|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
pani Grażynko błagam o pomoc!
Sytuacja wyglada mniej wiecej tak. Zafarbowałam włosy półdługie na kolor ciemny brąz z Garniera i był super kolorek. Tak jak oczekiwałam. Potem wybrałam się do fryzjera (po tygodniu) żeby zrobić sobie kontrastowy kolorek czerwony na tle tych ciemnych włosów. Z fryzjerką ustaliłyśmy ufarbowanie od dołu włosów na czerowono z pasemniem z prawego boku tak, że czerwień ładnie wychodziła spod tych ciemnych. No fajnie... Po 1. moja dekoloryzacja ciemnego koloru trwała ponad godzine i powstał kolor jasniutkiej marchewki. Po 2. Farba czerwona chwyciła dopiero za trzecim razem. Kolorek czerwony wyszedł naprawde piekny. Byłam w niebie. Ale...po pierwszym umyciu głowy czerwień sie w polowie zmyła, a po drugim umyciu juz nie bylo jej wcale...prawie płakałam z rozpaczy. No i poszlam do reklamacji. Znowu nałożyłysmy kolor czerwony, ale ciemniejszy i teraz dzieje sie to samo...Dlaczego ta farba spływa? co z nia zrobic zeby sie trzymało? Rozpaczam bo nie chce miec kolorku jaskrawej marchewki a nie stac mnie na farbowanie co tydzien... Farba czerwona była z Welli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: pani Grażynko błagam o pomoc!
Niestety z rozjaśnianych włosów szybko spłukuje się każdy kolor, a czerwień jest szczególnie nietrwała.
Wiekszość dziewczyn z czerwonymi pasemkami na ciemnych włosach jest: a) zaraz po fryzjerze, b) ma dopinane pasemka, c) ma zrobione jednorazowe pasemka czerwonym tuszem do włosów d) używa do pasemek rozjasniacza, który odbarwia od razu na czerwono (np Leo Ognista Czerwień) - ale wtedy czerwień też blaknie, tylko wolniej. Mozesz sobie kupić jakis delikatny bezamoniakowy środek w kolorze czerwieni (np szamponetkę) i samodzielnie barwić całe włosy - tam gdzie masz ufarbowane na ciemno i tak nie chwyci, a tam gdzie masz rozjasniane odświeży czerwony kolor. Takich szmponetek możesz spokojnie uzywać np. 1xtygodniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
hmm miałam to samo z czerwonymi pasemkami na ciemnym brązie, praktycznie od razu po jakiś 4 myciach kolor pasemek był już blond...robiłam wtedy jak Anka doradzała: kupiłam szamponetkę w czerwonym kolorze i nałożyłam na włosy, pasemka faktycznie mi złapały lecz znowu nie na długo, później nie miałam już siły ani nerwów i chodziłam przez jakiś czas z blond pasemkami na ciemnej głowie
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
heh, no wlasnie taki problem mi sie pojawil. Bede dalej experymentowac z roznymi kolorkami. Zobaczymy co mi wyjdzie, a jesli cos ciekawego, to powiadomie o tym w tym poscie. Mysle, ze jesli nic mi z czerwieni nie wyjdzie to zafarbuje je na niebieski. Tez bedzie fajny kontrast z czernia...Najwyzej tez sie spluka. Czasem zeby byc piekna trzeba sie niezle nameczyc... Pozdrawiam wszystkie wizazanki, dziekuje za odpowiedzi wszystkim oraz prosze o zalanczanie wiecej waszych doswiadczen
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
hej dziewczyny!!
ja mam identyczny problem i jestem kompletnie załamana!!! czy ktoś z Was znalał jakąś skuteczną metodę na pokrycie rozjaśnionych włosów na czerwono?? BŁAGAM O POMOC, BO JESTEM ZAŁAMANA!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
PROSZĘ DZIEWCZYNY POMÓŻCIE,BO NAPEWNO KTOŚ Z WAS WIE COŚ NA TEN TEMAT. A JA JUTRO MAM KOLEJNĄ WIZYTĘ Z FRYZJEREM I JESTEM W TOTALNEJ KROPCE...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Dot.: pani Grażynko błagam o pomoc!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No ja niestety tez tego doświadczyłam - czerwone pasemka wyblakły zaledwie po 4 myciach.. ale u fryzjerki dostalam taki dziwny preparat (szmponik koloryzujący?) z dozownikiem jak mydło w płynie, miałam do wyboru różne kolory (ja wybrałam soczysty ciemny róż). Po co którym myciu włosów nakładałam to na jakieś 20 min i miałam super kolorek ( trzymal sie 3- 4 mycia) ale warto było...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja mysle ze warchiwum jest taki temat...
na czewone pasemka na wlosach rozjasnionych nie spsobu poniewaz niczymnieda sie tego zdekoloryzowac, jak jest wlos mocno pzretrawiony,mozna czekac ze sie wyplucze ,a le raczej nie zdaza sie to czesto |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej wszystkim!!
Już się oczytałam o tych wszystkich farbowaniach na czerwono <niekorzystnych>, jestem po kolejnej nie udanej próbie i się poddaję. Teraz mam kolejne pytanie. Jak rozjaśnić najlepiej włosy czarne, na jasny brąz, albo na ciemny blond? Czy to bardzo niszczy włosy? W jakich salonach i jakiej firmy farbami? Pozdrawiam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
up up up
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
czyżby nikt z Was nie mógł mi pomóc??
![]() ![]() gdybyście coś na ten temat wiedzieli,to piszcie proszę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Camila , na temat pzrejscia z czrnych na bląd, czyli w [pzrypadku wlosow farbowanych-dekoloryzacji, jest tu rowniez bardzo duzo watkow i prwde mowiąc powiedziano juz wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
dziękuję wszystkim, którzy mi odpisali za pomoc i pozdrawiam..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Pozdrowienia dla wszystkich czytających ten post...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja dawno temu, jak farowalam sie na rudo/czerwono/burgundowo to uzywalam takiej plukanki Falaks, bardzo fajna czerwien, mysle ze tym bys mogla sie potraktowac
![]() sprzedawane to to bylo w takich chyba 200 ml butelkach, wygodne w uzyciu srednio, ale da sie wycwiczyc - łazienke na początku mialam cała czerwoną jak w rzeźni ![]() no ale czego to sie nie robi zeby ładnie wyglądac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
dzięki milwa za radę...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.