Wyprawka dla Męża do pracy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-09, 15:08   #1
Gaciek
Przyczajenie

Arrow

Wyprawka dla Męża do pracy

Hej! Nie mam pomysłów co można zapakować dobrego dla męża do pracy. Pracuje popołudniami więc tam jada szybką kolacje. Ale ile można jeść kanapki... Narazie zatrzymałam się na takim etapie, raz zrobiłam placuszki z jabłkami a raz sałatkę owocową i na tym koniec moich pomysłów a chciałabym mu sprawiać radość pakując mu coś dobrego bo bardzo to lubi Dodam, że w pracy ma możliwość podgrzania jedzonka. Coś proponujecie Dziewczęta?
Gaciek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 19:21   #2
zosienka666
Rozeznanie

Dot.: Wyprawka dla Męża do pracy

jak ma możliwość podgrzewania jedzenia, to właściwie nieograniczone pole do popisu masz
ja zaproponuję tortille - mogą być na przykład z kurczakiem i sałatą, chilli con carne, dobrym pomysłem mogą być też nuggetsy kurczakowe lub rybne plus jakaś sałatka...
Stary 2011-02-10, 12:10   #3
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona

Mój mąż też podgrzewa sobie jedzonko w pracy więc często daję mu do pracy np. obiadki z poprzedniego dnia
Świetnie się sprawdzają takie potrawy jak: lasagne, muffinki + barszczyk czerwony (ten akurat z torebki ), wyżej wspomniane tortille czy też burritos, grzanki, przypieczone pierogi, leczo, fasolka po bretońsku, makarony z różnymi sosami, mięsko z jakimś sosem np. + sałatka do tego - np. grecka, pieczone skrzydełka kurczakowe...

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-10, 12:29   #4
La Monica
La Moderatoiure

Mój mąż nic nie chce do jedzenia w pracy, bo jak wraca to zawsze jest obiad w domu, choć wraca po 17.00 dopiero.
A jest tak wybredny chochlik z niego, że kanapek nie chce bo są "za suche"
Więc staram się mu pakować owoce, czasami coś słodkiego (ale bez przesady), soki marchwiowe, kawałek mojego ciasta lub muffinkę. A ma kuchnię w pracy i jego koledzy gotują sobie obiady w pracy On woli jeść w domu.
Tak czy siak, zawsze mam problem co mu do pracy dać, choćby nawet na tę przekąskę.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 21:25   #5
libra777
Zakorzenienie

Witam
Ja robię dania obiadowe do słoików :gołąbki , bigos, pulpety w sosie , sos mięsny coś ala gulasz, leczo,może być też golonka w galarecie ,golonka lub inne mięso w kapuśniaku takim gęstym , pomysły na dania zgapiam z tych słoikowych,tylko do żadnych z tych dań nie dodaję cebuli ponieważ nie postoi długo.
Robie od razu hurtem porcję na kilkanaście słoików takich półlitrowych ja te ze sklepu, mój mąż bardzo lubi
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 22:58   #6
bedeania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam
Ja robię dania obiadowe do słoików :gołąbki , bigos, pulpety w sosie , sos mięsny coś ala gulasz, leczo,może być też golonka w galarecie ,golonka lub inne mięso w kapuśniaku takim gęstym , pomysły na dania zgapiam z tych słoikowych,tylko do żadnych z tych dań nie dodaję cebuli ponieważ nie postoi długo.
Robie od razu hurtem porcję na kilkanaście słoików takich półlitrowych ja te ze sklepu, mój mąż bardzo lubi

libra777
A pasteryzujesz/konserwujesz te słoiczki jakoś? Bo ja właśnie myślałam o czyms takim tylko zawsze się boję że mi się popsują takie zapasy...szczególnie te z mięsem....
bedeania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-15, 23:07   #7
libra777
Zakorzenienie

Tak pasteryzuję , gotuję godzinę i spokojnie wytrzymują kilka tygodni nawet nie stojąc w lodówce tylko w normalnej temp.
Mój tż jak jeździ do niemiec do pracy to mu szykuję takie i jeszcze nigdy się nie popsuły, tylko wiem że nie można cebuli dawać bo powoduje fermentację.
Stary 2011-02-15, 23:15   #8
bedeania
Raczkowanie

Dzięki,to spróbuję przy najbliższej okazji Wracam z pracy dość późno i przydałyby się takie obiadki dla TŻ na czarną godzinę
bedeania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 10:33   #9
siemionek
Przyczajenie

A czy szanowni mężowie rączek nie mają i nie mogą sami zrobić sobie to, na co aktualnie mają ochotę? Rozumiem od czasu do czasu przygotowac jakieś fajne śniadanie, tudzież obiad do pracy, ale żeby codziennie? To przecież nie są małe dzieci! A jednocześnie szanowny mąż mógłby się od czasu do czasu odwdzięczyć i również dla szanownej małżonki coś dobrego przygotować. Sprawiedliwość i równowaga muszą być
siemionek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 15:04   #10
libra777
Zakorzenienie

Siemionek a z kąd wiesz że nasi mężowie nam się nie odwdzięczają podejrzewam że żadna z nas tutaj nie robi tego z musu
Stary 2011-02-20, 16:27   #11
siemionek
Przyczajenie

