|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdradzicie trochę paznokciowych tajemnic?
Zajumuję się ręcznym wyrobem biżuterii. (Takie hobby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W załączniku przykładowe koraliki, aby wyjaśnić, o co mi chodzi ![]()
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Dziewczyny zdradzicie trochę paznokciowych tajemnic?
Wiem ,że są koszmarnie drogie bo sama kupowalam takie koraliki jako ozdoby do.........paznokci
![]() ![]() Wydaje mi się ,że jak najbardziej mogłabyś pokupować zwykle, przezroczyste koraliki i 1. malować je lakierami 2. upiekszać kruszoną muszlą,hologramami,cykoni ami, cekinami, tasma perlmutową itp ( choć to też nie są tanie rzeczy) 3.suszonego kwiatuszka też byś na upartego jakoś umocowała-choć akurat za jego trwałosc nie ręczę natomiast 4. resztę możesz pokryć utwardzaczem do paznokci ( kilkoma warstwami) i powinno się trzymac ![]() Bo żeby zatopić coś w żelu czy akrylu musiałabys kupować specjalistyczny sprzęt do stylizacji paznokci i robić kurs - co raczej opłacalne nie będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() A ten utwardzacz, to byłby na tyle mocny, że mogłabym robić biżuterię nie tylko dla siebie i móc odpowiadać za trwałość tych koralikow? I gdzie mogłabym takie cudeńko nabyć?
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Hmmm powiem Ci szczerze ,że pewności nie mam ale coś mi się kojarzy ,że sama kiedyś probowałam robić coś takiego. Tzn pokrywałam utwardzaczem rzecz absolutnie " nie paznokciową" i było wszystko w porządku
![]() ![]() Spróbuj tego - http://www.paznokcie.pl/skleppliki/o...&nr_rodzica=18 Jest naprawde tani a dobry jakościwo, ma fajną średniogęstą konsystencję dlatego łatwo się nim pokrywa wszelkie powierzchnie - i jednoczesnie jest naprawde trwały ![]() Na wszelki wypadek zrób wczesniej eksperyment ale wydaje mi się ,że powinnno być cacy ![]() I obowiazkowo pochwal się rezultatami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ja troche off toic! Masz fajne hobby eklerko!
![]() |
#6 |
BAN stały
|
oooooooooooo!!
wpadłam na coś ![]() Ostatnio bawię się intensywnie w decoupage - w ten sposób też możesz ozdobić koraliki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Paulakrk, Albertyna
![]() ![]() Przeczytałam, że żeby zrobić żelową warstwę, musiałabym mieć jakąś lampę UV, więc bardzo głupio pytałam ![]() Znalazłam za to takie coś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=91560933 i już mi się wydało prostrze do zrealizowania. Czy taka warstwa akrylowa byłaby trwalsza niż ten utwardzacz? Muszę siostrę wysłać na zrobienie paznokci, bo obgryza i podpatrzeć ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Po użyciu akrylu musiałabyś polerować każdego koralika lub pokrywać jakimś lakierem żeby nadać im połysk
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zawsze mam jakieś pomysły, które umierają śmiercia naturalną ![]() Wypróbuję ten utwardzacz, tylko może poszukam jakiegoś w moim mieście, żeby nie trzeba było przesyłać.
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
hehehe eklerko obawiam sie, ze wszystkie sa profesjonalne.
![]() Choć możesz oczywiscie kupić jakas malutką za 150 zł a nie za 1500 ![]() Bo ehm..... ![]() ![]() ![]() Z akrylem jest taka sprawa ze jak kupisz tanie badziewie to nie masz wcale pewnosci czy bedzie on naprawde przezroczysty. Poza tym powinnaś go wypolerować...Kazdy koralik z osobna! ![]() Natomiast zel - bedziesz potrzebowala lampe, porzadny pędzel by się nie rozwarstwił przy intensywnym malowaniu malutkich, okragłych elementów, płyn do przemywania masy i preparat odtłuszczający. Jak dobrze pójdzie w 200 zł się zmieścisz ![]() Choć moim skromnym zdaniem utwardzacz bedzie lepszy. Przed nałożeniem żelu paznokieć zawsze matowimy - by nie był gładki bo na takiej powierzchni żel by sie nie trzymał. Dlatego czarno widzę trzymanie się zelu na tak błyszczącej i gładziutkiej powierchni jaką jest koralik. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ale dobrze, że studzisz moje szalone pomysły
![]() Pewnie, jakby koralik był pokryty tym żelem dookoła, to by się musiał trzymać, bo by nie mial wyboru, ![]() ![]() Tylko jak patrzyłam na to zdjęcie, co mi podesłalaś, to ta buteleczka wyglądała mi jak zwykły lakier bezbarwny, dlatego jeszcze próbowalam się upewnić, czy inaczej sie nie da ![]()
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Bo to de facto jest zwykły, bezbarwny lakier - o własciwosciach utwardzających.
![]() Ale poleciłam Ci go bo jest naprawde trwały i dobry, ma świetną dosc gęstą konsystencję...NIe to co wiele utwardzaczy z np. Rossmana za 3 zł, które odpryskują po 2 dniach - które moim zdaniem nie sprawdziły by sie jako osłonka koralików ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję za wszystkie wyjaśnienia.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.