|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak chronić włosy podczas snu?
Czeeść
Być może sie powtórze, ale jak chronić włosy przed zniszczeniami podczas snu? Wieczorem je wyczeszcze popsikam wzmacniajacymi mgiełkami, jedwabiem, są takie zdrowe i miękkie a rano jak wstane to jest istna masakra. Trudno je rozczesać i sa takie suche, skułtonione wręcz.
|
|
|
|
|
#2 |
|
EDUkator
|
Dot.: Jak chronić włosy podczas snu?
Było poruszane w wielu wątkach, ale chyba osobnego nie było.
Chociaż gdybyś zaczęła od google, to pierwsza już propozycja mówi wszystko... Najlepiej chyba związać je w luźny warkocz i zmienić poszewkę na jedwabną. Ja znalazłam na to swój sposób i na poduszkach rozciągam jedwabny szlafrok
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak śpię w rozpuszczonych to nic mi się nie dzieje rano są nawet proste ale końcówki się wywijają lecz jak Tobie się plączą to radze robić warkocza ale strasznie luźnego
![]() http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...01&tx=49&ty=40 coś podobnego
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ale na noc tak . to mam jedno pytanie chcesz mieć rano włosy prosto czy chcesz mieć nie po kołtunione ?;>
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Chce moc wyjsc do ludzi
![]() Proste jako tako mam. Chodzi o to, zeby sie nie niszczyly. |
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie od śliskich poszewek włosy strasznie elektryzują
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie lubię spać w rozpuszczonych: są skołtunione, ocierają się o twarz podczas przekręcania w łóżku, albo wręcz utrudniają przekręcanie się bo przygniatam je plecami i ciagnę je. Zawsze też mam wrażenie "brudnych" włosów gdy wstaje rano i są takie powycierane, smętne, pokołtunione.
Zawiązuje je w bardzo luźny warkocz i dla mnie to najlepszy sposob. Poszewka od poduszki musi być z delikatnego materiału. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsze słyszę, że w trakcie snu na włosy czyha tyle niebezpieczeństw..
Ja mam długie proste włosy, nic z nimi specjalnego nie robię, śpię w rozpuszczonych i rano wyglądają tak samo. |
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak ktoś się w nocy przekręca (bo są też osoby, które potrafią spać w jednej pozycji całą noc) to nie ma szans, żeby się włosy mechanicznie o poduszkę nie ocierały.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
oj niestety ciężko mi dać jaką kolwiek rade na takie króciutkie włosy
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak notorycznie prostowałam włosy to nigdy nie miałam tego problemu, włosy na drugi dzień po prostu były (ale nie zawsze) mniej błyszczące, tylko tyle, ale od kiedy nie prostuje ich i walczę o utrzymanie falo-skrętów to noc jest dla mnie zmorą :P choćby nie wiem jak piękne włosy miała wieczorem, rano zawsze są już smętne, bez połysku, prostujące się, aż mam ochotę je umyć mimo że wcale generalnie tego nie potrzebują.. też nie bardzo wiem co mam robić, pewnie na wątku dla kręconowłosych są rady, ale nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego, poza tym plopping i plunking średnio wchodzą w grę bo mam włosy do zapięcia stanika i nie układają mi się dobrze jak je zawinę na czubku głowy, próbowałam metody z opaską, fajna na kilka godzin (choć skręca mi tylko przód, tył prostszy niż wcześniej
), ale nie na całą noc, koczki na czubku głowy też się nie sprawdzają bo moje włosy fatalnie się układają po nich, nie wiem, może jestem nierozgarnięta i źle to wszystko robie :P
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Marzą mi się tak ładnie pofalowane włosy!
![]() ale takiego dobieranego od czubka głowy?
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Zdecydowanie preferuję spanie w warkoczu, po kokach mi się jakoś dziwnie układały... Najlepiej wyglądają po spaniu w dobieranych, ale też zazwyczaj mi się nie chce ;P Więc śpię w normalnym. Ach, i plus jest też taki, że mniej się plączą (odczuwalne szczególnie jeśli ktoś strasznie się w nocy wierci, tak jak ja).
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Można też zawiązać jakąś delikatną chustkę czy szalik na włosach. Ręcznik średnio się nadaje, bo jest szorstki i włosy mogą nie być ładne na drugi dzień. Ja mimo, że myję włosy codziennie rano, staram się je w ten sposób zabezpieczać na noc przed zniszczeniami.
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() na noc upinam luźno włosy na samym czubku głowy, rano tylko przeczesuję grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach, super się układają ^^ |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

Być może sie powtórze, ale jak chronić włosy przed zniszczeniami podczas snu? Wieczorem je wyczeszcze popsikam wzmacniajacymi mgiełkami, jedwabiem, są takie zdrowe i miękkie a rano jak wstane to jest istna masakra. Trudno je rozczesać i sa takie suche, skułtonione wręcz.

), ale nie na całą noc, koczki na czubku głowy też się nie sprawdzają bo moje włosy fatalnie się układają po nich, nie wiem, może jestem nierozgarnięta i źle to wszystko robie :P