![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Zew natury
Chce wrócić do naturalnego koloru włosów,mam dość rozjaśniania i maltretowania moich włosów,stosuje lekki makijaż tj. puder,tusz i błyszczyk.
Ubieram to co wygodne,jeansy sweterek i buciki na płaskim obcasie. Chce znów czuć sie jak wtedy gdy miałam 15 lat i nie byłam niewolnikiem swojego wizerunku co nie oznacza że przestałam o siebie dbać wrecz przeciwnie chce wydobyć z siebie to co naturalne i piękne. A nie za wszelką cene dostosowywać sie do aktualnych kanonów mody i wizerunku. Czy tylko ja mam taka potrzebę ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zew natury
Ja bym chciala wrocic do naturalnego, ale dlatego ze poprostu mam taka ochote
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko Ty!
![]() Ja od roku nie fabuje wloskow, mam juz tylko koncoweczki blon farbowane a reszta moja wlasna ![]() i sie nie maluje - jak juz to tylko tusz do rzes ![]() i tez ubieram sie w to co wygodne... a buty na obcasach sa mi obce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja na szczescie nie mam takich potrzeb bo nie farbuje wlosow
![]() ![]() Co do makijazu to hmmm zalezy od nastroju, zazwyczaj maluje rzesy tuszem i czasem powieki cieniami lub kredka, nie uzywam zadnych pudrow czy fluidow bo moja cera na szczescie jest pozbawiona wypryskow i innych widocznych niedoskonalosci. Na obcasie lubie chodzic, ale lubuje sie w baaardzo nizutkich obcasikach, chyba mowi sie na nie kaczuszki - ale nie jestem pewna. W lecie chodze na plaskim wiec w zimie moge poszalec ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jak nie widac roznicy to po co przeplacac?
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nom w sumie nie chodzilo mi o wytykanie, tylko skojarzylo mi sie z jakas reklama proszku do prania ... "jesli nie widac roznicy to po co przeplacac"
![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja również wracam do mojego naturalnego koloru włosów
![]() ![]() ![]() PS. Kiciulka i Kiya, fajne macie avatary ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Zawsze baleyage robilam sobie dwukolorowy...braz i blond...niesttey nie wiem czemu, ale braz mi bardzo wyblakl...blond nadal jest, ale w zasadzie ladnie sie komponuje z moimi wlosami, bo moje naturalne wlosy nigdy nie byly jednego koloru...wlasciwie moge powiedziec, ze nawet bez baleyagu mam swoj taki mini naturalny baleyage...ale troszke zbrzydl od czasu kiedy pierwszy raz, w wieku chyba 15 lat zafarbowalam sie na rudo
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Yennefer dziekuje
![]() A co kolorku wlosow, moje sa jakies inne bo zjasnialy a nie sciemnialy ![]() ale i tak sa ladne ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja w wieku ok 14 lat sama zafarbowalam sobie najpierw sama grzywke (tak wiem "cudowne" pomysly mam) na blond (rozjasniacz znalazlam u mamy w szafce) a zaraz potem tak mi sie spodobalo ze zrobilam cale...
![]() Mama byla powiedzmy delikatnie w szoku jak wrocila z pracy i zobaczyla mnie ![]() ![]()
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Heheh ano
![]() I jestem z tego dumna ![]() Zadne farbowanie by mi nie dalo takiego efektu ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam już na głowie większosć kolorów: byłam ruda, miałam blond włosy, brązowe, balejaż, pasemka, cuda wianki
![]() ![]() ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Popieram akcję nie farbowania włosów.
Ja nie farbuję włosów od prawie 3 lat [będzie rocznica w czerwcu]. Decyzja przyszła nagle i nie spodziewanie. Ot powiedziałam, że to moje ostatnie farbowanie [szłam do koleżanki na wesele i musiałam coś zrobić z odrostami!], a następnie koniec z tym. No i oczywiście nikt mi nie wierzył. Farbowałam włosy z 12 lat, takze już dawno zapomniałam jakim mam swój naturalny kolor włosów. Twierdziłam, że mam blond, a ja się okazało to mam wprost ciemne włosy podchodzące pod szatyn/brązowy coś koło tego... Z podjętej decyzji jestem bardzo zadowlona, bo wiem, że te moje włosy już nie miały siły przyjmować kolejnej dawki chemii. Mój naturalny kolor włosów podoba mi się i czasami mnie pytają jaką farbą robiłam kolor. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Kiya nie jesteś sama
![]() Od roku wprowadzam ten pomysł w życie. Przez 4 lata byłam farbowaną - jak ktoś woli tlenioną - blondynka. Rok temu ściełam włosy, pofarbowalam na zbliżony do naturalnego. Sporo skróciłam włosy - 30 cm, staram się rgularnie scinać pozostałości kurczaka na głwie. Muszę przyznać, że moje włosy dużo lepiej prezentują się w natururalnym kolorze. Życzę wytrwałości ![]()
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Też ostatnio stwierdziłam, że przestaje sie farbować
![]() Farbuje włosy od 4-5 lat.Najpierw na platynowy blond a od 3 lat na czarno.Ostatnio farbe nakładałam po wakacjach.Jakiś ciemny brąz...i jakoś tak odrosty były mało widoczne więc stwierdziłam, że może to dobra okazja żeby wrócić do naturalnego koloru.No i stało się.Włosy mam juz prawie, prawie swoje naturalne...takie brązowo-złote.W sumie fajnie to wyszło.Po tylu latach farbowania ten naturalny kolor jest taka sama nowościa jakbym je farbowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja zaczęłam żałować, że wogóle zafarbowałam włosy na tak widoczny kolor (blond)
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Hej, też tak mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ja mam włosy własne, niefarbowane, rude
![]() Nigdy ich nie farbowałam (nie liczę malinowej szamponetki w wieku 12 lat, która zmyła się po tygodniu ![]() Maluję się delikatnie, podkład, korektor, tusz do rzęs. Mocniej oczy maluję tylko na jakieś okazje, ale to naprawde musi byc JAKAŚ okazja. Kiedyś mój kolor włosów był moją udręką, teraz, znakiem indywidualności ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja farbowałam włsoy rok.Teraz ma już naturalny kolor.Mimo tego brązowe farby zmieniły mi troszkę kolor włosów z ciemnego,mysiego blondu na rudawy.I tak mi się podoba
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Farbuję włosy od 16 roku życia, czyli 10 lat. Dwa lata temu postanowiłam zrobić sobie przerwę w robieniu bajelażu. Byłam już zmęczona tym farbowaniem, poza tym moje włosy z natury grube i mocne, stały się kruche i puszyły się. Obcięłam je króciutko i już nie farbowałam. Odrastające włosy były w widoczy sposób zdrowsze, sprężyste.
Niestety mój naturalny kolor to szaro-buro-mysi. Wyglądałam bardzo niekożystnie, tak... trupio (szary chory trup ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
cieszę sie że jest nas tyle
![]() houk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Hmm, zrezygnowałam z misternego makijazu. Pozostało to co niezbędne czyli podkład, tusz, zamiast rozu puder brązujący i pomadka ochronna
![]() Co do ubioru, to czasem mam taki zew natury, chociaz na codzien ubieram sie raczej luzno, butki w stylu superstar, dzinsy i jakas bluzka, albo bluza. Dodatek ? Jedynie pasek, żeby portki sie trzymały ![]() Zdecydowanie wole prosty t-shirt, albo polo niz jakies cuda niewidy. Farbowanie niezbędne, swoj kolor mam mysi i nijaki taki.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.