|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Wlosy jak u gwiazdy...
No wlasnie co zrobic zeby takie miec? Chyba kazdy chcialby znac zlota metode.Ale tak an powaznie to juz od dluzszego czasu chodzi mi po glowie zabieg zageszczania i przedluzania wlosow.Na czy on dokladnie polega? Jakie sa przyplizone koszty i co potem,czy trzeba je jakos " uzupelniac" i czy mozna po jakims czasie powrocic do swoich naturalnych?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wlosy jak u gwiazdy...
przepraszam za bledy w pisowni ale to szybkie wystukiwanie na ktawiaturze jeszcze za dobrze mi nie wychodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
też bym chciala znać sekret, ale myślę, że przeciętna niewiasta farbuje włosy w domu, noie używa kosmetyków takich do jakich gwiazdy mają dostęp bez problemu i to chyba czyni tę ogromną różnicę...Dla mnie bardzo ważne jest spłukiwanie głowy chłodną wodą po myciu. Kiedy tego nie zrobię widzę, że włosy wyglądają gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Moja zlota metode odnalazl mi moj fryzjer. Kiedys mialam wloski strasznie zniszczone bo srednio dwa razy w tygodniu je prostuje, czasami krece lokowka, i bardzo czesto uzywam suszarki. Jakis rok temu zmienilam fryzjera i on powiedzial mi dokladnie co mam robic zeby moje wloski odzyly. Moj zloty srodek na odbudowywanie wlosow to tabletki na poprawienie ogolnego wygladu wlosy, skory i paznokci, odzywki z gliss kura (spray intensywna regneracja i odzywka na rozdwajajace sie koncowki i wlosy lamliwe), przynajmniej raz w tygodniu przetluszczenie wlosow (niestety ostatnio robie to raz na dwa tygodnie, ale przy kazdej okazji gdy nigdzie nie wychodze i jestem wolna w ogole nie dotykam sie moich wlosow :P), odzywka pantiene ze zlotej linii (wlosy sa po niej blyszczace, zdrowe i mocne), no i czasami plukam je jakimis ziolkami, no i codziennie przed pojsciem spac czesze je jakas minutke, bo to jest dla nich bardzo zdrowe i naturalnie je odzywia.
Troszke sie rozpisalam ale to jest wlasnie moja zlota rada dla wszystkich ktorzy maja swira na punkcie wlosow i caly czas cos z nimi robia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzieki za porady.Ja to juz nie wiem co ma zrobic z moim i wlosami.Po wizycie jestem zadowolona dokladnie tylko w w momencir wyjcia bo potem to juz nie wygladaja tak pieknie.Ale tak dokladnie to interesuje mnie zabieg przedluzania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Hej TheCuteOne !
co to za magiczne tabletki?? i o co chodzi z tym przetluszczeniem wlosow? z gory dzieki za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
jeżeli chodzi o przedłużani to w zaleznosci od długości kosztuje do 2-2.5 tysiaca złotych jest dosc droge a w dodatku co jakies pol roku albo i wczesniej do 3 miesiecy chyba trzeba zabieg powturzyc jezeli chodzi o zageszczenie to tez tyle kosztuje a zabeg trzeba powtarzac z powodu odrostów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
przetłuszczanie to chyba po prostu to, że ich nie myjesz
![]() no nie wiem tak to zrozumiałam... hmm ja tak nie mogę, dzień bez mycia włosów to dzień stracony nie cieprię jak są chociaż troszke brudne nawet gdy siedzę cały dzień w domu.. taka obsesja mała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o te tabletki to ja np, na poprawienie skóry, włosów i paznokci używam A+E . Dopiero od miesiąca ale paznokcie przestały sie rozdwajać i skóra wygląda jakby lepiej. Włosy mniej wypadają. Tyle narazie zauważyłam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
jak kiedys poszlam do fryzjera to sie przestraszyla kondycja moich wlosow.Stwierdzila ze jak chce miec ladne wloski to musze o nie przynajmniej troszku zadbac.I wiecie co dbam i widze naprawde duza poprawe.Mam wlosy tluste u nasady i suche na koncach wiec polecila mi szampon do takich wlosow np. z Timotei i po kazdym myciu stosowac odzywke do wlosow farbowanych a raz w tygodniu maseczke nawilzajaca do wlosow.I teraz jest znacznie lepiej.Serdecznie pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja zawsze jak jestem u fryzjerki to slysze rozne niewybredne komentarze w stylu ale slabiuuuutkie, cieniuuutkie te wlosy, tak sie placza.. to sie pewnie zdarza tylko w malych osiedlowych salonach, do ktorych zawsze chodzilam, dlatego teraz z tym koniec! ide do porzadnego salonu, dosyc oszczedzania i mam nadzieje ze zaczna sie wykazywac profesjonalizmem, niestety niektore wlosy z natury sa mocne i ladne i niewiele im moze zaszkodzic, a ja chociaz biore tabletki i staram sie inwestowac w dobre kosmetyki...ehhh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
perfumove love
|
Rady mojej fryzjerki: myć włosy kiedy tylko się czuje że to JUż, to nie prawda, że częste mycie niszczy włosy; jeśli suszyć to naturalnie, a nie suszarką (suszarka, termolokówka, prostownica, gofrownica -> masakra dla włosów); po każdym myciu użyć dobrej odżywki (szampon nie musi być jakiś genialny, ale odżywianie włosów to podstawa), najlepiej ze spłukiwaniem; raz na miesiąc podcinać końcówki; w przypadku farbowania włosów preparatami z drogerii NIE WYBIERAć palette
![]() Ufff, to chyba wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja tez miałam straszne włoski ,farbuje je od 4 lat ciagle na blond ,ale od 2 miesiecy ( dzieki wizazowi ) stosuje Seboradin n Wax .Włoski sa super ,gładkie ,błyszczace ,zdrowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a mi się podobają puszyste, gęste, nieco unoszące się do góry włoski, jak takie wyczarować?
![]() jak znajdę foto,to wkleję... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.