| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2006-03-24, 19:18 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-03 
				 |   Wlosy jak u gwiazdy...

No wlasnie co zrobic zeby takie miec? Chyba kazdy chcialby znac zlota metode.Ale tak an powaznie to juz od dluzszego czasu chodzi mi po glowie zabieg zageszczania i przedluzania wlosow.Na czy on dokladnie polega? Jakie sa przyplizone koszty i co potem,czy trzeba je jakos " uzupelniac" i czy mozna po jakims czasie powrocic do swoich naturalnych?   | 
|     |   | 
|  2006-03-24, 19:21 | #2 | 
				 | 

Dot.: Wlosy jak u gwiazdy...

przepraszam za bledy w pisowni ale to szybkie wystukiwanie na ktawiaturze jeszcze za dobrze mi nie wychodzi

| 
|     |   | 
|  2006-03-24, 23:36 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

też bym chciala znać sekret, ale myślę, że przeciętna niewiasta farbuje włosy w domu, noie używa kosmetyków takich do jakich gwiazdy mają dostęp bez problemu i to chyba czyni tę ogromną różnicę...Dla mnie bardzo ważne jest spłukiwanie głowy chłodną wodą po myciu. Kiedy tego nie zrobię widzę, że włosy wyglądają gorzej.

| 
|     |   | 
|  2006-03-25, 11:58 | #4 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-03 
				 | 

Moja zlota metode odnalazl mi moj fryzjer. Kiedys mialam wloski strasznie zniszczone bo srednio dwa razy w tygodniu je prostuje, czasami krece lokowka, i bardzo czesto uzywam suszarki. Jakis rok temu zmienilam fryzjera i on powiedzial mi dokladnie co mam robic zeby moje wloski odzyly. Moj zloty srodek na odbudowywanie wlosow to tabletki na poprawienie ogolnego wygladu wlosy, skory i paznokci, odzywki z gliss kura (spray intensywna regneracja i odzywka na rozdwajajace sie koncowki i wlosy lamliwe), przynajmniej raz w tygodniu przetluszczenie wlosow (niestety ostatnio robie to raz na dwa tygodnie, ale przy kazdej okazji gdy nigdzie nie wychodze i jestem wolna w ogole nie dotykam sie moich wlosow :P), odzywka pantiene ze zlotej linii (wlosy sa po niej blyszczace, zdrowe i mocne), no i czasami plukam je jakimis ziolkami, no i codziennie przed pojsciem spac czesze je jakas minutke, bo to jest dla nich bardzo zdrowe i naturalnie je odzywia.  Troszke sie rozpisalam ale to jest wlasnie moja zlota rada dla wszystkich ktorzy maja swira na punkcie wlosow i caly czas cos z nimi robia   | 
|     |   | 
|  2006-03-25, 12:08 | #5 | 
				 | 

dzieki za porady.Ja to juz nie wiem co ma zrobic z moim i wlosami.Po wizycie jestem zadowolona dokladnie tylko w w momencir wyjcia bo potem to juz nie wygladaja tak pieknie.Ale tak dokladnie to interesuje mnie zabieg przedluzania.

| 
|     |   | 
|  2006-03-25, 15:22 | #6 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-11 
				 | 

Hej TheCuteOne ! co to za magiczne tabletki?? i o co chodzi z tym przetluszczeniem wlosow? z gory dzieki za odpowiedz   | 
|     |   | 
|  2006-03-25, 15:33 | #7 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2006-01 Lokalizacja: gdzies :D 
				 | 

jeżeli chodzi o przedłużani to w zaleznosci od długości kosztuje do 2-2.5 tysiaca złotych jest dosc droge a w dodatku co jakies pol roku albo i wczesniej do 3 miesiecy chyba trzeba zabieg powturzyc jezeli chodzi o zageszczenie to tez tyle kosztuje a zabeg trzeba powtarzac z powodu odrostów

| 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2006-03-26, 17:17 | #8 | 
| Zadomowienie | 

przetłuszczanie to chyba po prostu to, że ich nie myjesz    no nie wiem tak to zrozumiałam... hmm ja tak nie mogę, dzień bez mycia włosów to dzień stracony nie cieprię jak są chociaż troszke brudne nawet gdy siedzę cały dzień w domu.. taka obsesja mała   | 
|     |   | 
|  2006-03-26, 17:29 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Jeśli chodzi o te tabletki to ja np, na poprawienie skóry, włosów i paznokci używam A+E . Dopiero od miesiąca ale paznokcie przestały sie rozdwajać i skóra wygląda jakby lepiej. Włosy mniej wypadają. Tyle narazie zauważyłam    | 
|     |   | 
|  2006-03-26, 18:31 | #10 | 
				 | 

jak kiedys poszlam do fryzjera to sie przestraszyla kondycja moich wlosow.Stwierdzila ze jak chce miec ladne wloski to musze o nie przynajmniej troszku zadbac.I wiecie co dbam i widze naprawde duza poprawe.Mam wlosy tluste u nasady i suche na koncach wiec polecila mi szampon do takich wlosow np. z Timotei i po kazdym myciu stosowac odzywke do wlosow farbowanych a raz w tygodniu maseczke nawilzajaca do wlosow.I teraz jest znacznie lepiej.Serdecznie pozdrawiam.

| 
|     |   | 
|  2006-03-26, 19:30 | #11 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

ja zawsze jak jestem u fryzjerki to slysze rozne niewybredne komentarze w stylu ale slabiuuuutkie, cieniuuutkie te wlosy, tak sie placza.. to sie  pewnie zdarza tylko  w malych osiedlowych salonach, do ktorych zawsze chodzilam, dlatego teraz z tym koniec! ide do porzadnego salonu, dosyc oszczedzania i mam nadzieje ze zaczna sie wykazywac profesjonalizmem, niestety niektore wlosy z natury sa mocne i ladne i niewiele im moze zaszkodzic, a ja chociaz biore tabletki i staram sie inwestowac w dobre kosmetyki...ehhh   | 
|     |   | 
|  2006-03-26, 19:44 | #12 | 
| perfumove love Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

Rady mojej fryzjerki: myć włosy kiedy tylko się czuje że to JUż, to nie prawda, że częste mycie niszczy włosy; jeśli suszyć to naturalnie, a nie suszarką (suszarka, termolokówka, prostownica, gofrownica -> masakra dla włosów); po każdym myciu użyć dobrej odżywki (szampon nie musi być jakiś genialny, ale odżywianie włosów to podstawa), najlepiej ze spłukiwaniem; raz na miesiąc podcinać końcówki; w przypadku farbowania włosów preparatami z drogerii NIE WYBIERAć palette   i jeśli już to mazać tylko odrosty gdy stosujemy farby; raz w miesiącu nałożyć na włosy odżywkę typu "żółtko/piwo", czyli domowe sposoby (lub oczywiście profesjonalną maskę do włosów - intensywna regeneracja); nie ściągać włosów gumkami; nie męczyć ich dekoloryzacją (w tym jaśniejszymi pasemkami / balejażem); stosować preparaty typu Dromin (z drożdżami). Ufff, to chyba wszystko  Ale mogę potwierdzić, POMAGA   | 
|     |   | 
|  2006-03-26, 19:50 | #13 | 
| Raczkowanie | 

Ja tez miałam straszne włoski ,farbuje je od 4 lat ciagle na blond ,ale od 2 miesiecy ( dzieki wizazowi ) stosuje Seboradin n Wax .Włoski sa super ,gładkie ,błyszczace ,zdrowe   NO i szybciej rosna . | 
|     |   | 
|  2006-03-26, 21:09 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-02 
				 | 

a mi się podobają puszyste, gęste, nieco unoszące się do góry włoski, jak takie wyczarować?  jak znajdę foto,to wkleję... | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.