|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Korektorek
Dziewczyny
![]() ![]() Zależy mi na takim, który kosztuje max.40 zł ![]() Przeczytałam wiele opini i przetestowałam wiele korektorów ale jak do tej pory nie znalazłam tego jedynego ![]() Pomóżcie mi go znaleźć ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Korektorek
czesc!! jestem konsultantka AVONU wiec polecam korektory z AVONU kosztuja ok. 30 zl, szczerze mowiac mialam go i nie narzekalam wiec polecam!
![]() P.S. A jaka masz twarz?? masz jakies zaskorniki,zaczerniwnia, naczynka?? to jest bardzo istotne troche sie na tym znam wiec moge pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
lipiec na maksa!!! :)
|
![]()
czy korektor jest w stanie zakamuflowac ciemne ale drobne pieprzyki??
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Nie wiem. Pewnie dobrze dobrany - tak. Ja sobie źle dobrałam kolor i nawet drobnego zaczerwienienia nie był w stanie zamaskować. Tak kolor korektora różnił się od mojej cery, że musiałam go rozcierać. A jak odpowiednio roztarłam, to pryszcza było już widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dot.: korektor?
Musiałby być mocno napigmentowany, wówczas tak. Albo mogłabyć to zrobić Dermacolem, czy Pan Stickiem MX.
Co zaś się tyczy zaczerwienień - tych nie przykryje klasyczny beżowy korektor, a korektor zielony. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
![]()
Witajcie
![]() Mam pytanie odnosnie korektorów..czy jezeli wyskoczy mi jakas krostka to moge posmarowac korektorem i nie uzywac juz pozniej pudru\podkładu..czy miejsce gdzie jest korektor nie bedzie sie za bardzo odznaczac bez fluidu ?? I jakie korektory polecacie ?? z góry dziekuje za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: Korektory
Zależy jaki chcesz korektor?są w sztyfcie, płynne , w kompakcie , w pędzelku , zielone... Wszystko zależy jakiego chcesz użyć, gdyż nie wszystkie nakłada się przed położeniem podkładu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
oczywiscie, ze nie musisz uzywac potem podkladu! wazne, by dobrac odpowiedni kolor korektora, nie za ciemny, nie za jasny. najlepiej jakos o ton jasniejszy od skory. ja bez podkladu uzywam cieliste i wyglada tro dobrze. z zielonymi nie wiem jak jest, bo nigdy nie uzywalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więcej o markach korektorów, a także o ich jakości poczytaj w KWC (www.wizaz.pl/produkty/baza ). Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja polecam korektor w płynie firmy maybelline (dostępny w dwóch odcieniach), bardzo dobrze tuszuje krostki, przebarwienia, można go używać jako podkład do rozjaśnienia pewnych partii twarzy (mnie głównie do tego służy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
aha ..dzieki bardzo ..a które wg was są najlepsze ?? w pedzelku?? w sztyfcie?? czy jeszcze jakies inne??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
W sztyfcie wymagają bycia nakładanymi albo przy pomocy dodatkowego aplikatorka, czy też palca. Przez to te w pędzelku automatycznie są wygodniejsze w aplikacji. Jednakże przeważnie gramatura tych w pędzelku jest mniejsza niż tych w sztyfcie. Ja, osobiście używam i takich, i takich. Lubię też korektory w kremie, zamknięte w tubkach, jak podkład.
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
aha ..ok ..no to jurtro ide na zakupy ..zobaczymy z czym wróce :P
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
polecam korektor w sztyfcia YSL Touche. Jest naprawde swietny i bardzo wydajny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Super jest Maxa Factora Pan Stick, naprawdę. A z antybakteryjnych to używam Vipery i jest taki sobie. Bywały lepsze
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
no własnie ..a ja kupiłam sobie vipery antybakteryjny..i chyba jest ciut za jasny...jest dwu-kolorowy..tzn pół jest zielona a poł patelowy beż..i chyba jest za jasny..tzn tak mi sie wydaje ..nie wiem jak to dokładnie sprawdzic czy cos jest dobrze dobrane ..a jeszcze w sklepie nie mieli testerów i sprzedawca wybrał mi tak na oko..bo ja to sie wogóle na tym nie znam..
