![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Wyczekanie na obniżenie wymagań przez kobiety.
Witam.
Jak wiemy, z wiekiem, wiekszosci samotnych kobiet znaczaco obnizaja sie wymagania dotyczace wygladu faceta. Wiekszosc z nas, mezczyzn w Polsce obiektywnie jest przecietna a okolo 10% jest na prawde przystojnych. Nie bede tu rozpisywal, jaki to ja nie jestem bo nie o to tu chodzi, napisze jedynie ze jestem dosc niski (1.80), nie mam praktycznie zarostu, mordke jak ziemniaczek i mam szczupla sylwetke. To wszystko powoduje, ze jestem ponizej przecietnej i w wieku 25 lat nadal nigdy nie mialem nikogo. Ale sie tym nie przejmuje. Licze jedynie na to, ze to sie zmieni gdy kobietom zacznie tykac zegar biologiczny. Moje pytanie brzmi, do kiedy powinienem czekac i wrocic np. do tindera? Jaki to jest wiek u kobiety? Czy z niektorymi z Was tez tak bylo? Czy jest szansa, ze zdesperowana kobieta mnie pokocha a nie jedynie bedzie chciala zrobic ze mnie bankomat i naciagnac na dziecko? Edytowane przez KreatywnySync Czas edycji: 2016-12-04 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyczekanie na obnizenie wymagan przez kobiety.
To tak na poważnie?😂 Pierwsze słyszę żeby kobiety z wiekiem obniżyły swoje oczekiwania. A faceci wręcz odwrotnie? Na poprawę kompleksów młoda dziewczyna? Wątpię że Twoja teoria ma poparcie. Oczywiście gust z wiekiem może się zmienić, ale odczuwanie własnej wartości?
Wysłane z mojego LENNY przy użyciu Tapatalka
Elf. http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...f6c7733722.png Odchudzam się! Było 68kg, jest 55kg, będzie 52 kg ![]() Zapuszczam włosy! Jest 45cm, będzie 70cm ![]() Jestem cudem boskim, z diabłem za skórą. |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przede qszystkim powinienes popracowac nad poczuciem wlasnej wartosci. Przecietni mezczyzni tez maja szanse na milosc, kobiety czesto zwracaja uwage na charakter, pewnosc siebie. Jezeli zaakceptujesz siebie i bedziesz probowal, to w koncu sie uda. Tym bardziej, ze jak dla mnie przesadzasz, 180 to nie jest malo, dla mnie to juz wysoki facet, nie wiem kto by uznal za niskiego, nie jest to przeszkoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Chodziło mi o to że według ciebie starzejące się kobiety wybierają brzydszych facetów niż gdy były młode. A u starzejących się mężczyzn jest odwrotnie. Im jest starszy tym młodszą kobietę chciałby mieć.
Wysłane z mojego LENNY przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LENNY przy użyciu Tapatalka
Elf. http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...f6c7733722.png Odchudzam się! Było 68kg, jest 55kg, będzie 52 kg ![]() Zapuszczam włosy! Jest 45cm, będzie 70cm ![]() Jestem cudem boskim, z diabłem za skórą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
w każdym razie, ciężko oczywiście wyrokować cokolwiek o przyszłości, ale jak znam siebie to nie widzę szans na związek z pasztetem, ani teraz ani kiedyś.
Nie widzę też, aby kobiety leciały na paskudów, raczej związują się z przeciętnymi facetami, oraz, że ludzie z wiekiem się zapuszczaja, faceci i to już młodzi, szczególnie ![]() ![]() Ale masz to szczęście, że, bywa, że kobiety zakochują się też w bystrych brzydalach, także skoro masz buźkę jak ziemniaczek (może coś by zmieniła fajna fryzura? : )) to pracuj nad innymi cechami, które kobiety lubią. Inteligencja, zaradność. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Widać po stylu i wyglądzie zewnętrznym [ubieranie] jak nasi ziomkowie janusze są przeciętni na tle europy .
Edytowane przez 1robi Czas edycji: 2016-12-04 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
mar_jolka
|
A ja z doswiadczenia widze ze mlode załapują sie wlasnie na ,,byle co" Bo brak doswiadczenia zyciowego, bo bardzo czesto nie rozpoznaja naprawde waznych cech i zakochuja sie ,, za piekne oczy" ,bo tak ladnie siedzi przy kufelku" ,,bo go lubia inne" ( oczywiscie to rzecz gustu) Starsza dziewczyna juz poznala siebie, zna swoja wartosc wie ze sobie poradzi sama ( czego mloda najczesciej sie boi) bardzo czesto tez dojrzalej kobiecie wzrasta samoocena. Dojrzala kobiete , niezaleznie od wieku- juz wie czego chce od partnera zyciowego...
I tak sie dziwie i chyba nie rozumiem pytania ktore tkwi w poscie założyciela watku- czy oczekujesz zebysmy Ci podali konkretny wiek od jakiego masz uderzac w konkury??? To ja proponuje tak gdzies 12- wychowasz sobie i podporządkujesz. Dla dziewczyny w Twoim wieku juz musisz byc partnerem i do rozmowy i do zajmowania sie domem, spedzania ciekawie czasu wolnego i do realizowania pasji, potrzeb itd... A wygląd- naprawde jest rzecza gustu- a kazda ma go inny. |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Tęczowa Jaszczurka
|
Pewności siebie się nie czerpie, pewność siebie się ma. Bo co to za pewność, która znika po kilku nieprzychylnych komentarzach? Pewny siebie facet widzi siebie jako wystarczająco dobrego i wartościowego niezależnie od tego, co kto o nim myśli/mówi, i nie stara się wcale by dobrze "wypaść". W innym wypadku to tylko pozerstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiele młodych dziewczyn ma faceta byle mieć, bo boi się samotności, oceny rówieśników, itd. Plus, bierze pod uwagę znacznie mniejszy zakres wymaganych cech u potencjalnego partnera, bo jeszcze nie w głowie jej np. zastanawianie się nad jego podejściem do obowiązków domowych czy zaradnością życiową i rozsądnym podejściem chociażby do zarobionych pieniędzy, rachunków, zarządzania wspólnym budżetem i innych kwestii tego typu. Z czasem ta lista wymagań raczej rośnie niż maleje, bo zwyczajnie dochodzi masa czynników, które wcześniej nie były brane pod uwagę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wróć na wykop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
No ale te teorie sa w wiekszosci przeciez prawdziwe. Znam takie przypadki z zycia. Wy z racji, ze macie atencje, uwazacie takie osoby jak my za dziwne, ze wymyslamy, ze tak przeciez byc nie moze.
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net...37&oe=58462F18 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Tęczowa Jaszczurka
|
Cytat:
Kobiety nie chcą cię nie dlatego, że masz 180cm wzrostu, blond włosy i szczupłą sylwetkę. Nie chcą cię, bo nie masz do nich szacunku i traktujesz je jak zwierzątka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Autorze, cztając Twoje wypowiedzi, to u Ciebie nie o wygląd się rozbija, a o to, że jesteś zdesperowany. Byle jaka byle chciała, kobiety takie złe i żadna mnie nie chce, mam pecha - takie podejście wyczuwa się na kilometr. Mam znajomego, który jest przystojny, zadbany, ale właśnie myśli jak i Ty i potrafi w gronie nowych osób użalać sie nad sobą, więc to go automatycznie skreśla w oczach kobiet.
Co do obniżenia wymagań, to się ja z czymś takim nie spotkałam. Właśnie za młodu szło zaobserwować, że tych wymagań jest naprawdę niewiele, bo wystarczyły motylki w brzuchu i już, a im kobieta dojrzalsza i myśli o poważnym zwiazku, to bierze pod uwagę podejście do życia faceta, stosunek do małżeństwa, dzieci itp.
nie można być szczęśliwym spoglądając wciąż za siebie Edytowane przez doriiska Czas edycji: 2016-12-04 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
180cm to niski?
![]() Skala ladna -> przecietna -> otyla mnie rozbawila ![]() Autorze, nie masz kobiety, bo jestes zdesperowany i zapewne swoim podejsciem odrzucasz kobiety. Zgadzam sie z Caudofemoralis w calej rozpietosci. 40latki, na ktore bedziesz wpadal, to beda w wiekszosci kobiety rozwiedzione z dwojka dzieci, a nie singielki z tykajacym zegarem. Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
DOMator
|
Tu nie chodzi o to, że wyglądasz przeciętnie. Przeciętni z urody mężczyźni (jakich większość chodzi ulicami) mają żony. Tobie prawdopodobnie z oczu patrzy beznadzieją. Nie obraź się, ale bywają mężczyźni, którzy są tak niepewni własnej wartości i tak zdesperowani, że jedno spojrzenie wystarczy, żeby ocenić ich źle. To się po prostu często da wyczytać z oczu i z zachowania. I niewiele ma to wspólnego z urodą czy wzrostem. Dla mnie 180 cm to wysoki mężczyzna, wiec nawet pojęcie wzrostu jest względne i zależy od punktu odniesienia.
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skąd te statystyki? Prosimy o źródło. Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2016-12-04 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogóle to nie masz przypadkiem kłopotów z matematyką? twierdzisz, że 70% kobiet jest atrakcyjnych a tylko 10% mężczyzn jest przystojnych - natomiast w związkach pozostaje na pewno więcej niż 10% społeczeństwa więc wniosek z tego taki, że kobiety z 70% grupy atrakcyjnych muszą wiązać się z mężczyznami z 90% grupy przeciętnych (bo tych przystojnych mężczyzn nie starczy dla wszystkich atrakcyjnych kobiet) czyli logicznym wnioskiem jest to, że nie wygląd jest tutaj przeszkodą także lepiej się zastanów czy naprawdę odrzucasz kobiety od związków - w pierwszej kolejności proponuje zgłębić temat samooceny bo to na pewno kuleje i przy okazji ma to do siebie, że ciągnie za sobą wiele innych problemów
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-12-04 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Oh, really? Bo jakoś każda Twoja wypowiedź pokazuje coś zupełnie innego
![]() Druga sprawa, dobra, chcesz czekać, ale na co? Aż Twoje rówieśniczki się zestarzeją i wtedy 'do ataku, tygrysie!'? To ja Ci coś brutalnie powiem: a skąd wiesz, że za dwa dni nie rozjedzie Cię np. autobus? Nie, serio, nie rozumiem o co z tym czekaniem chodzi? ![]() Może zamiast czekać na zdesperowaną, lepiej poświęć ten czas na podreperowanie swojej samooceny? Serio serio.
#29 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z wiekiem wymagania rosną, a dla kobiety która chce być matką (świadomie! ) zasadność partnera i "ogarnięcie życiowe" jest na czołowym miejscu -ZAWSZE. Sent from my GT-I9515 using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.