żylaki....pokraki.... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-04-02, 07:30   #1
mamsonka
Raczkowanie

GG do mamsonka

żylaki....pokraki....

Czy któraś z was miała operacyjnie usuwane żylaki? Po ciąży moje nogi wyglądają pokracznie i myślałam o usunięciu tych żylaków. Ale jest tyle różnych metod...Jeśli któraś ma jakieś doświadczenia w tym temacie, proszę podzielcie się ze mną swoimi wiadomościami. [img]icons/icon40.gif[/img]
mamsonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-04-02, 07:48   #2
Luloo
Raczkowanie

Re: żylaki....pokraki....

Wiesz, w ostatnim numerze magazynu "Zdrowie" jest bardzo dobry i BBBB szczegółowy artykuł na ten temat. Warto tam zajrzeć, wszystkie metody sa dokładnie opisane, wybiera sie je ze względu na zaawansowanie. Ja tez sie zastanawiam, u mnie zylki dopiero widac...Wybieram sie do lekarza. Moz nie jest za póżno na sklejenie zył specjalnym środkiem (obliteracja?)
Pozdrawiam Luloo
Luloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-04-02, 08:33   #3
xxx
Raczkowanie

Niestety też jestem "szczęśliwą" posiadaczką żylaków. Niestety nie mam czau i odwagi iść do chirurga, więc narazie przeprowadziłam wywiad środowiskowy.
Kolerzanka mojej mamy miała usuniętą żyłę. Ałe tego się już nie praktykuje.
Najczęściej teraz żyły się podwiązuje tz. robi się kilka nacięć na nodze ok 2 mm, naciąga się ją i po wszystkim.
no ocvzywiście bardzo ważna jest profilaktyka. A pozatym z tego co się oirientuję to i tak bardzo nie chętnie lekarze się zabierają do takich zabiegów raz tłumacząc że i tak się nawrócą lub że po porodzie zniknął...
jeśli dowiesz się czegoś bardziej szczegółowego na temat żylaczków proszę o liścik. POZDRAWIAM MAJA
xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-04-02, 08:59   #4
mamsonka
Raczkowanie

GG do mamsonka

Dzisiaj mam zamiar przeprowadzić wywiad. Bo chyba najważniejsze to znaleźć jakiegoś dobrego i poleconego lekarza. Jestem z Poznania i tutaj będę go szukać. Moja mama miała usunięte żylaki jakieś 10 lat temu i nie powróciły, tyle, że ma dużo pajączków które też można zresztą usuwać. Jak coś się dowiem ciekawego dam znać.
mamsonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-04-02, 18:45   #5
xxx
Raczkowanie

Dzięki za wiadomość. Czekam z niecierpliwością na dalsze wieści. Pozdrawiam. Maja
xxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-10, 09:47   #6
margolinas
Raczkowanie

Dot.: Re: żylaki....pokraki....

Dziewczyny a macie moze namiary na jakiegos dobrego chirurga który przyjmuje na śląsku? Niestety tez cierpie na te przypadłosć
Stary 2005-07-10, 10:09   #7
olka_222
Zakorzenienie

Dot.: żylaki....pokraki....

kochana!!! moja mama miala ima okropne zylaki. juz czesc miala usunieta i z cala pomyslnoscia jak tylko sie z nia skontaktuje podam ci nazwe szpitala i nazwisko chirurga u ktorego byla ewentulanie rowniez telefon. nie wiem tylko czy on przyjmuje w knurowie czy w gliwicach.
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-29, 21:26   #8
eva1980
Przyczajenie

witam jesli dowiesz sie czegos na temat usuwania żylaków to proszę daj znać bo również potrzebuję pilnej pomocy. Dowiedziałam się coś na temat takich zabiegów:"Leczenie zależy od zaawansowania choroby i polegać może na obliteracji – nastrzykiwaniu żylaków preparatami powodującymi ich zarośnięcie i zniknięcie, leczeniu chirurgicznym – usunięciu lub i podwiązaniu chorych pni żylnych. W przypadku drobnych zmian stosowane są zabiegi z użyciem lasera.W leczeniu niewydolności żylnej stosuje się kilka metod. Skleroterapia – obliteracja – nastrzykiwanie żylaków preparatami prowokującymi ich zamykanie i wchłanianie. Metoda skuteczna w przypadku niewydolnych odgałęzień głównych żył powierzchownych, żył przewodzących i zamykania tzw. pajączków żylnych – zabieg praktycznie bezbolesny. " jeśli dowiesz się gdzie na slasku wykonywane sa takie usługo to bardzo Cie proszę o namiary i opinię. pozdrawiam cieplutko evka
eva1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-02, 00:38   #9
ASZ1978
Przyczajenie

w Pszczynie!!!
ASZ1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości