Brak wzajemności w związku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-04, 14:58   #1
Sanderka96
Przyczajenie

Brak wzajemności w związku

Mam problem, jestem w związku z chłopakiem, na którym mi zupełnie nie zależy. Nie podoba mi się, nie kręci mnie fizycznie, jedynie lubię go jak kolegę/przyjaciela. Wszystko było dobrze, dopóki on nie zdecydował się postawic sprawy "jasno". Podczas tej rozmowy trzy razy mówiłam mu, że to nie ma sensu, że ja go bardzo lubię, ale nie w ten sposób, ale on miał to gdzieś... No i pocałował mnie, a ja nie umiałam go odepchnąc, zresztą chyba cały czas nie umiałam mu definitywnie powiedziec "nie". Z drugiej strony jak widzę jego szczęście, tym, że jesteśmy razem... Wiem, że bardzo by go to skrzywdziło, gdybym go odtrąciła.
Dodam, że to już mój drugi tego typu związek... poprzedni trwał pół roku. Nie wiem czemu daje się wciągnąc w takie relacje, niby stara a głupia...
Zastanawiam się co właściwie mogę teraz zrobic? Czy nic się nie da? Liczyłam, że mu przejdzie, ale mam wrażenie po jego zachowaniu, że to się nasila... Mam wrażenie, że nigdy nie będę szczęśliwa w prawdziwym związku
Sanderka96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 15:02   #2
nyana89
Zakorzenienie

Dot.: Brak wzajemności w związku

Cytat:
Napisane przez Sanderka96 Pokaż wiadomość
Mam problem, jestem w związku z chłopakiem, na którym mi zupełnie nie zależy. Nie podoba mi się, nie kręci mnie fizycznie, jedynie lubię go jak kolegę/przyjaciela. Wszystko było dobrze, dopóki on nie zdecydował się postawic sprawy "jasno". Podczas tej rozmowy trzy razy mówiłam mu, że to nie ma sensu, że ja go bardzo lubię, ale nie w ten sposób, ale on miał to gdzieś... No i pocałował mnie, a ja nie umiałam go odepchnąc, zresztą chyba cały czas nie umiałam mu definitywnie powiedziec "nie". Z drugiej strony jak widzę jego szczęście, tym, że jesteśmy razem... Wiem, że bardzo by go to skrzywdziło, gdybym go odtrąciła.
Dodam, że to już mój drugi tego typu związek... poprzedni trwał pół roku. Nie wiem czemu daje się wciągnąc w takie relacje, niby stara a głupia...
Zastanawiam się co właściwie mogę teraz zrobic? Czy nic się nie da? Liczyłam, że mu przejdzie, ale mam wrażenie po jego zachowaniu, że to się nasila... Mam wrażenie, że nigdy nie będę szczęśliwa w prawdziwym związku
Dlaczego Ty zrzucasz odpowiedzialność zerwania na niego? I jak to co zrobić, odejść!
Stary 2016-12-04, 15:08   #3
Sanderka96
Przyczajenie

Nie zrzucam, w sumie głupio mi zerwac, jesteśmy razem 2 tydzień, razem na wszystkich grupach na cwiczeniach na studiach, nic się przecież nie popsuło, ciągle jest jak było, zero kłótni... Zresztą nie ma "o co" zerwac.
Niby 2 tydzień to nie długo (znamy się 3 miesiące), ale... ja już wiem, że nic z tego nie będzie. Jakoś nie mam złudzeń, że coś do niego poczuje, a z drugiej strony no przecież mu mówiłam, że to nie wyjdzie, że go tylko lubię, ale on jakby był głuchy.
No to teraz udaje niby szczęśliwą i zakochaną dziewczynę, bo co mam robic?
Sanderka96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 15:09   #4
skazana_na_bluesa
.

lol.
gdybyś chciała to urwać to zrobiłabyś to skutecznie. a tak - męcz się na własne życzenie.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 15:11   #5
nyana89
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, ja nie wierzę, że to czytam... To się nie dzieje naprawdę... ...
Stary 2016-12-04, 15:19   #6
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29
Konto usunięte

Tak, lepiej robic chlopakowi nadzieje. Zakochal sie, to normalne, ze walczy, to normalne, ze probuje.
Mowisz, ze postawilas sprawe jasno, ale to nieprawda: udajesz szczesliwa i zakochana. Oszukujesz go, bo tak ci wygodnie, za pol roku znudzi ci sie ta sytuacja i rzucisz go jak stary recznik, a on bedzie cierpial o wiele bardziej, niz cierpialby gdybys go odtracila teraz.

Jednak nie zawsze to facet jest ''tym zlym'' .
763509f5cf445a4c28cec956de73c62121becc29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 15:19   #7
ama4
High Quality Since 2007

Cytat:
niby stara a głupia...
Pamiętaj: na starość nie masz wpływu. Na głupotę owszem
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-04, 16:25   #8
Adrianna_8
Zakorzenienie

Mowisz mu: "przykro mi, ale nic z tego nie bedzie. Nie zakochalam sie w Tobie". I koniec. Serio tak trudno?

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 17:35   #9
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Nie zrzucam, w sumie głupio mi zerwac, jesteśmy razem 2 tydzień, razem na wszystkich grupach na cwiczeniach na studiach, nic się przecież nie popsuło, ciągle jest jak było, zero kłótni... Zresztą nie ma "o co" zerwac.
Niby 2 tydzień to nie długo (znamy się 3 miesiące), ale... ja już wiem, że nic z tego nie będzie. Jakoś nie mam złudzeń, że coś do niego poczuje, a z drugiej strony no przecież mu mówiłam, że to nie wyjdzie, że go tylko lubię, ale on jakby był głuchy.
Boże.
Ty tak na poważnie?

Mówisz - chłopie, przykro mi, ale nic nie czuję i nie chcę, żebyś żył złudzeniami.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 18:13   #10
Andz126p
Rozeznanie

Daj mu szanse na jakiś normalny związek z dziewczyna która będzie go chciała.
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 20:08   #11
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

Cytat:
Umarłam.
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-04, 21:38   #12
White_Dove
Zakorzenienie

Autorko. Powiedz mu że to nie ma sensu i tyle. Zwiazek nie polega na udawaniu, graniu zakochanej wiesz? Nawet jesli razem studiujecie. Łatwiej WAM bedzie gdy zakonczysz to teraz a nie za miesiac czy dwa. Owszem z przyjazni powstaja udane zwiazki ale "cos" musi sie pojawic a u Ciebie tego nie ma.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-13, 23:37   #13
201710061000
Konto usunięte

Nie ran chłopaka. Jeśli go nie chcesz to nie rób mu nadziei

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201710061000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 00:46   #14
Barbarella05
Wtajemniczenie

Jest różnica kiedy mówisz facetowi " to koniec", a facet głuchy jak pień i mowi "ale ja Cię kocham, czyż to nie jest najważniejsze?" sugerując,że jego miłość wystarczy żeby być z nim nadal. I męczy Cię,błaga,prosi i próbuje wmówić ze tak wam cudownie razem i generalnie nie chcę Ci Dac spokoju. Oparte na własnych doswiadczeniach

A jest różnica między "nie chcę go,nie chcę być z nim ale jestem emocjonalnie ciapą i nie mam umiejętności powiedzenia stanowczo niee.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 06:12   #15
Fortuna1
Zakorzenienie

Postaw sprawę jasno i to jak najszybciej, bo go ranisz, ani wobec niego nie grasz fair ani wobec siebie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-12-14, 14:51   #16
bozenka345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
Jest różnica kiedy mówisz facetowi " to koniec", a facet głuchy jak pień i mowi "ale ja Cię kocham, czyż to nie jest najważniejsze?" sugerując,że jego miłość wystarczy żeby być z nim nadal. I męczy Cię,błaga,prosi i próbuje wmówić ze tak wam cudownie razem i generalnie nie chcę Ci Dac spokoju. Oparte na własnych doswiadczeniach

A jest różnica między "nie chcę go,nie chcę być z nim ale jestem emocjonalnie ciapą i nie mam umiejętności powiedzenia stanowczo niee.

A co zrobilas w tej pierwszej sytuacji?
bozenka345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 19:13   #17
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bozenka345 Pokaż wiadomość
A co zrobilas w tej pierwszej sytuacji?
Powtarzalam swoje zdanie,że to koniec,że to tanga trzeba dwojga. Zablokowalam i urwalam kontakt. Tyle.
Stary 2016-12-14, 22:29   #18
bozenka345
Raczkowanie

Cytat:
Powtarzalam swoje zdanie,że to koniec,że to tanga trzeba dwojga. Zablokowalam i urwalam kontakt. Tyle.

Jestem w dosyć nieprzyjemnej sytuacji. Moj były bierze mnie na litość, mimo ze go zablokowałam, zadzwonił z innego numeru i płakał do słuchawki, poprosił o ostatnie spotkanie na co sie niestety zgodziłam. Tak płakał jakby sie świat miał kończyć.. w życiu nie widziałam nikogo w takim stanie po zerwaniu..powiedziałam mu ze muszę sie zastanowić, tylko ze ja wiem już od długiego czasu ze nic z tego nie będzie. Okropnie sie czuje tak go raniąc
bozenka345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 22:33   #19
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Okropnie sie czuje tak go raniąc
To pomyśl o tym, że udając zainteresowanie, prędzej czy później i tak go zranisz. I dodatkowo w miarę jego zaangażowania będzie to coraz silniejsze

Edytowane przez tarkowska
Czas edycji: 2016-12-14 o 22:36
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-14, 22:54   #20
eyo
Zakorzenienie

i co ślub z nim weźmiesz i dzieci też mu urodzisz żeby biedactwu się nie zrobiło przykro - no wiesz jak się okaże, że jemu nie przejdzie i jednak będzie chciał tkwić w tej farsie?

weź się w garść, powiedz, że to koniec i urwij kontakt
a na przyszłość nie plącz się w żadne relacje z facetami, którzy Cię nie pociągają - tak trudno? koleś Cię nie kręci to się z nim nie umawiasz, ot cała tajemnica

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-15, 11:15   #21
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem w dosyć nieprzyjemnej sytuacji. Moj były bierze mnie na litość, mimo ze go zablokowałam, zadzwonił z innego numeru i płakał do słuchawki, poprosił o ostatnie spotkanie na co sie niestety zgodziłam. Tak płakał jakby sie świat miał kończyć.. w życiu nie widziałam nikogo w takim stanie po zerwaniu..powiedziałam mu ze muszę sie zastanowić, tylko ze ja wiem już od długiego czasu ze nic z tego nie będzie. Okropnie sie czuje tak go raniąc
Głupio zrobiłaś że się zgodzilas. NIE powinnas się z nim spotykać. Powiedzieć NIE i koniec,bez żadnego "muszę pomyśleć".
I tak na przyszłość, gdy do mnie dzwoni numer którego nie mam zapisanego, zwyczajnie nie odbieram. TYM bardziej jeśli ktoś tak przeżywa zerwanie.
Jak nie przejdzie, nadal będzie dzwonił, jedynym wyjściem jest zmiana numeru.
Stary 2016-12-15, 13:36   #22
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Głupio zrobiłaś że się zgodzilas. NIE powinnas się z nim spotykać. Powiedzieć NIE i koniec,bez żadnego "muszę pomyśleć".
I tak na przyszłość, gdy do mnie dzwoni numer którego nie mam zapisanego, zwyczajnie nie odbieram. TYM bardziej jeśli ktoś tak przeżywa zerwanie.
Jak nie przejdzie, nadal będzie dzwonił, jedynym wyjściem jest zmiana numeru.
Dokładnie to samo myślę.
Nie spotykaj się z nim, bo wymusi na tobie kolejne spotkania.
Napisz do niego, że przemyślałaś i się z nim nie spotkasz, bo twoja decyzja jest nieodwołalna i zdania nie zmienisz. I niech nie urządza histerii, bo spotykaliście się zaledwie parę tygodni, a nie 10 lat.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości