![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak przeżyć... czyli od flakonika do flakonika :)))
Kochane!
Na pewno każda z Was miała taki moment, że nie mogła pozwolić sobie na kolejny flakonik perfum, a to niedawno kupiłyście ekstra, dwa nadprogramowe zapachy, mąż, chłopak lub znajomi nie mogą zobaczyć kolejnej flachy na półce, a to dołek finansowy itp. itd. Powodów może być mnóstwo. Jak sobie wtedy rodzicie? Jak żyć od flakonika do flakonika? ![]() ![]() P.S. Podstawowa rada dla mnie to zakaz wstępu na wizaż i do perfumerii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przeżyć... czyli od flakonika do flakonika :)))
Próbkuje się w perfumeriach , na allegro i na wizażu
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oj, dobrze znam to uczucie... Czesciej dopada mnie poczucie, ze juz "nie wypada", ze przekroczylam limit. Choc i z kasa bywa roznie, to jednak najwiekszym problemem dla mnie pozostaje wciaz ten problem: co powiedza w domu
![]() A jak sobie radze? Otoz nie radze sobie ![]() ![]() Gdy nie mam kasy albo gdy glupio mi kupowac kolejny flakon, zaopatruje sie w probki albo miniaturki na allegro. Albo testuje w perfumerii. Testy z reguly przynosza koniec milosci - tak jakos wychodzi, bo z reguly testuje na nadgarstkach, czyli w miejscach, gdzie wszystko z reguly zle na mnie pachnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
He he, jakos wyjatkowo deszcz perfum sie na mnie ostatnio polal w zwiazku z roznymi okazjami
![]() ![]() Kasiu, jakos nie wierze, ze po Innocencie nic nie bedziesz juz chciala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tak jak Kasia, wącham to co mam
![]() Ale i tak kupuję zdecydowanie za dużo :/. Jak mi się coś podoba jestem w stanie stanąć na głowie i spod ziemi wyciągnąć pieniądze. Poważnie martwię się, czy to nie jakaś choroba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja tez dobrze to znam, najlepiej to nie wchodzić tu na to forum i nie czytac wątków o nowościach, klapki na oczy
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Znam problem i jakoś uczę sie znim zyć. U mnie raczej pieniędze nie są przeszkodą, raczej strach przed uczuciem przesytu. Kiedy ma sie czegoś za dużo, obojętnie czego, człowiek ( choć nie wiem czy to reguła) nie umie sie tym cieszyć, albo ta ilosć go przerasta. Kiedyś miałam kota na punkcie limitowanek kolorówki. Gwaizda sezonu zawsze lądowała w mojej szafce czy na toaletce. Po roku miałam pełno nabłyszczających cudów w stylu Diorglam a części nawet nie używałam. Z perfumami byłoby tak samo. Póki mam kilka - kilkanaście flakonów jest w porządku. Ale nie wyobrażam sobie mieć ich wiecej. Wiele zapachów mi się podoba, ale wiem, że gdybym je kupiła...nie miałabym o czym marzyć( tzn. na polu perfumowym
![]() Co do mojego partnera to On uważa, ze kupowanie wielkich ilości butow, pudrów i perfum jest kobiece i urocze. To bardzo mile, że tak mówi, ale odrobina rozsądku MUSI być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Biedaczaka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
hmm moze moj TZ przeniesie wzorzec z swojego ojca na mnie
![]() ![]() Moj nic nie mowi,ale cieszy sie jak dobrze wygladam(chociaz nie za dobrze, zalezy kiedy- i dogodz tym facetom) a kwestia wydatkow jest wylacznie moja sprawa.Dopoki wydaje bez uszczerbku dla jakichs wspolnych zobowiazan jest ok.Nie zdarzylo mi sie tego niepisanego postanowienia zlamac.Najwyzej zostaje po godzinach i jestem bardziej niz zwykle zainteresowana delegacjami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja na szczęście mam nadmiar perfum, w samym ostatnim tygodniu kupiłam 3 nowe :wstydnis: razem ok.20 buteleczek. Czasami jednak jest rzeczywiście tak, że bardzo podoba mi się jakiś perfum, a finanse nie pozwalają mi go mieć, wtedy rezygnuję z innych rzeczy i po jakimś czasie kupuję owe cacko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale ja nadal myslę rozsądnie, że albo to albo Dia Amouage, którym dziś mnie tu kuszono...Dia powącham w poniedziałek i wtedy wszystko stanie się jasne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam bardzo podobnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Też tak mam
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Adeline, ja bym wybrala 2000 et une rose. Piekna, kobieca roza, niesamowita. A Dia... jak dla mnie nie bardzo, troche ciociowata, strasznie mocna... Ale tez ma swoj urok. Jednak na teraz lepsza jest rozyczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dia jest w Quality, spokojnie czeka, może być teraz, może być później. A o sprowadzenie 2000 Et Une Rose walczyłam dobrych parę miesięcy i teraz jest ten moment ![]() Tak argumentuje mój mężczyzna. Także chyba już się nie będę opierać ![]() I myslę, że na początku lipca to cudo ma szansę do mnie przybyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja po prostu odwiedzam wizaz i syce wzrok
![]() Potem odwiedzam perfumerie, prosze o probki i syce wech. Nastepnie, kiedy moj portfel juz sie nasyci swiezutka gotowka-syce swoja dusze i wech kupujac wymarzony flakon ![]() Czasem ten ostatni etap jest lekko odwleczony, ale ,,co sie odwlecze ,to nie uciecze"-a juz na pewno nie mi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie, TZ. Moj chce, zebym miala rownie luksusowe zycie, jak to, ktore wiodlam w Polsce, na swoj koszt.
I tak jest mi ciezko, bo tesknie za krajem, ktory wcale nie byl dla mnie zly, wrecz przeciwnie. TZ nigdy niczego mi nie zabrania. Ja chyba wpadlam w dolek i kupowanie perfum wlasnie przez to, ze jestem w kraju, ktorego nie lubie, i nie polubie. W Polsce kupowalam perfumy normalnie, mialam co najwyzej dwa flakony na raz. Tutaj zaczelam zbierac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do mojej strategi przetrwania. Cóż... Zwyczajnie , najczęściej z bólem serca pozbywam się jakiegoś flakonika ![]() Oczywiście wolałabym mieć je wszystkie, ale zawsze jest tak,że są ważniejsze wydatki. A perfumy to taki mój mały, magiczny świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale czasem zdarza mi się po prostu kliknąc "kup teraz" a potem się zastanawiam , co z tym fantem zrobić ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często tak jest , że jakaś nasza "mania" zastepuje nam coś czego nie mamy . Ja bym chciała mieszkać w Danii ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To mi się też kilka razy zdarzyło. Potem miałam wyrzuty sumienia,że moje "kompulsywne" zachowanie ( czyt.:"chcę mieć te perfumy, bo spać po nocach nie mogę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
uup
Oj to problem najwiekszy ,,co powiedziec w domu na kolejna flache.Ja chowam w szafie w takiej specjalnej dziurze-odleciala listewka z tyłu szafy to mam skrytke ![]() ![]() ![]() Gorsza sprawa jesli wpadnie cos znowu w oko a kasy narazie brak-oo to jest ból ktory jakos trza przezyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
to jest po prostu straszne, podoba mi się co tydzień kolejny nowoodkryty zapach, ale postanowiłam sobie, że chociaż 1 butelka raz na 6 tygodni przy dobrym budżecie nic się nie stanie - to jakieścholerne uzależnienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wyrzuty sumienia też często z tegoż powodu miewam........ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
grozi wypollizowaniem
|
mnie uzależnienie nie grozi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Polly, zazdroszczę zdrowego rozsądku, ale rzeczywiście masz szczęście, że niewiele zapachów Ci się podoba
![]() Ja w miesiącu kupuję ok. 3-5 a są miesiące, że i 6-7 butelek (to już istne szaleństwo i zdażyło się tylko kilka razy, ale są też oczywiście miesiące, że tylko 1-2 but ![]() ![]() Właśnie policzyłam, że w lutym kupiłam 11 butelek (2 jeszcze w drodze) perfum i kilkanaście odlewek.... o matko, sama jestem zaskoczona... Znowu edit: kurna, więcej bo jeszcze 5, których nie liczyłam jest wystawionych na all, wiecie co, dobrze, że ktoś odkopał ten wątek, bo nigdy by mi nie wpadło do głowy tego policzyć i nie zdałabym sobie sprawy, że jestem normalnie nienormalna ![]() Edytowane przez Asiuuuuula Czas edycji: 2010-02-24 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.