|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
mam dosyć takich sytuacji, jak mam sobie z tym radzić?
Mam teraz kiepską passę, jeśli chodzi o relacje damsko-męskie. Serio, ostatni rok to jakaś masakra. Postanowiłam trochę się odstresować, poznać nowych ludzi i nabrać pewności siebie - postawiłam na kurs tańca.
Poznałam tam 10 lat starszego faceta. Byłam z tym facetem na kilku kawach, spacerach itp. Dobrze się dogadujemy, jest chemia. I bosko tańczy. ALE, żeby nie było zbyt różowo, ostatnio nasz kontakt trochę .. zbladł, tak miałam wrażenie, że coś się ochłodziło. Wczoraj jednak on napisał do mnie i zaprosił mnie jutro na wieczór - żeby pooglądać jego fotografie ![]() Snułam sobie takie rozważania aż do dzisiejszych zajęć. Najpierw ze sobą tańczyliśmy i rozmawialiśmy, komplementował mnie, potem wytłumaczył mi, jak do niego jutro trafić. A potem... przyszła jakaś nowa blondyneczka na zajęcia i tyle go widziałam. Zajmował się tylko nią, a gdy wychodziliśmy razem z budynku (ja, on, ona, bo tak się niefortunnie spotkaliśmy w drzwiach), całkiem mnie olali. Po prostu mnie minęli i poszli :/ Nie wiem, jak radzicie, informować go, że nie przyjdę jutro? ![]() I dlaczego ciągle trafiam na tego rodzaju facetów? Przyjaciółka mówi mi, żebym wciąż traktowała sprawy z facetami na luzie, ale nic to nie zmienia, bo na ogół czuję się tak samo poniżona i zażenowana, jak wtedy, gdy traktowałam je poważnie. Damn. Dlaczego nie mogę z nikim się związać, a randki i flirty budzą we mnie lęk przed poniżeniem? Jakieś rady? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: mam dosyć takich sytuacji, jak mam sobie z tym radzić?
Ty na nich nie trafiasz, Ty sobie na nich pozwalasz. I na ich chamskie zachowania. Dobrze, że wyszło szydlo z worka. Szanuj się to Cię będą szanować,. Nie informuj go nawet ze nie przyjdziesz, traktuj hak powietrze udawaj ze nie wiesz o co chodzi gdyby chciał coś wyjaśniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Copyraptor
|
Co za palant
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale fakty są takie, że nie mogłabyś być przez każdego faceta głaskana po głowie, nie każdy jest ekstra-odpowiedzialny, lojalny, ciekawy, nie każdy jest nawet dobrym człowiekiem. Gdyby każdy miał do Ciebie pasować, życie byłoby znacznie mniej ciekawe, a miłość mniej oczekiwana i doceniana. O to chodzi, że poznajesz ludzi, przekonujesz się, czy do Ciebie pasują, jeśli nie, szukasz dalej. I tyle. Tak naprawdę po tym chwilowym rozczarowaniu powinnaś się cieszyć, że już wiesz, z kim miałaś do czynienia. Możesz teraz wyrzucić tego człowieka z głowy i rozglądać się za kimś innym, kto Cię po prostu doceni. Lepiej przekonać się o tym teraz niż za kilka lat, serio! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a ten facet to jest tam instruktorem czy się uczy tak samo jak Ty? bo moim zdaniem to sporo zmienia w odbiorze tej sytuacji (no bo jednak instruktorowi wypadałoby się zajmować nowymi kursantami jak się tacy pojawią)
jeżeli to "klient" tak samo jak Ty to po takiej akcji już bym się z nim nie spotkała - ja generalnie zdaję sobie sprawę, że nie jesteście jeszcze parą i nie obiecywaliście sobie wyłączności no ale wszystko powinno mieć jakieś granice smaku i klasy a tutaj zostały przekroczone i pozostaje się w zasadzie tylko cieszyć, że pan pokazał swoje prawdziwe oblicze teraz a nie później
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Jak żyć? Olewać to. Po prostu. Prędzej czy później nauczysz się, że złe słowa świadczą tylko o małości tego, kto je wypowiada. Że jeśli ktoś Cię zignorował, to najlepsze, co możesz zrobić, to zignorować jego. Szkoda Twojego czasu i energii na relacje marnej wartości.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak żyć - nie przejmować się, w końcu trafisz na kogoś normalnego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
lokalna gwiazda
|
Olej go.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Palantów jest sporo na świecie, ale normalni faceci też się trafiają, głowa do góry, Autorko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
A on wie, że z Twojej strony to jest taka mocno romantyczna relacja?
Skoro nie jesteście w żadnym związku, a tylko się kolegujecie, to ja nie widzę w jego postępowaniu nic złego. Sama zapraszam jednego kolegę na poniedziałek do mnie do domu, we wtorek idę do teatru z drugim, a trzeciego odwiedzam w jego domu w środę... Z żadnym nie mam umowy na wyłączność. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
niecnotliwa dziewica
|
Hmmm... a czemu tak najeżdżacie na tego gościa?
Po coś się w końcu na ten kurs tańca zapisał - i na 100% nie po to (tylko), żeby się nauczyć tańczyć. ![]() ![]() Sytuacja najnormalniejsza w świecie, nie chciała się panna przespać - to nie, tego kwiatu to pół światu, będzie następna.
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Jestem w stanie zrozumieć, ze Autorka poczuła się dotknięta, zlekceważona - ale z opisu sytuacja wygląda dla mnie jasno: ok, fajna babeczka, dobrze się tańczy, rozmawia się miło - to teraz przejdźmy do następnego etapu ![]() ![]() No a skoro odzew nie nastąpił to trzeba próbować dalej.
![]() |
![]() |
#15 | |
Szef ds. Wymianek
|
Ale odzew nastąpił
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
lokalna gwiazda
|
Spójrzmy z innej strony:
Autorka jest na etapie wspólnego oglądania zdjęć. Przed blondyneczką dopiero majaczy perspektywa wspólnej kawy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Może tamta bardziej mu się spodobała albo wydała mu się łatwiejsza?
![]() ![]()
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
przynajmniej już wiesz, że na pewno nie chodziło mu o oglądanie żadnych fotografii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na ogół tak jest, że kiedy jestem sama, chodzę z różnymi facetami na kawki, spacery, do kina i nie jest to w żaden sposób zobowiązujące. Wczoraj miałam lekki mindfuck, bo zostałam zaproszona, a pół godziny później olał mnie i podrywał następną. Przy mnie. No poczułam się dotknięta, nie powiem. Jakkolwiek cynicznie to brzmi, jeśli niezobowiązująco wychodzę z więcej niż jednym facetem, zachowuję ten fakt dla siebie i jeden o drugim nie wie. Mam gorszy nastrój, który nadbudowuje się od pewnego czasu, a dziwne sytuacje z facetami też nie pozostają bez wplywu. Edit: ale ja byłam gotowa do niego iść ![]() Edytowane przez Punchdrunk Czas edycji: 2016-12-16 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
lokalna gwiazda
|
Nie dołuj się z tego powodu, że facet okazał się bucem. To jego problem. Tym bardziej, że umawiałaś się niezobowiązująco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
umówił się z autorką na "oglądanie fotografii", autorka się w zasadzie zgodziła i zanim zdążyła do niego dotrzeć to facet już sobie zaczął organizować kolejną pannę no mógł chociaż doprowadzić temat z autorką do końca ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
lokalna gwiazda
|
Napisz mu, ze trafił ci się facet z lepszymi zdjęciami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ktoś napisał o granicach smaku i klasy, które zostały przekroczone. Zgadzam się z tym.
Nic nie można by mu było zarzucić, gdyby w tym samym czasie spotykał się z innymi kobietami, chodził z nimi na kawę itd, bo między wami jeszcze nic nie zaszło. Ale taki sposób olania cię na twoich oczach jest po prostu niesmaczny. Upewnij się, że na kolejnych zajęciach zatańczysz z innym panem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
lokalna gwiazda
|
Nie zrozumie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
wygrałaś internety
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie zmieniaj sie i badz wierna swoim przekonaniom. Wnioskuje, ze wiesz czego oczekujesz od mezczyzny i czego szukasz - jezeli tak jest, to jestem pewna, ze w koncu trafisz na kogos kto Cie doceni. I ja bym juz nic nie pisala do niego. Ewentualnie, ze nie masz teraz czasu na spotkania. Pozostalabym jednak pozornie uprzejma w trakcie zajec, ale to wszystko. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2016-12-16 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
lokalna gwiazda
|
Traktuj go jak zwykle i za bardzo się nie tłumacz. W końcu czekał na ciebie we własnym domu, nie stał gdzieś na mrozie.
A tak swoją drogą, skoro on "bosko tańczy", to może zakotwiczył się na tym kursie tańca, by wyhaczać dziewczyny? Bo po co komu kurs, skoro umiejętności posiada? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:20.