A czy wiecie jak przyciemnic troche ten korektor..skzoda ze jest w sztyfcie..bo ja by był w kremie to bym dodała podkładu ciemniejszego ..bo chyba jak bym jeszcze na to miejsce uzycia korektora posmarowała podkładem to sie chyba za bardzo bedzie odznaczal..jak myslicie ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam Dermacol, jesli chodzi o krycie to wymiata...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Co do przyciemniania to nie mam pojęcia
![]() ![]() A ten pomysł z przyciemnieniem podkłądem jest całkiem niezły, jednak nie wiem, czy nie będzie widoczny. Chyba że rozetrzesz dobrze.
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A we Wrocku gdzie? Niedługo jadę do Wrocka do Galerii i powiedziałabym mamie, żeby wykręciła do tego sklepu...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ups, sorki, źle luknelam....
![]() Dermacol znajdziesz na pl. Zielinskiego. Tam są 3 sklepiki kosmetyczne i ja kupowalam w tym jakby w samym srodku, ale chyba jest w jeszcze innym. Odcieni jest kilka, wiec lepiej wczesniej wybierz, jaki chcesz. ogolnie slyszalam opinie, ze wiekszosci dziewczynom pasuje nr 213 i ja wlasnie taki mam. Najlepiej poszukaj w wyszukiwarce. Ja tak znalazlam, gdzie go mozna kupic we Wrocku ![]()
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Aha, ponoc jest jeszcze też na dworcu głównym PKP w pasażu za tym szerokim holem z którego wchodzi się na perony (tam jak windy) - w sklepiku z kosmetykami. Ponoć jest również w perfumerii w Rynku, tej za pocztą.
pozdr. ![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Moim zdecydowanym faworytem jest korektor l'oreala w pędzelku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Beekeper dziękuję
![]() ![]() Co do dermacolu TO MUSZĘ GO MIEĆ!!!!!!!1
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nio, Dermacol dobry jest, bez niego, jak bez ręki ![]() A tak serio, to b.go lubię. Na poczatku mnie załamał i stwierdziłam, ze to g...., ale po prostu nie umialam sie nim dobrze poslugiwac. A teraz uzywam go nie tylko jako korektora (jest niezawodny i b.trwaly), ale tez jako podkladu! Ale trzeba z nim uwazac, bo latwo zrobic koszmarną tapetę. Wec od razy szybka rada ode mnie: nakladaj doslownie grubosc znaczka pocztowego na opuszek palca, to nie przesadzisz. pozdr ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
hmm a w którym dokładnie sklepiku z kosmetykami na pkp jest ten dermacol... tam jest kilka sklepików kosmetycznych :P może wiecie?
poza tym odcień 213 na tych fotkach demonstrujących kolory jest przedziwnie ciemny :/ dużo ciemniejszy od 212, jak to się ma do rzeczywistości??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Korektory
Witam, chciałam zapytać o kolory korektorów. Jaki co maskuje, bo nie znam się za bardzo na nich? I jakich Wy używacie? lepsze sa w sztyfcie czy płynie, i jak się je stosuje: miejscowo czy na wieksze obszary skory?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dużo już było na ten temat.
Generalnie do korygowania używa się przeciwnych kolorów: na zaczerwienienia - zielony na zażółcenia - fiolecik na cienie (pod oczami) -rozjaśniający: biały, bladożółty oraz do maskowania maskujących - w kolorze skóry - różne beżyki Ja osobiście najbardziej lubię płynne z pędzelkiem lub aplikatorem. Nie lubię w sztyfcie - ale to już kwestia indywidualna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja uzywam korektora w kompakcie, moim zdaniem najlepszy Artdeco Camuflage czyli kamuflaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.