|
Notka |
|
Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 735
|
Problemy z cer± po wyjazdach
Zwracam siê do Was z pytaniem jak sobie radziæ z cer± po urlopach i wyjazdach. Na co dzieñ nie mam problemów- g³adkie czo³o, 1-2 krostki do maks. Po wyjazdach na urlop wygl±dam jak nastolatka z tr±dzikiem- wszystko kwitnie. To nie jest kwestia diety, bo je¿d¿ê g³ównie po Polsce, posi³ki robiê sobie sama tak, jak w domu, nie jem ¿ywno¶ci przetworzonej, zupek chiñskich, gofrów, zapiekanek i innego jedzenia z budek. Podejrzewam, ¿e to kwestia innej wody, mo¿e bardziej twardej.
Czy macie jakie¶ pomys³y jak sobie z tym radziæ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 47
|
Dot.: Problemy z cer± po wyjazdach
A robisz na wyje¼dzie jakie¶ oczyszczanie/ maseczki, mo¿e to w tym rzecz? Spróbuj mo¿e maseczkê normalizuj±co-matuj±c± jelly mask bielendy w saszetkach, wszêdzie mo¿esz to zabraæ i ³atwo na³o¿yæ. No i jeszcze jedno, skoro podejrzewasz ¿e winna mo¿e byæ woda zmywaj twarz p³ynem do demakija¿u, mleczkiem, tonikiem ale z wody zrezygnuj, mo¿e to pomo¿e.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 735
|
maseczek nie wo¿ê, bo to s± wyjazdy 2-3-4 dniowe. Powrót np. z wycieczki górskiej, szybki prysznic i na ognisko, nie ma kiedy chodziæ w maseczce i straszyæ ludzi
![]() Co do wody- wiadomo, ¶cieka po twarzy przy braniu prysznica, ale potem i tak my³am p³ynem micelarnym jeszcze (dwa razy dziennie). Nie s± to na bank potówki, wiêc nie ³±czê tego z aktywno¶ci± fizyczn± na wyje¼dzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Te¿ mi siê wydaje, ¿e to kwestia wody. Na niektórych wyjazdach te¿ mia³am takie problemy i w sumie niewiele pomaga³o niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Smakowita ;)
Wiadomo¶ci: 412
|
A dzieje sie tak tylko z cera? Czy calym cialem? bo jesli cale cialo to woda winna, ale jesli tylko twarz to wydaje mi sie, ze taka "chwilowa" zmiana pielegnacji jest winowajca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 118
|
tez mam ten problem, zima radze sobie kremem z neuro glicol z bielendy, jest z witamina C i ¶wietnie radzi sobie z problematyczna cera, ale na lato niestety nie znalaz³am nic co by uratowa³a moj± cere
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 11
|
Mam podobnie, najpierw trzeba sprawdziæ w czym jest problem, je¿eli pielêgnacja jest taka sama. Byæ mo¿e zmiana wody robi swoje, ja w przypadku krótkich wyjazdów staram siê nie myæ twarzy wod±, u¿ywam p³ynu micelarnego z aloesem z eveline, przemywam twarz wod± ró¿an± i jako¶æ jestem stanie tak przetrwaæ kilka dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Postaraj siê woziæ ze sob± wodê termaln± i chusteczki mokre do oczyszczania twarzy. Mia³am ten sam problem, gdy je¼dzi³am na obozy. Masz bardzo wra¿liw± skórê i musisz dbaæ o oczyszczanie twarzy w miarê mo¿liwo¶ci tak jak w domu. Na wyjazdach najlepiej nie maluj siê, bo to mo¿e pogorszyæ sprawê.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 216
|
To z pewno¶ci± wina wody. Mam tak samo. Nawil¿ane chusteczki odpadaj±, chyba ¿e te tylko z wod±. Nie pamiêtam nazwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.