![]() |
#1 |
BAN stały
|
Wątek odnośnie a la kreweta
Czy kobiety z wiekiem tak od 30 lat zmniejszają wymagania, obniżają poprzeczkę? A la krewet pisał, że tak, wy, że nie, a nawet, że podwyższają, a ja pytam jakim cudem?
Zakładając, że dziewczyna preferuje facetów w podobnym wieku, rówieśnik +kilka lat. Gdy jest młoda 20, 20+ i ładna, zazwyczaj szuka przystojnego (bo sama ładna) i najlepiej z kasą-zamożny/dobrze zarabiający. To target wszystkich młodych, i ładnych dziewczyn. Czyli maksymalne wymagania. I takie kobiety mają powodzenie u wszystkich mężczyzn, od rówieśników, czyli 20 latków, po 30, 40....latków. Gdy kobieta kończy 30 lat a nie daj Bóg 35, tu stawiam pytanie, jakim cudem może mieć wymagania, jak 20 latka, a nawet większe, GDY? Z wiekiem straciła na urodzie, gdy była nawet 20 latką ocenianą na DYCHĘ. To w tym wiek czyli 30-35 jest maks SIÓDEMKĄ. Owszem, może być dalej NIEZŁĄ kobietą seksowną, ale tylko niezłą, nikt o takiej nie powie, bardzo ładna, ślicznotka etc. Ona może być tylko NIEZŁĄ DUPĄ, a nigdy ZA☠☠☠ISTĄ. Zaraz polecą zaprzeczenia z waszej strony, że to nie prawda, że 30 to też super laski, ale na obalenie waszej tezy wyłonię jedną hipotezę, aby podważyć wasz argument. Otóż.... W pracy na stanowiskach typu bezpośrednia obsługa klienta, typu galerie handlowe etc, kobiety są przyjmowane d wieku 30 lat maks 35? Dlaczego? Bo w tym wieku są już drugiego sortu, i w tym wieku nie ma bardzo ładnych kobiet, są albo przeciętne lub co najwyżej niezłe. To nie mój wymysł tylko realia. I w takich w/w przeze mnie sklepach kobieta pracy nie znajdzie, bo jej atrakcyjność jest drugiego sortu w porównaniu z dziewczynami 20 +. Dalej...... Gdy kobieta ma te 30 lat i szuka faceta, w podobnym wieku, ewentualnie + kilka lat, to..... Jej rówieśnicy z kasą, czyli zamożni, lub dobrze zarabiający, nawet na taką nie spojrzą, bo wolą młodsze, które są po prostu w tym wieku 20+ ładniejsze, to raz, a dwa, taka młodsza, jest jeszcze do "zabawy" nie naciska na ślub, czy dziecko, co w przypadku, kobiet 30-35 lat jest ostatni dzwonek (jeśli chce dziecko) a większość CHCE. Pan w wieku 30 lat z kasą/dobrze zarabiający jeśli jest przystojny (nawet jakby odjąć punkty za wiek) to, i tak, ma szanse u większości dziewczyn 20+, i takich dziewczyn szukają. Pan w wieku 30 z kasą/dobrze zarabiający, ale nie przystojny, i tak ma sporo szanse u dziewczyn 20+ materialistek, których wcale nie ma tak mało. Reasumując, rówieśnik 30 latki z kasą/dobrze zarabiający, nawet nie ważne czy przystojny czy nie, nie spojrzy nawet na swoją 30 letnią rówieśnicę, bo ma branie u 20-25 latek. Pan 30 lat, GOŁODUPIEC. Przystojny, nie ma brania, u ładnych i 20+ dziewczyn więc mu zostaję, albo, 20+ przeciętna albo rówieśnica w podobnym wieku. Wnioski. Kobieta 30 letnia preferującego partnera w podobnym wieku, może mieć owszem przystojnego, ale gołodupca, bo każdy inny z kasą, to target kobiet 20+, czyli ładniejszych. Tylko, Pan 30 lat przystojny gołodupiec może wybierać pomiędzy ładną rówieśnicą, albo przeciętną 20+ więc, i tu 30 latka nie może być pewna. Meritum. Dziewczyna 20+ ładna mogła mieć, i przystojnego i zamożnego. Kobieta 30-35, o zamożnym/dobrze zarabiającym może ZAPOMNIEĆ, bo jej rówieśnicy dobrze bawią się z dziewczynami ładnymi 20+ u których mają powodzenie, A pan 30 lat przystojny ale bez kasy, też nie wiadomo, czy wybierze swoją rówieśnicę, czy pójdzie w "tango" z przeciętną dziewczyną 20+. I nie powinna obniżyć wymagań? Jakoś wnioski nasuwają się inne. No chyba, że kobieta 30 lat celuję w panów 40 lat, tu i owszem może pojawić się zamożny/dobrze zarabiający, ale tacy również nie rzadko są na celowniku, dziewczyn 20+ a także nie każdej Pani odpowiada partner 10 lat starszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
wańka wstańka
|
Dot.: Wątek odnośnie a la kreweta
Z wiekiem mam wyższe wymagania ? Jak to możliwe ? A tak, że gdy miałam dwadzieścia lat to miałam większą tolerancję na zachowania, na które mieć nie powinnam. Z doświadczeniem i wiekiem otrzasnelam się z głupiej naiwności. Moim życiowym celem nie jest posiadanie faceta. Poza tym, nie chcę tracić swojego cennego czasu na nieodpowiednich ludzi. Sama też nie prezentuje sobą mniej niż w wieku 20 lat. Jeśli ktoś ma inne zapayrywania na te kwestię, i tak nie jest w grupie mężczyzn, którymi byłabym zainteresowana.
Sent from my HTC One using Tapatalk
#3 |
Raczkowanie
|
haha, uśmiałam się do łez. Czyli wszyscy panowie zostali wrzuceni do jednego wora. Nie liczy się dla nich nic ponad młodość i piękność. Wszyscy tak mało wymagają o_O
![]() Edytowane przez locci Czas edycji: 2016-12-09 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
Przecież nikt nie piszę, że ma być młoda i wystarczy, że moze być głupia, młode są inteligentne jak i głupie, ale podobnie u kobiet 30+ również głupich nie brakuje. Więc spokojnie u młodej można znaleźć te same cechy które posiada kobieta 30+, tylko zawsze atutem młodej będzie większa uroda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Takie teorie powtarzają panowie z kompleksami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201705080934 Czas edycji: 2016-12-09 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Eeee ![]() Nie wiem, jakie są Twoje realia, ale moje są przede wszystkim takie, że kobiety w tym wieku nie szukają pracy jako stewardessa w galerii handlowej dlatego ich tam nie ma? Oczywiście jakieś tam wyjątki są, ale taka praca to chyba dla licealistek i studentek jest raczej z założenia, żeby dorobić parę złotych, gdy nie ma się jeszcze żadnych innych kwalifikacji? Ja tam nie wiem, ale u mnie wszystkie koleżanki już na magistrze to miały normalne stanowiska, nikomu by do głowy nie przyszło zarabiać 5 zł za godzinę ![]() Argument totalnie z pupy. Oczywiście aparycja przy takim stanowisku się pewnie liczy, ale dotyczy to również tych młodszych. Edytowane przez Azhaar Czas edycji: 2016-12-09 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
BAN stały
|
Cytat:
No tak, bo lepiej na kasie w spożywczaku, sprzątać, domy opieki? Nie jedna by wolała galerię, ale kto je przyjmie....... P S Nie każda ma magistra. Argument jest ok, i nie podważaj jak nie masz wiedzy, wejdź w regulamin sklepu to się przekonasz. Oczywiście, że nie każda 20+ bo adekwatną aparycję, i dla tego nie każda 20+ otrzyma taką pracę, ale większość 20+ Otrzyma, a 30+ ŻADNA. Edytowane przez abcblue Czas edycji: 2016-12-09 o 14:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jestem 30+. Wymagan nie mam innych niz mialam tylko sa lepiej wyrazne. Lepiej wiem co mi sie podoba i co lubie w drugiej osobie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
wańka wstańka
|
Dla mężczyźni dla których się to podoba mnie nie interesują.
Język polski trudnym jest.
#12 |
mad lad
|
#13 |
Zakorzenienie
|
Ten pierwszy post to takie nagromadzenie stereotypow ze nawet nie chce mi sie po kolei odpisywac.
Autor chyba nie jest kobieta to po 1. To co wypisuje to nie jest prawda. Bledne zalozenia prowadza do blednych wnioskow. Typowe robienienie k*y z logiki. Przede wszystkim ludzie dobieraja sie NIE tylko kierujac sie atrakcyjnoscia fizyczna. Duza czesc ludzi srednio interesuje sie tym zeby wylapac 20stke - serio nie mam w swoim ptoczeniu goscia ktory by tak kalkulowal. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jezu, kolejny durny wątek, kolejny wyssany z palca stek bzdur. I facet, któremu się wydaje, że wie lepiej od kobiet czego chcą, jakie mają podejście, co jadły na śniadanie. No litości...
#15 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Przecież w tym poście, nic nie ma napisanego CO CHCĄ KOBIETY, tylko jakie preferencje, mają MEŻCZYZNI, i jak szanse kobiet maleją z wiekiem. ( podobno chciały jeszcze podwyższać wymagania ) Proszę o czytanie ze zrozumieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Autorze, chyba zapomniales o czyms takim jak uczucia, milosc, przyjazn, porozumienie, wspolne hobby, pasje. Na tym opieraja sie zwiazki. Nie tylko na wygladzie i kasie.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Wątek jest tak abstrakcyjny, że można pośmiać się tylko. Ktoś tutaj chciał wywołać g.wnoburze, ale mu nie wyszło. Nikt nie będzie tego normalnie komentował. o_O
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech zgadnę.... koledzy na "męskim" forum obiecali, że te wszystkie zgrabne 20, które Was olały, po 30 same zaczną za Wami biegać? Tak się nie dzieje i szukasz przyczyny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tylko już o tym pisałem, można kochać (poczuć miłośc) mieć hobby pasje, z młodą jak i 30+. Facet najpierw "wypatruje" wyglądu, potem zwraca uwagę na osobowość, wspólne zainteresowania etc. Z tym, że Panie 30+ będę z góry skreślone, ze względu na zanik urody, i panowie będą szukać tych dodatkowych cech u dziewczyn 20+ Pisałem, młoda nie znaczy głupia. Ma te same cechy co 30+ z różnicą tylko tą, że jest ładniejsza. Pan 30 lat z kasą, może mieć dziewczynę 20+ ładną inteligentną, i mogą ich łączyć wspólne pasje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 | ||
High Quality Since 2007
|
Potwierdzenie naukowe poproszę. Bo inaczej to wciąż tylko Twoje wynurzenia bez obiektywnego potwierdzenia. Analogicznie, ja mogę Ci mówić czego chcą wszystkie kobiety. Uwierzysz? Nie sądzę, bo raczej nie wszyscy chcą tego samego i tego samego oczekują od życia.
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiek od 25+ Dobrze zarabiajacych Wiem kto z kim jest jak zyje itd. Chlopy z 20letnimi studentkami to wyjatki a nie regula. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
Wejdź na pierwsze lepsze męskie forum i zapytaj, czy Pan 30 lat dobrze zarabiający spojrzy na rówieśnicę? Czy może szuka młodej "dupy" a la studentki, gdzie ma powodzenie u takich, którą wybierze? Zapytaj, jak nie wierzysz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Czy ktoś przetłumaczy mi na polski tytuł wątku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Facet, napisz wprost, jaki masz problem, będzie łatwiej doradzić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#29 | ||
High Quality Since 2007
|
Proszę bardzo:
Nudzi mi się w życiu, pozazdrościłem krewetowi w innym temacie. Jak żyć?
||
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Nie muszę wchodzić na Wasze forum, żeby porozmawiać z mężczyznami. Ze smalcami w zasadzie w ogóle nie mam ochoty rozmawiać, ale skoro sami się pchacie na forum o paznokciach, to baw się póki nie dostaniesz bana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.