O ile dobrze zrozumialam była mowa raczej o codziennych posiłkach, nie "na zmianę z mężem" A może jestem też trochę przewrażliwiona, bo na co dzien mam do czynienia z koleżanką, której mężczyzna (nawiasem mówią niepracujący) dzwoni do pracy i pyta się kiedy wróci, bo on już jest głodny... więc koleżanka zawija kiece i leci... ugotować panu P. obiad... :| No coż... każdy orze jak może Tak więc pamiętać dziewczynki! Facet trzeba sobie troche "wychować", a nie się mu tylko podporządkować

P.S. A swoją drogą właśnie upiekłam ciasto, tzw. brownie z kremem z serka mascarpone - na obiad może nadaje sie kiepsko, ale na deser polecam jak najbrdziej
siemionek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-20, 19:41   #12
dusia81
Raczkowanie

GG do dusia81

Cytat:
Napisane przez siemionek Pokaż wiadomość
O ile dobrze zrozumialam była mowa raczej o codziennych posiłkach, nie "na zmianę z mężem" A może jestem też trochę przewrażliwiona, bo na co dzien mam do czynienia z koleżanką, której mężczyzna (nawiasem mówią niepracujący) dzwoni do pracy i pyta się kiedy wróci, bo on już jest głodny... więc koleżanka zawija kiece i leci... ugotować panu P. obiad... :| No coż... każdy orze jak może Tak więc pamiętać dziewczynki! Facet trzeba sobie troche "wychować", a nie się mu tylko podporządkować

P.S. A swoją drogą właśnie upiekłam ciasto, tzw. brownie z kremem z serka mascarpone - na obiad może nadaje sie kiepsko, ale na deser polecam jak najbrdziej
No właśnie męża trzeba sobie wychować
Ja przed 3 lata robiłam mężowi kanapki, choć przyznam że często mi się wieczorem już nie chciało... kończyło się to tak że nawet jak miałam wolne to budził mnie rano bym mu je zrobiła
Ale od kiedy jestem w ciąży nie zrobiłam mu ani razu... przez mdłości
I można... nauczył się
dusia81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-21, 08:52   #13
La Monica
La Moderatoiure

Ja znalazłam fajne batoniki u jednej z wizażanek na Smacznym i je zrobię mężowi do pracy na jutro, bo to zdrowa i smaczna przekąska, a on lubi bakalie bardzo
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=3236

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 21:01   #14
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Siemionek a z kąd wiesz że nasi mężowie nam się nie odwdzięczają podejrzewam że żadna z nas tutaj nie robi tego z musu
Dokładnie Ja robię to z przyjemności: bo lubię gotować i mężusiowi szykować różne smakołyki
A i tak odwdzięcza się bardzo chętnie w rozmaity sposób

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 23:37   #15
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny tu nie chodzi o to czy wychować czy nie , mój mąż też potrafi sobie jeść zrobic i ugotować i upiec , ale ja lubię i z czystej nieprzymuszonej woli i przyjemności szykuję mu jedzenie.
Wydaje mi się że autorka wątku tez robi to jedzenie z przyjemności a nie że powinna czy musi , bo wtedy nie pytałaby o pomysły tylko robiłaby aby było i tyle
Stary 2011-07-15, 20:53   #16
doleo
Zakorzenienie

Może krokiety? Tzn zawinięte naleśniki z nadzieniem. Tylko musiałabyś wcześniej ustalić, z czym one mają być, żeby przy smażeniu dodać cukru lub nie- w zależności od planowanego "nadzienia", żeby się dobrze zgrało. Raz może być z kapustą i grzybami, innego razu jakieś owoce, warzywa ect, co tylko chcesz. Będzie i po trochu obiadowo i na słodko
gdyby każdy miał to samo
nikt nikomu nie byłby potrzebny
doleo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-03, 12:45   #17
deboraaaa
Raczkowanie

Uwielbiam gotować i żeby mieć więcej możliwości to najpierw wypełniam spiżarnię po brzegi, a później mam spokój na kilka miesięcy. Zawsze mam suszone owoce, dużo przypraw, mrożonki, kasze, ryż i takie podobne, ale też dużo przetworów. Zazwyczaj zamawiam zakupy do domu (w takiej ilości trudno to nieść). Zamawiam zazwyczaj na xxx, bo mają dość tanio.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-10-13 o 01:06 Powód: Reklama.
deboraaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-19, 18:23   #18
Izma56O
Raczkowanie

Mikrofalówka w pracy to dla mnie podstawa. Ja wracam ostatnio do domu kolo 19 wiec na pewno nie gotowałabym sobie już sobie o tej porze niczego.
Izma56O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-02, 08:06   #19
joanna_87
Zakorzenienie

Ja noszę zupy w słoikach czasem zupa z makaronem i mięsem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ubieranie się kobieco
nie przejmowanie się głupotami
regularnie spisywanie wydatków
angielski: fce + filmy i seriale
głosowanie na lp 3
patenty żeglarskie V i VI
nauka pływania c.d.

Zakochana od 12.11.2015 roku
joanna_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-11, 10:45   #20
witch_18
Zakorzenienie

Jak oboje pracowaliśmy to wieczorami robiłam obiad na dzień do przodu - zazwyczaj jakieś mięsko, kasza/ryż/makaron i warzywa. Odkąd jestem w ciąży to Mąż zazwyczaj dostaje rano kanapki i do tego koktajl owocowy (tutaj wymyślamy przeróżne kombinacje). Do tego dorzucę mu czasem jeszcze jakiś owoc albo coś słodkiego. Jak wraca koło 16-18 to czeka na niego tzw parujący talerzyk Póki co jeszcze mu się nie znudziła taka opcja
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości