świecie, skoro byłaś na tyle dorosła, żeby rozpocząć obecny związek bądź na tyle dorosła żeby wziąć za niego odpowiedzialność. Skup się na swoim TŻ zamiast marnować czas i życie na głupie fantazje.

Edytowane przez gramwzielone
Czas edycji: 2016-12-06 o 09:25
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 09:51   #14
linka_18
Raczkowanie

Masz swoja muze do ktorej wzdychasz, w imie czego??
Brakuje Ci przygód??
Stary 2016-12-06, 10:18   #15
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

a skąd wiesz jaki on ma charakter?
widziałaś go parę razy i już wiesz ze ma taki wspaniały charakter?
przestań się oszukiwać poprostu pociąga cie fizycznie to wszystko na tą chwilę
jeśli jesteś ze swoim chłopakiem tylko dlatego że to dobry chłopak i rodzina go polubila to i tak nic z tego nie będzie
z tym przystojnym tenisista też może nie wypalić bo nie wiesz jakim jest człowiekiem na codzień
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 10:47   #16
ama4
High Quality Since 2007

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;68319621]a skąd wiesz jaki on ma charakter?
widziałaś go parę razy i już wiesz ze ma taki wspaniały charakter?
[/QUOTE]

Z całym Twoim postem się zgadzam, tylko jeden szczegół - oni się 3 lata znają
Cytat:
Stary 2016-12-06, 10:58   #17
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Moim zdaniem powinnaś spróbować z Twoim kolegą, nawet jeśli masz jakiegoś tam chłopaka. Uważam, że to nic złego, jeśli masz wątpliwości, a nie masz męża, nie masz dzieci. Uważam, że młodość jest od tego, by próbować i przekonywać się, co jest dla nas odpowiednie. Tylko zrób to tak, by się nie dowiedział, by nie robić mu przykrości, nie idź z tym facetem do łóżka, ale poromansować można
A ja żywię niesmak do ludzi, którzy mają tak przedmiotowe podejście do innych osób, jak Ty i polecają innym jakieś romanse na boku.

Całkowicie zgadzam się z FacetemZ w tym, że problemem Autorki są nieokiełznane fantazje seksualne związane z tenisistą. Ponadto Autorka pozwala, aby popęd seksualny kierował jej życiem i decyzjami. Za to miłości nie odczuwa ani wobec chłopaka, ani wobec tenisisty.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 12:57   #18
dorris23
Pyskatka

[QUOTE=FacetZ;68310911]Odpowiedz sobie na pytanie czy chcesz zniwelować swędzenie między nogami które później pojawi się znowu czy chcesz spokojne ustatkowane życie. Nie możesz też zjeść ciastka i mieć ciastko. Wybieraj.

dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 14:12   #19
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ama4 Pokaż wiadomość
Z całym Twoim postem się zgadzam, tylko jeden szczegół - oni się 3 lata znają
znają się 3 lata?
chyba od 3 lat się znają i to nie znaczy NIC
ja znam mojego sąsiada od 20 lat.co wieczór wprowadzamy psy razem.nigdy nie odważylabym się powiedzieć że go znam i wiem jaki ma charakter
fakt że go poznala 3 lata temu niczego tu nie zmienia.widziala go pare razy na jakiś imprezach jak można powiedzieć że go zna i wie jaki on ma charakter?
ona tylko sobie wyobraża jaki to on charakter może mieć
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 14:22   #20
ama4
High Quality Since 2007

xfrida - skąd wyciągnęłaś informację, że Autorka widziała tenisistę kilka razy na imprezach? Bo może tak było, ale ja przeczytałam jedynie, że poznali się na imprezie.
Cytat:
Stary 2016-12-06, 14:29   #21
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
wspolczuje temu twojemu chlopakowi ze na ciebie trafił... :/
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-06, 14:38   #22
Konto usunięte

domyślam się że skoro mieszka ze swoim chłopakiem w mieście na drugim końcu polski tzn ze nie jest w tym mieście w którym poznala tego tenisiste 3 lata temu
dlatego twierdzę że nie zna tego gościa dobrze tylko wyobraża sobie jaki on jest .pisze ze rozmawia im się świetnie i że ma takie dylematy za każdym razem jak on napisze .domyslam się że ich kontakt był kilka razy wśród znajomych i na facebooku albo smsowy
oczywiscie mogę się mylić ale moim zd9nie mają kontaktu osobistego na codzień
Stary 2016-12-06, 15:02   #23
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

W zasadzie to autorka nie napisała, kiedy wyjechała do innego miasta. Mogła wyjechać już 3 lata temu, zacząć studia i poznać tenisistę na imprezie.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-06, 15:28   #24
Konto usunięte

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;68330521]W zasadzie to autorka nie napisała, kiedy wyjechała do innego miasta. Mogła wyjechać już 3 lata temu, zacząć studia i poznać tenisistę na imprezie.[/QUOTE]
też prawda
Stary 2016-12-08, 00:52   #25
Candy_lips
Zakorzenienie

Jezeli tak jak piszesz kochasz swojego chlopaka i jestes z nim szczesliwa, to nie psuj. Bedziesz zalowac. Tym bardziej, ze to raczej tylko zauroczenie, a fajny zwiazek zbudowac nie tak latwo. Wiadomo, ze nadal widzi sie innych w zwiazku, ja tez mam faceta i to 8 lat, a kiedys sie zauroczylam w znajomym, ale dobrze wiedzialam, ze to uczucie, ktore minie, bo jak odpuscisz, to naprawde minie. Do tego to jest kwestia decyzji, nie chcialabym byc z innym, skoro jestem szczesliwa z moim facetem. Nie chcialabym zyc bez niego, wiec nie rozwijalam relacji, trzymalam dystans, bo taka prawda, mozna nad soba panowac i wtedy popracowalam tez nad swoim zwiazkiem i zauroczenie szybko przeszlo. Praca nad zwiazkiem wymaga wysilku, ale trzeba to robic zwlaszcza, gdy jest sie z kims dluzej. Ty tez powinnas sobie koelge odpuscic nawet jezeli wyglada swietnie i bardzo dobrze z nim sie rozmawia. Jak jestes szczesliwa z facetem to zaden dylemat, zauroczenie to nic wielkiego, a milosc to wielkie uczucie i dla mnie wiadomo co wybrac, ja sie nie waham nigdy i nie chcialabym go zostawic, bo bardzo go kocham. Dlatego wiesz nawet ten, ktorym sie zauroczylam nie mogl sie z nim rownac. Popatrzec mozna, ale nie wiecej.

Wyobraz sobie po prostu co bys czula bez swojego faceta. Mysle, ze pewnie ogromny bol, jezeli naprawde kochasz. Czy to jest tego warte? Nie, chyba, ze jednak czujesz, ze Wasz zwiazek to nie to i boisz sie przyznac. No i popracuj nad swoim zwiazkiem jezeli czegos brakuje. Do kolegi lepiej sie zdystansuj jezeli sie podoba, jezeli Twoj zwiazek jest dla Ciebie najwazniejszy. Inaczej rozwijasz to zauroczenie, a to nie w porzadku wobec Twojego chlopaka. Jak pisze samo zauroczenie nie jest zle, tez tak mialam, moze sie ktos spodobac zainteresowac, ale grunt co z tym zrobimy. Latwiej na pewno jest odpuscic, gdy wiemy kto jest dla nas najwazniejszy i jestemy szczesliwe w zwiazku, bo wtedy nikt nawet najbardziej interesujacy nie moze sie rownac i wtedy zauroczenie szybko mija.

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

Pokusy da sie pokonac. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia czy u Ciebie to nie za szybko na takie pokusy. Mi po duzo dluzszym czasie sie tak zdarzylo. Po 1,5 roku nie bylo o tym nowy, to najwiekszy czas zakochania i generalnie szaleje sie za swoim chlopakiem. Jedynie potem moze wkroczyc nuda i ktos zainteresuje, ale jak pisalam nadal to nasz wybor co z tym zrobimy. W sumie widzisz ja nie zalozylam takiego tematu, bo wiedzialam kto jest dla mnie najwazniejszy. Ty chyba nie jestes pewna i cos jednak mi sie wydaje, ze Twoje uczucie do Twojego chlopaka nie jest az tak silne. Po przemysleniu mam wrazenie, ze moze zwiazalas sie z nim z rozsadku i dlatego, ze ten znajomy mial dziewczyne. Bylo tak? Nie ma znaczenia, ze Twoja rodzina lubi Twojego faceta, jezeli tego nie czujesz. Mozna tez miec zwiazek nibybbez klotni, ale tez bez milosci. No a bez uczuc nic nie zrobisz.Wtedy trzeba sie rozstac. Jezeli jednak nie, to rada o dbanie o zwiazek i dystans wobec kolegi jest aktualna.
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-08, 06:49   #26
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Jezeli tak jak piszesz kochasz swojego chlopaka i jestes z nim szczesliwa, to nie psuj. Bedziesz zalowac. Tym bardziej, ze to raczej tylko zauroczenie, a fajny zwiazek zbudowac nie tak latwo. Wiadomo, ze nadal widzi sie innych w zwiazku, ja tez mam faceta i to 8 lat, a kiedys sie zauroczylam w znajomym, ale dobrze wiedzialam, ze to uczucie, ktore minie, bo jak odpuscisz, to naprawde minie. Do tego to jest kwestia decyzji, nie chcialabym byc z innym, skoro jestem szczesliwa z moim facetem. Nie chcialabym zyc bez niego, wiec nie rozwijalam relacji, trzymalam dystans, bo taka prawda, mozna nad soba panowac i wtedy popracowalam tez nad swoim zwiazkiem i zauroczenie szybko przeszlo. Praca nad zwiazkiem wymaga wysilku, ale trzeba to robic zwlaszcza, gdy jest sie z kims dluzej. Ty tez powinnas sobie koelge odpuscic nawet jezeli wyglada swietnie i bardzo dobrze z nim sie rozmawia. Jak jestes szczesliwa z facetem to zaden dylemat, zauroczenie to nic wielkiego, a milosc to wielkie uczucie i dla mnie wiadomo co wybrac, ja sie nie waham nigdy i nie chcialabym go zostawic, bo bardzo go kocham. Dlatego wiesz nawet ten, ktorym sie zauroczylam nie mogl sie z nim rownac. Popatrzec mozna, ale nie wiecej.

Wyobraz sobie po prostu co bys czula bez swojego faceta. Mysle, ze pewnie ogromny bol, jezeli naprawde kochasz. Czy to jest tego warte? Nie, chyba, ze jednak czujesz, ze Wasz zwiazek to nie to i boisz sie przyznac. No i popracuj nad swoim zwiazkiem jezeli czegos brakuje. Do kolegi lepiej sie zdystansuj jezeli sie podoba, jezeli Twoj zwiazek jest dla Ciebie najwazniejszy. Inaczej rozwijasz to zauroczenie, a to nie w porzadku wobec Twojego chlopaka. Jak pisze samo zauroczenie nie jest zle, tez tak mialam, moze sie ktos spodobac zainteresowac, ale grunt co z tym zrobimy. Latwiej na pewno jest odpuscic, gdy wiemy kto jest dla nas najwazniejszy i jestemy szczesliwe w zwiazku, bo wtedy nikt nawet najbardziej interesujacy nie moze sie rownac i wtedy zauroczenie szybko mija.

---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

Pokusy da sie pokonac. Tylko jedna rzecz mnie zastanawia czy u Ciebie to nie za szybko na takie pokusy. Mi po duzo dluzszym czasie sie tak zdarzylo. Po 1,5 roku nie bylo o tym nowy, to najwiekszy czas zakochania i generalnie szaleje sie za swoim chlopakiem. Jedynie potem moze wkroczyc nuda i ktos zainteresuje, ale jak pisalam nadal to nasz wybor co z tym zrobimy. W sumie widzisz ja nie zalozylam takiego tematu, bo wiedzialam kto jest dla mnie najwazniejszy. Ty chyba nie jestes pewna i cos jednak mi sie wydaje, ze Twoje uczucie do Twojego chlopaka nie jest az tak silne. Po przemysleniu mam wrazenie, ze moze zwiazalas sie z nim z rozsadku i dlatego, ze ten znajomy mial dziewczyne. Bylo tak? Nie ma znaczenia, ze Twoja rodzina lubi Twojego faceta, jezeli tego nie czujesz. Mozna tez miec zwiazek nibybbez klotni, ale tez bez milosci. No a bez uczuc nic nie zrobisz.Wtedy trzeba sie rozstac. Jezeli jednak nie, to rada o dbanie o zwiazek i dystans wobec kolegi jest aktualna.
Bardzo madre słowa. Przypomniało mi się takie powiedzenie, że teraz jak coś się zepsuje to się to wyrzuca a nie naprawia, tak samo jest z relacjami.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości