Wątek odnośnie a la kreweta - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-09, 13:56   #1
abcblue
BAN stały

Wątek odnośnie a la kreweta

Czy kobiety z wiekiem tak od 30 lat zmniejszają wymagania, obniżają poprzeczkę? A la krewet pisał, że tak, wy, że nie, a nawet, że podwyższają, a ja pytam jakim cudem?

Zakładając, że dziewczyna preferuje facetów w podobnym wieku, rówieśnik +kilka lat.

Gdy jest młoda 20, 20+ i ładna, zazwyczaj szuka przystojnego (bo sama ładna) i najlepiej z kasą-zamożny/dobrze zarabiający.
To target wszystkich młodych, i ładnych dziewczyn. Czyli maksymalne wymagania. I takie kobiety mają powodzenie u wszystkich mężczyzn, od rówieśników, czyli 20 latków, po 30, 40....latków.

Gdy kobieta kończy 30 lat a nie daj Bóg 35, tu stawiam pytanie, jakim cudem może mieć wymagania, jak 20 latka, a nawet większe, GDY?

Z wiekiem straciła na urodzie, gdy była nawet 20 latką ocenianą na DYCHĘ.
To w tym wiek czyli 30-35 jest maks SIÓDEMKĄ.
Owszem, może być dalej NIEZŁĄ kobietą seksowną, ale tylko niezłą, nikt o takiej nie powie, bardzo ładna, ślicznotka etc. Ona może być tylko NIEZŁĄ DUPĄ, a nigdy ZA☠☠☠ISTĄ.

Zaraz polecą zaprzeczenia z waszej strony, że to nie prawda, że 30 to też super laski, ale na obalenie waszej tezy wyłonię jedną hipotezę, aby podważyć wasz argument.

Otóż....

W pracy na stanowiskach typu bezpośrednia obsługa klienta, typu galerie handlowe etc, kobiety są przyjmowane d wieku 30 lat maks 35? Dlaczego? Bo w tym wieku są już drugiego sortu, i w tym wieku nie ma bardzo ładnych kobiet, są albo przeciętne lub co najwyżej niezłe.
To nie mój wymysł tylko realia. I w takich w/w przeze mnie sklepach kobieta pracy nie znajdzie, bo jej atrakcyjność jest drugiego sortu w porównaniu z dziewczynami 20 +.

Dalej......

Gdy kobieta ma te 30 lat i szuka faceta, w podobnym wieku, ewentualnie + kilka lat, to.....

Jej rówieśnicy z kasą, czyli zamożni, lub dobrze zarabiający, nawet na taką nie spojrzą, bo wolą młodsze, które są po prostu w tym wieku 20+ ładniejsze, to raz, a dwa, taka młodsza, jest jeszcze do "zabawy" nie naciska na ślub, czy dziecko, co w przypadku, kobiet 30-35 lat jest ostatni dzwonek (jeśli chce dziecko) a większość CHCE.

Pan w wieku 30 lat z kasą/dobrze zarabiający jeśli jest przystojny (nawet jakby odjąć punkty za wiek) to, i tak, ma szanse u większości dziewczyn 20+, i takich dziewczyn szukają.

Pan w wieku 30 z kasą/dobrze zarabiający, ale nie przystojny, i tak ma sporo szanse u dziewczyn 20+ materialistek, których wcale nie ma tak mało.

Reasumując, rówieśnik 30 latki z kasą/dobrze zarabiający, nawet nie ważne czy przystojny czy nie, nie spojrzy nawet na swoją 30 letnią rówieśnicę, bo ma branie u 20-25 latek.

Pan 30 lat, GOŁODUPIEC. Przystojny, nie ma brania, u ładnych i 20+ dziewczyn więc mu zostaję, albo, 20+ przeciętna albo rówieśnica w podobnym wieku.

Wnioski. Kobieta 30 letnia preferującego partnera w podobnym wieku, może mieć owszem przystojnego, ale gołodupca, bo każdy inny z kasą, to target kobiet 20+, czyli ładniejszych.

Tylko, Pan 30 lat przystojny gołodupiec może wybierać pomiędzy ładną rówieśnicą, albo przeciętną 20+ więc, i tu 30 latka nie może być pewna.

Meritum.

Dziewczyna 20+ ładna mogła mieć, i przystojnego i zamożnego.

Kobieta 30-35, o zamożnym/dobrze zarabiającym może ZAPOMNIEĆ, bo jej rówieśnicy dobrze bawią się z dziewczynami ładnymi 20+ u których mają powodzenie,
A pan 30 lat przystojny ale bez kasy, też nie wiadomo, czy wybierze swoją rówieśnicę, czy pójdzie w "tango" z przeciętną dziewczyną 20+.

I nie powinna obniżyć wymagań? Jakoś wnioski nasuwają się inne.
No chyba, że kobieta 30 lat celuję w panów 40 lat, tu i owszem może pojawić się zamożny/dobrze zarabiający, ale tacy również nie rzadko są na celowniku, dziewczyn 20+ a także nie każdej Pani odpowiada partner 10 lat starszy.
abcblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:05   #2
ajah
wańka wstańka

Dot.: Wątek odnośnie a la kreweta

Z wiekiem mam wyższe wymagania ? Jak to możliwe ? A tak, że gdy miałam dwadzieścia lat to miałam większą tolerancję na zachowania, na które mieć nie powinnam. Z doświadczeniem i wiekiem otrzasnelam się z głupiej naiwności. Moim życiowym celem nie jest posiadanie faceta. Poza tym, nie chcę tracić swojego cennego czasu na nieodpowiednich ludzi. Sama też nie prezentuje sobą mniej niż w wieku 20 lat. Jeśli ktoś ma inne zapayrywania na te kwestię, i tak nie jest w grupie mężczyzn, którymi byłabym zainteresowana.

Sent from my HTC One using Tapatalk
Stary 2016-12-09, 14:14   #3
locci
Raczkowanie

haha, uśmiałam się do łez. Czyli wszyscy panowie zostali wrzuceni do jednego wora. Nie liczy się dla nich nic ponad młodość i piękność. Wszyscy tak mało wymagają o_O

Edytowane przez locci
Czas edycji: 2016-12-09 o 14:15
locci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:19   #4
abcblue
BAN stały

Cytat:
Napisane przez locci Pokaż wiadomość
haha, uśmiałam się do łez. Czyli wszyscy panowie zostali wrzuceni do jednego wora. Nie liczy się dla nich nic ponad młodość i piękność. Wszyscy tak mało wymagają o_O
Zaznaczam, że kobiet młoda (ładna) może posiadać te same cechy co osoba 30 +

Przecież nikt nie piszę, że ma być młoda i wystarczy, że moze być głupia, młode są inteligentne jak i głupie, ale podobnie u kobiet 30+ również głupich nie brakuje. Więc spokojnie u młodej można znaleźć te same cechy które posiada kobieta 30+, tylko zawsze atutem młodej będzie większa uroda.
Stary 2016-12-09, 14:21   #5
201705080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez abcblue Pokaż wiadomość

Przecież nikt nie piszę, że ma być młoda i wystarczy, że moze być głupia, młode są inteligentne jak i głupie, ale podobnie u kobiet 30+ również głupich nie brakuje. Więc spokojnie u młodej można znaleźć te same cechy które posiada kobieta 30+, tylko zawsze atutem młodej będzie większa uroda.
Szczególnie stworzyć partnerską relację ze stulatkiem gorąca dwudziestka umie

Takie teorie powtarzają panowie z kompleksami.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez 201705080934
Czas edycji: 2016-12-09 o 14:24
201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:22   #6
Azhaar
Zadomowienie

Cytat:
Otóż....

W pracy na stanowiskach typu bezpośrednia obsługa klienta, typu galerie handlowe etc, kobiety są przyjmowane d wieku 30 lat maks 35? Dlaczego? Bo w tym wieku są już drugiego sortu, i w tym wieku nie ma bardzo ładnych kobiet, są albo przeciętne lub co najwyżej niezłe.
To nie mój wymysł tylko realia. I w takich w/w przeze mnie sklepach kobieta pracy nie znajdzie, bo jej atrakcyjność jest drugiego sortu w porównaniu z dziewczynami 20 +.

Eeee
Nie wiem, jakie są Twoje realia, ale moje są przede wszystkim takie, że kobiety w tym wieku nie szukają pracy jako stewardessa w galerii handlowej dlatego ich tam nie ma? Oczywiście jakieś tam wyjątki są, ale taka praca to chyba dla licealistek i studentek jest raczej z założenia, żeby dorobić parę złotych, gdy nie ma się jeszcze żadnych innych kwalifikacji? Ja tam nie wiem, ale u mnie wszystkie koleżanki już na magistrze to miały normalne stanowiska, nikomu by do głowy nie przyszło zarabiać 5 zł za godzinę

Argument totalnie z pupy.

Oczywiście aparycja przy takim stanowisku się pewnie liczy, ale dotyczy to również tych młodszych.

Edytowane przez Azhaar
Czas edycji: 2016-12-09 o 14:24
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:24   #7
abcblue
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Azhaar Pokaż wiadomość
Eeee
Nie wiem, jakie są Twoje realia, ale moje są przede wszystkim takie, że kobiety w tym wieku nie szukają pracy jako stewardessa w galerii handlowej dlatego ich tam nie ma? Oczywiście jakieś tam wyjątki są, ale taka praca to chyba dla licealistek i studentek jest raczej z założenia, żeby dorobić parę złotych, gdy nie ma się jeszcze żadnych innych kwalifikacji? Ja tam nie wiem, ale u mnie wszystkie koleżanki już na magistrze to miały normalne stanowiska, nikomu by do głowy nie przyszło zarabiać 5 zł za godzinę

Argument totalnie z pupy.

No tak, bo lepiej na kasie w spożywczaku, sprzątać, domy opieki? Nie jedna by wolała galerię, ale kto je przyjmie.......

P S

Nie każda ma magistra.

Argument jest ok, i nie podważaj jak nie masz wiedzy, wejdź w regulamin sklepu to się przekonasz.

Oczywiście, że nie każda 20+ bo adekwatną aparycję, i dla tego nie każda 20+ otrzyma taką pracę, ale większość 20+ Otrzyma, a 30+ ŻADNA.

Edytowane przez abcblue
Czas edycji: 2016-12-09 o 14:27

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-09, 14:24   #8
locci
Raczkowanie

Cytat:

Świat został tak pięknie skonstruowany, aby każdemu podobało się co innego.
Stary 2016-12-09, 14:28   #9
abcblue
BAN stały

Cytat:
Napisane przez locci Pokaż wiadomość
Świat został tak pięknie skonstruowany, aby każdemu podobało się co innego.
Dla mężczyzn podoba się to, co napisane w pierwszym poście.
Stary 2016-12-09, 14:30   #10
kennedy
Zakorzenienie

Jestem 30+. Wymagan nie mam innych niz mialam tylko sa lepiej wyrazne. Lepiej wiem co mi sie podoba i co lubie w drugiej osobie.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:30   #11
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Dla mężczyźni dla których się to podoba mnie nie interesują.
Język polski trudnym jest.
Stary 2016-12-09, 14:33   #12
OldWorldBlues
mad lad

Cytat:
Nie.
Stary 2016-12-09, 14:34   #13
kennedy
Zakorzenienie

Ten pierwszy post to takie nagromadzenie stereotypow ze nawet nie chce mi sie po kolei odpisywac.

Autor chyba nie jest kobieta to po 1. To co wypisuje to nie jest prawda.

Bledne zalozenia prowadza do blednych wnioskow. Typowe robienienie k*y z logiki.

Przede wszystkim ludzie dobieraja sie NIE tylko kierujac sie atrakcyjnoscia fizyczna.
Duza czesc ludzi srednio interesuje sie tym zeby wylapac 20stke - serio nie mam w swoim ptoczeniu goscia ktory by tak kalkulowal.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
Stary 2016-12-09, 14:34   #14
nyana89
Zakorzenienie

Jezu, kolejny durny wątek, kolejny wyssany z palca stek bzdur. I facet, któremu się wydaje, że wie lepiej od kobiet czego chcą, jakie mają podejście, co jadły na śniadanie. No litości...
Stary 2016-12-09, 14:34   #15
abcblue
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Dla mężczyźni dla których się to podoba mnie nie interesują.
Język polski trudnym jest.
Mężczyzn nie interesuje co ty o tym sądzisz. Oni preferują, to co jest napisane w poście pierwszym.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-09, 14:35   #16
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Mężczyzn nie interesuje co ty o tym sądzisz. Oni preferują, to co jest napisane w poście pierwszym.
Moze ty bo co ktorych ja znam to nie.

Stary 2016-12-09, 14:36   #17
abcblue
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nyana89 Pokaż wiadomość
Jezu, kolejny durny wątek, kolejny wyssany z palca stek bzdur. I facet, któremu się wydaje, że wie lepiej od kobiet czego chcą, jakie mają podejście, co jadły na śniadanie. No litości...
Przecież w tym poście, nic nie ma napisanego CO CHCĄ KOBIETY, tylko jakie preferencje, mają MEŻCZYZNI, i jak szanse kobiet maleją z wiekiem. ( podobno chciały jeszcze podwyższać wymagania ) Proszę o czytanie ze zrozumieniem.
Stary 2016-12-09, 14:36   #18
Adrianna_8
Zakorzenienie

Autorze, chyba zapomniales o czyms takim jak uczucia, milosc, przyjazn, porozumienie, wspolne hobby, pasje. Na tym opieraja sie zwiazki. Nie tylko na wygladzie i kasie.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:38   #19
abcblue
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Moze ty bo co ktorych ja znam to nie.

W oczy żaden prawdy nie powie, zamieść mój post na męskim forum, to zobaczysz czy nie przyklasną, lub zadaj swoje pytanie (na forum męskim)
Stary 2016-12-09, 14:41   #20
locci
Raczkowanie

Wątek jest tak abstrakcyjny, że można pośmiać się tylko. Ktoś tutaj chciał wywołać g.wnoburze, ale mu nie wyszło. Nikt nie będzie tego normalnie komentował. o_O
Stary 2016-12-09, 14:42   #21
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
W oczy żaden prawdy nie powie, zamieść mój post na męskim forum, to zobaczysz czy nie przyklasną, lub zadaj swoje pytanie (na forum męskim)

Niech zgadnę.... koledzy na "męskim" forum obiecali, że te wszystkie zgrabne 20, które Was olały, po 30 same zaczną za Wami biegać? Tak się nie dzieje i szukasz przyczyny?
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:42   #22
abcblue
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Pokaż wiadomość
Autorze, chyba zapomniales o czyms takim jak uczucia, milosc, przyjazn, porozumienie, wspolne hobby, pasje. Na tym opieraja sie zwiazki. Nie tylko na wygladzie i kasie.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Oczywiście.
Tylko już o tym pisałem, można kochać (poczuć miłośc) mieć hobby pasje, z młodą jak i 30+. Facet najpierw "wypatruje" wyglądu, potem zwraca uwagę na osobowość, wspólne zainteresowania etc. Z tym, że Panie 30+ będę z góry skreślone, ze względu na zanik urody, i panowie będą szukać tych dodatkowych cech u dziewczyn 20+
Pisałem, młoda nie znaczy głupia. Ma te same cechy co 30+ z różnicą tylko tą, że jest ładniejsza.
Pan 30 lat z kasą, może mieć dziewczynę 20+ ładną inteligentną, i mogą ich łączyć wspólne pasje.
Stary 2016-12-09, 14:43   #23
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Przecież w tym poście, nic nie ma napisanego CO CHCĄ KOBIETY, tylko jakie preferencje, mają MEŻCZYZNI, i jak szanse kobiet maleją z wiekiem. ( podobno chciały jeszcze podwyższać wymagania ) Proszę o czytanie ze zrozumieniem.
Potwierdzenie naukowe poproszę. Bo inaczej to wciąż tylko Twoje wynurzenia bez obiektywnego potwierdzenia. Analogicznie, ja mogę Ci mówić czego chcą wszystkie kobiety. Uwierzysz? Nie sądzę, bo raczej nie wszyscy chcą tego samego i tego samego oczekują od życia.
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-09, 14:43   #24
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Po co mam wlazic na meskie forum jak mam zywych mezczyzn dookola siebie.
Wiek od 25+
Dobrze zarabiajacych
Wiem kto z kim jest jak zyje itd.
Chlopy z 20letnimi studentkami to wyjatki a nie regula.

Stary 2016-12-09, 14:45   #25
abcblue
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Niech zgadnę.... koledzy na "męskim" forum obiecali, że te wszystkie zgrabne 20, które Was olały, po 30 same zaczną za Wami biegać? Tak się nie dzieje i szukasz przyczyny?
Wejdź na pierwsze lepsze męskie forum i zapytaj, czy Pan 30 lat dobrze zarabiający spojrzy na rówieśnicę? Czy może szuka młodej "dupy" a la studentki, gdzie ma powodzenie u takich, którą wybierze? Zapytaj, jak nie wierzysz.
Stary 2016-12-09, 14:45   #26
samotny_t
BAN stały

Czy ktoś przetłumaczy mi na polski tytuł wątku?
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:46   #27
201705080934
Konto usunięte

Facet, napisz wprost, jaki masz problem, będzie łatwiej doradzić.

201705080934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:48   #28
abcblue
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Po co mam wlazic na meskie forum jak mam zywych mezczyzn dookola siebie.
Wiek od 25+
Dobrze zarabiajacych
Wiem kto z kim jest jak zyje itd.
Chlopy z 20letnimi studentkami to wyjatki a nie regula.

Kto z kim żyję, a szuka, jest różnica. Pisałem, o szukaniu (singlach), a nie ludziach, którzy mają związki od dawna, czy rodziny.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Rany Koguta Pokaż wiadomość
Facet, napisz wprost, jaki masz problem, będzie łatwiej doradzić.

Ja? Żaden. Tylko śmieszy mnie to co było napisane w tamtym wątku, ze kobiety 30+ zwiększają wymagania, mogą zwiększać w myślach, a zostaję im do wyboru.....czyt. post pierwszy.
Stary 2016-12-09, 14:48   #29
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
Napisane przez samotny_t Pokaż wiadomość
Czy ktoś przetłumaczy mi na polski tytuł wątku?
Proszę bardzo:

Nudzi mi się w życiu, pozazdrościłem krewetowi w innym temacie. Jak żyć?
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-09, 14:49   #30
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Wejdź na pierwsze lepsze męskie forum i zapytaj, czy Pan 30 lat dobrze zarabiający spojrzy na rówieśnicę? Czy może szuka młodej "dupy" a la studentki, gdzie ma powodzenie u takich, którą wybierze? Zapytaj, jak nie wierzysz.
Nie muszę wchodzić na Wasze forum, żeby porozmawiać z mężczyznami. Ze smalcami w zasadzie w ogóle nie mam ochoty rozmawiać, ale skoro sami się pchacie na forum o paznokciach, to baw się póki nie dostaniesz bana.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości