|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kto mi pomoże???
Na środę muszę opublikować stronę w internecie ale nie mam pojęcia jak
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to zrobić.
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto mi pomoże???
Jeśli masz to zadane,to chyba było przerabiane na zajęciach?Bo inaczej to by chyba nie zadali tej pracy
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie chodzi o to że facet,który uczy nas informy nam tego nie wytłumaczył on w ogóle nic nie tłumaczy tylko każe samemu dochodzić jak coś zrobić
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Jedyne co mogę Ci doradzić w takim przypadku, to lektura samouczka WebMajstra (dostępnego na www.republika.onet.pl) i postępowanie według zamieszczonych tam intrukcji budowy strony krok po kroku. Swego czasu zbudowałam w ten sposób kilka stron.
Niestety Masz niewiele czasu. A może na środę wykonasz/ założysz bloga, wprawadzisz do niego dane, a nauczyciela poprosisz o dodatkowy termin wykonania projektu własciwej strony www? Ładnej, porządnej domany nie sposób przygotować w ciagu doby
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
ja moge pomoc
) chociaz swojej strony nie ukonczylem nigdy ) ale teraz mam mocne postanowienie ze ukoncze co innego ze stronami dla ludzi ... szybciej idzie .... a Ty masz 2 wyjscia ... z tutoriali wyklepac kod html/xhtml/php itepe. albo uzyc edytora wysiwyg. Drugie rozwiazanie bedzie szybsze ... zobacz czy masz w kompie programy Front Page Express / Front Page. Programy do d* ale na szybkiego strone ladna sklecisz![]() hymm tak bez ladu i skladu napisane bo sie spiesze po Gosie. Ale nie boj nic ... na srode bedziesz miala strone internetowa i w internecie Ty narysuj sobie ta strone na kartce papieru , taki projekt zrob co gdzie i jak ma wygladac , jakie kolory i wogole o czym ma byc ta strona. Noo i pisz na kosiasty@gmail.com to odesle Ci maila z opisem krok po kroku co robic
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Czy chodzi o to,że masz już gotową strone i nie wiesz jak ją opublikować w necie?Jeśli tak to wejdz http://republika.onet.pl/oferta.html i tam można założyć bezpłatne konto www, a potem tylko wgrywasz na nie pliki ze stroną.
Jeśli nie umiesz napisać kodu strony to przeszukaj różne samouczki dla webmasterów. Spróbuj sama napisać, bo wiele programów "ułątwiających" zostawia w kodzie swoje nazwy np. FrontPage chyba tak robi. Polecam Pajączka. A żeby coś więcej pomóc to musiałabyś podać konkretne wymagania wykładowcy. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Program : Jesli masz windowsa 2000 albo XP to sciagnij : FrontPage Express 2.0 PL dla NT/2000 A jesli masz Windowsa 98 albo Millenium to : FrontPage Express 2.0 PL dla Win98/Me http://www.komputerswiat.pl/download...torystron.html opis : http://www.wodip.opole.pl/poradnik/frontpage/ http://www.gimnazjum1.bierun.pl/publ...fpe/index.html http://webmaster.helion.pl/kurshtml/...s/fpxpress.htm |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Zaczęłam zakładać stronę na interii ale to jest jakieś dziwne bo tam trzeba robić stronę od nowa i chyba nie można wstawić swojej juz gotowej
Chyba że jestem aż tak ciemna i nie wiem jak
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Musisz zrobić swoją stronkę i posłać na serwer ftp ,w twoim przypadku interia
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
zaloz sobie konto na www.cba.pl pozniej : http://cba.pl/instrukcja/
ja musze leciec , ale jak nie poradzisz sobie do wieczora to Ci pomoge ... <--- MarcinK ( sic mi Goska sie nie wylogowuje a ja juz nie mam czasu sie zalogowac ) |
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
A jak ja mam już gotową stronę tylko zapisaną na kompie??
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz trzeba posłać na serwer i już będzie w sieci
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Chodzi właśnie o to że ja nie wiem gdzie mam wejśc żeby to zrobić
Obklikałam już chyba wszystko(wiem że jestem ciemna ale mi trzeba dokładnie wszystko tłumaczyć )
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Udało mi sie założyć strone na www.cba.pl ale nie wiem jak zrobić żeby wyświetlały mi sie na niej obrazki(bo jak na razie wyświetlają sie tylko czerwone krzyżyki).Jak ktoś wie o co chodzi to niech mi pomoże
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
jak masz juz konto to polowa sukcesu
)czerwone krzyzyki wyswietlaja sie wtedy , gdy nie jest podana sciezka do pliku badz nie ma tych plikow. obrazki musisz miec w tym samym katalogu co strona. podaj login do strony ) ???.cba.pl to kukne
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale spalem juz na klawiaturze i nie moglem dokopac sie do tej mysli ![]() Jak poda login to sie zobaczy jak jest kod zrobiony. Z pewnoscia sciezka prowadzi do plikow na dysku.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie rady.
Moja strona została wkońcu zamieszczona w necie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak to zrobić.

) chociaz swojej strony nie ukonczylem nigdy