|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 116
|
Jak interpretowaæ jego zachowanie
.
Edytowane przez Ashe05 Czas edycji: 2017-02-08 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 939
|
Dot.: Jak interpretowac jego zachowanie
Cytat:
- je¶li stoi za blisko powiedzia³abym mu "Zrób krok w ty³ i utrzymuj odleg³o¶æ jednego metra ode mnie!", - je¶li wpatruje siê w Ciebie powiedzia³aby mu "Nie wpatruj siê we mnie jak w obrazek, bo mnie to stresuje!", - je¶li opowiada Ci jakie¶ g³upie ¿arty powiedzia³abym mu "Nie ¶mieszy mnie to!". I tak dalej, i tak dalej... Z czasem nauczy siê, jakich zachowañ ma przy Tobie unikaæ. Ja zawsze mówiê bardzo bezpo¶rednio, co nie podoba mi siê w zachowaniu moich znajomych i nigdy nikt siê jeszcze na mnie za to nie obrazi³. Wcale nie musi Ciê podrywaæ. Niektórzy ludzie po prostu lubi± kontakt fizyczny i przytulaj± siê do wszystkiego, co siê rusza. Sama mam takich znajomych, kole¿ankê i kolegê. Oboje ca³y czas narzekaj±, ¿e ludzie pos±dzaj± ich ci±gle o podrywanie wszystkich wokó³. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Je¶li zwracasz mu uwagê, ale starasz siê, ¿eby nie brzmia³o to zbyt ostro, to pewnie brzmi to jak zalotne przekomarzanie siê... Zwrócenie uwagi musi byæ jasne, stanowcze, potwierdzone wyrazem twarzy i musi mieæ jedno podstawowe przes³anie - nie zgadzam siê, ¿eby¶ zrobi³ to ponownie!
Pewnie uwa¿a, ¿e takie droczenie siê jest zabawne, a Twoje delikatne zwracanie uwagi jest zbyt delikatne, ¿eby wyprowadziæ go z b³êdu. Musisz byæ bardziej stanowcza. Pamiêtaj, ¿e ostra wymiana zdañ jest czasami potrzebna, ¿eby ustanowiæ w grupie rówie¶niczej odpowiedni± hierarchiê i nie znale¼æ siê na samym dole tej hierarchii. Poza tym niektórzy faceci mog± mieæ wyniesione z domu szowinistyczne podej¶cie buduj±ce hierarchiê w sposób dla Ciebie niekorzystny, np. "Dziewczyna chce graæ z nami w pi³kê? Doskonale, bêdzie sta³a na bramce!". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Copyraptor
Wiadomo¶ci: 21 283
|
We¼ go na bok i przeprowad¼ z nim spokojn±, rzeczow± rozmowê - bez g³upiego pod¶miechiwania siê i podtekstu w stylu "haha, no ¶mieszne to jest, ale weee¼, nie rób taaak!". W jasnych, prostych s³owach i BEZ U¦MIECHU wy³ó¿ mu, ¿e czujesz siê z nim w grupie niekomfortowo, nie bawi Ciê to, co robi i chcia³aby¶, ¿eby przesta³, bo dawno ju¿ wysz³o to poza granice kole¿eñskich ¿artów.
Jak bêdzie mówi³, ¿e no to przecie¿ tylko zgrywa, ¿e "masz kij w dupie" i ogólnie bêdzie próbowa³ z siebie zrobiæ niewinnego a z Ciebie sztywniaczkê, to jak zdarta p³yta powtarzaj, ¿e nie interesuje Ciê co on o tym my¶li, ty siê czujesz z tym niekomfortowo, ¿e on narusza Twoj± przestrzeñ osobist± i chcesz, ¿eby przesta³. Nie publicznie, bo wtedy bêdzie usi³owa³ to jeszcze bardziej obróciæ w ¿art, ¿eby nie straciæ twarzy przy kolegach. Przecie¿ on to wszystko robi na pokaz. Kosztem Ciebie usi³uje przykozaczyæ przy kolegach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak interpretowaæ jego zachowanie
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Mia³em kiedy¶ takiego znajomego, który "szala³" za pewn± osob±, niewa¿ne ¿e zajêta (a czasami i nie), zbywa³a go i hmm nazwijmy "odtr±ca³a". On po prostu nie potrafi³ wyleczyæ siê z jednostronnego zauroczenia.
Spróbuj na maxa ograniczyæ kontakt, a w towarzystwie wrêcz zlewaj b±d¼ sporadycznie delikatnie wy¶miewaj (wiem, nosi znamiona upokarzania).... i tak pewnie nie pomo¿e :P Ale po tym bêdziesz widzia³a ¿e "to taki w³a¶nie typ". O ile siê da ca³kowicie zerwaæ kontakt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 715
|
Zrobilabym chyba tak samo jak cholerna rejestracja. Im wcze¶niej tym lepiej.
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 47
|
Cytat:
Czy to ten sam "typ" - nigdy nie wiesz.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Ashe05 Czas edycji: 2017-02-08 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 135
|
Cytat:
Naprawdê nie wszyscy musz± Ciê lubiæ. Takie ¿ycie, ludzie s± ró¿ni. Je¿eli chcesz mieæ przyjació³ kosztem w³asnego komfortu to raczej nie jest to zdrowa sytuacja. Edit: nawet je¿eli wyjdziesz na "odrzucajac± zakochanego je¿eli co¶ jest na rzeczy", to co? Masz faceta, nie jeste¶ zainteresowana, masz prawo powiedzieæ to jasno i wyra¼nie. Edytowane przez meggan02 Czas edycji: 2016-12-13 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Twierdzisz, ¿e dobrze siê czujesz w roli zawsze mi³ej i u¶miechniêtej maskotki, ale jednak tak nie jest. Bardzo dobrze jest byæ mi³±, u¶miechniêt±, grzeczn± i przez wszystkich lubian±, ale tylko w towarzystwie, w którym wszyscy inni przyjmuj± to samo za³o¿enie. Niestety zazwyczaj tak nie jest i w ka¿dej grupie s± jacy¶ cwaniacy, którzy postanowi± w jaki¶ sposób wykorzystaæ Twoj± uprzejmo¶æ.
Powinna¶ nadal byæ mi³a i uprzejma wobec wszystkich, którzy s± tacy sami wobec Ciebie. Gdy jednak kto¶ zaczyna Twoj± uprzejmo¶æ wykorzystywaæ musisz potrafiæ uderzyæ w stó³ i zdecydowanie wypowiedzieæ swoje zdanie, bez ¿adnego obra¿ania siê i awantur. Nikt nie przestanie Ciê z tego powodu lubiæ, a przynajmniej nikt spo¶ród osób, na których sympatii mog³oby Ci zale¿eæ. Pamiêtam, jak na moich studiach jeden z kolegów zbyt ¶mia³o, w mojej ocenie, wykorzysta³ moj± uprzejmo¶æ polegaj±c± na udostêpnianiu innym moich notatek przed egzaminem. Ostro i zdecydowanie wyrazi³am moj± opiniê, a on nie odezwa³ siê ani s³owem. Nastêpnego dnia ju¿ swobodnie ze mn± rozmawia³, a po kilku dniach dojrza³ do tego, ¿eby mnie przeprosiæ i przyznaæ, ¿e jego zachowanie by³o "chamskie". Nawet przez chwilê nikt nie by³ na nikogo obra¿ony. Ja wychodzê z za³o¿enia, ¿e moja pozycja w grupie na uczelni nie zale¿y od p³ci, ale sk³adaj± siê na ni± uprzejmo¶æ (której u Ciebie te¿ nie brakuje), chêæ do pomocy innym, zaanga¿owanie w naukê, stanowczo¶æ i odpowiedzialno¶æ za swoje dzia³ania. S±dzê, ¿e ka¿dy z tych czynników wp³ywa jako¶ na to, ¿e jestem w grupie lubiana. Mam wra¿enie, ¿e wiêkszo¶æ patrzy z pewn± satysfakcj± i podziwem, jak bez wahania ucieram nosa grupowemu cwaniaczkowi, zw³aszcza ta mniej asertywna czê¶æ grupy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Nie rozumiem czemu sie nim przejmujesz. Piszesz ze czujesz sie nieswojo to mow glosno- sorry zbyszek ale wez reke. Nie lubie byc dotykana itd.
Nie boj sie ze go urazisz. I tak bedzie urazony. Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Kobiety musza przestac przepraszac za to co czuja i mysla ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.