niskie poczucie własnej wartości - wątek dla wszystkich - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-16, 08:54   #1
lipnylogin
Raczkowanie

niskie poczucie własnej wartości - wątek dla wszystkich

Chciałabym spytać Was jak poradziłyście sobie z niskim poczuciem własnej wartości wobec partnera, jeśli miałyście taki problem. Mimo paroletniego stażu w związku nadal zdarzają mi się chwile, że czuję się źle, gorzej, ale tylko wobec niego.. I tutaj mój partner nie ma w tym żadnego wkładu- nigdy nie powiedział mi czegoś na temat wyglądu/osobowości, co mogłoby sprawić, że czułabym się źle. Nawet gdy przytyłam, ubierałam się koszmarnie, zachowywałam się głupio, to nie usłyszałam "widziałem ładniejszą/szczuplejszą", nigdy nawet nie komentuje innych dziewczyn.. A mimo to czasami czuję się źle, niechciana, a to wszystko z niskiego poczucia własnej wartości..

Nie mam pomysłu jak to zmienić, wiem że dużo osób ma taki problem, widać to choćby po wątkach na forum.. Dbam o siebie, mam hobby, mam zajęcie, ćwiczę, czuję się atrakcyjnie, ale nagle nastaje kryzys i wydaje mi się, że jestem zbyt przeciętna dla niego... niewystarczająco dobra.. Wiem, że to bardzo głupie i irracjonalne, ale nie potrafię się tego wyzbyć, a bardzo chciałabym. Jak każda z nas jestem wartościową osobą i nie chcę się czuć źle, chcę znać swoją wartość i być jej pewna na 100%..
lipnylogin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 09:33   #2
MistrzyniDrugiegoPlanu
Rozeznanie

Dot.: niskie poczucie własnej wartości - wątek dla wszystkich

A na pewno jest tak, że ten twój chłopak cię akceptuje taką, jaka jesteś? Czy nie pokazuje ci dezaprobaty nawet choćby językiem ciała, jakimiś sugestiami?

U mnie, kiedy czułam się źle w związku z kimś rozstawałam się, bo ewidentnie moje poczucie wartości nie było problemem.
MistrzyniDrugiegoPlanu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-16, 15:45   #3
Antoiineette
Rozeznanie

Odkąd jestem ze swoim TŻ nigdy nawet nie przeszło mi przez myśl, że jestem nieatrakcyjna. Może Twój chłopak za mało Cię komplementuje, albo podświadomie wyczuwasz, że nie jesteś dla niego najpiękniejsza. Czasami facet niczego nie musi mówić, to czuć.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 12:48   #4
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antoiineette Pokaż wiadomość
Odkąd jestem ze swoim TŻ nigdy nawet nie przeszło mi przez myśl, że jestem nieatrakcyjna. Może Twój chłopak za mało Cię komplementuje, albo podświadomie wyczuwasz, że nie jesteś dla niego najpiękniejsza. Czasami facet niczego nie musi mówić, to czuć.
A czasami problem nie leży po stronie drugiej osoby, tylko tej, która ma niskie poczucie wartości. To przede wszystkim warto wyeliminować, a jeśli jest taka potrzeba - wybrać się do specjalisty, skoro przeszkadza to w życiu.
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-17, 12:54   #5
ChaChaCha
Przyczajenie

Czy to hobby o którym wspomniałaś to nie przypadkiem szukanie dziury w całym? Serio, czy kobieca natura każe się Wam - nie wiem - upodlać, poniżać we własnych oczach żeby przełożyć to na zachowanie? Czy to jakiś proces ewolucyjny mający na celu zwabić partnera - "opiekuna"? xD
Jak ktoś wspomniał wcześniej - polecam specjalistę. Jeżeli kilkuletni związek z kimś kto traktuje Cię dobrze nie pomaga, to komplementy i porady na forum tym bardziej nie pomogą.
ChaChaCha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości