|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ptys :-)moj wlasny ;)
Smacznego .
ptys znacznie lepszy od zdjecia ![]() przepis : 1 szkl. maki 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. wody 100g masla szczypta soli 1 luzeczka cukru 4 jajka mleko,woda ,maslo,sol ,cukier zagotowujemy ,kiedy zacznie wrzec zdejmujemy z ognisa i wsypujemy przesiana makę. mieszamy energicznie i wstawiamy na gaz ,mieszamy 1-2 minuty. masa bedzie przypominala geste peree. przekladamy mase do miski i mieszajac drewniana łyza lub mikserem na najnizszych obrotach ,po chwili dodajey po 1 jajku ,mieszamy po dodaniu az maska bedzie lsniaca i jednolita i kolejne jajko i tak do 4 razy. ma przypominac gesty budyn. pieczenie : mase przekladamy do rekawa cukierniczego lub b.mocnej torebki z odcientym rogiem-ja torebke kupilam w markecie za 5 zl z 4 innymi koncówkami- wyciskamy kolka o srednicy ok 4 cm na blache wylozona pergaminem. teraz b. wazne pieczenie: wkladamy ptysie do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10 minut ,obnizamy temp. do 190 i pieczemy kolejne 10 minut,uchylamy drzwiczki i pieczemy kolejne 5 minut. Nie otwierac drzwi piekarnika bo opadna !! wyciagamy ,studzimy . przekroic i faszerowac :bita smietana ,budyn ,rozne masy ,farsz pieczarkowy ,miesny. faszerowane ptysie przechowujemy w lodówce ,po 4 godzinach miękkna. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2006-11-01 o 12:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ptys :-)moj wlasny ;)
Paula, Twój ptyś wygląda przepysznie! A może podzielisz się przepisem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nutka nie gryzie!
|
Paula bravo!!!! przepiekny smakowity ptyśek!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
No i znowu mi slina pociekła
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]()
Bardzo smakowicie wyglada ten ptys
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
WYgłada bardzo smakowicie, az mi slinka cieknie
![]()
Gdyby została Ci tylko jedna godzina życia, i mógłbyś zadzwonić tylko do jednej osoby, lub tylko z jedna osoba mógłbyś spędzić tą godzinę, do kogo byś zadzwonił? z kim byś spędził ten czas? I dlaczego jeszcze zwlekasz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.