|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Z ciemnego na jasny.
A mianowicie zaczęłam bawić się kolorem moich włosów. Najpierw rudy plus blond pasemka. Teraz palona kawa.
A na końcu zaczęłam marzyć o naturalnym kolorze. Marzyć, ponieważ chyba powrót do niego nie jest możliwy. ![]() Z natury mam ciemny blond/jasny brąz. A jak wyżej pisałam aktualnie palona kawa <ciemne to wyszło> Już trochę farby mi się sprało i mam dość ładny, nadal ciemny brąz. <farbowałam Joanną> Ponoć jeśli zdekoloryzuję włosy lub rozjaśnię efekt i tak bd marchewkowy. Boję się tego koloru. Nie da się jakoś inaczej/bardziej sprać mojego koloru? Czy może wytrzymać z jasnymi odrostami ? to raczej nie wchodzi w grę. A może marchewkę idzie zafarbować na przybliżony brąz <cappucino>? tylko tak żeby wyszło i nie mieniło się rudym? Może inny pomysł?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Z ciemnego na jasny.
Moim zdaniem jeśli marzysz o naturalnym kolorze musisz dać sobie spokój z farbowaniem. Pewnie i tak Twoje włosy nieco ucierpiały na tej zabawie kolorami
![]() Jeśli przeprowadzisz dekoloryzację lub rozjaśnianie to nie dość, że efekt będzie marny, to Twoje włosy dosłownie się spalą. Ja, wykazując się ogromną inteligencją, z czerni przeszłam do miodowego blondu - co prawda u fryzjera, dlatego nie zostałam łysa, ale moje włosy były koszmarem, suche siano które z długości do piersi ukruszyło się do długości do szyi także stanowczo odradzam wszelkie takie zabiegi.Powinnaś zaczekać, wiem, że to trudne, ale według mnie to najlepsze wyjście.
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
pasemka, lub rozjaśnianie. jak rozjaśnisz wyjdzie ci na 90% marchewa. mnie się taka po tygodniu sprała, a potem bez problemu na brąz jakiś można malować. tyle, że możesz mieć rude refleksy, a ich się ciężko pozbyć, dlatego płukanki mogą ci to zamaskować.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Radzę wybrać się do fryzjera i obmyśleć ewentualne ,,ściąganie" koloru na naturalny- powinno zadziałać
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Fryzjer to najlepsze rozwiązanie. Chyba że planujesz obciąć się "na zapałkę"
bo po dekoloryzacji i kolejnym farbowaniu to może być przez jakiś czas jedyna fryzura jaką będziesz mogła mieć jaki Ci się włosy pokruszą...
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja schodziłam z czarnych i obecnie jestem jasną blondynką. Poszłam do fryzjera i po prostu mi je rozjaśniła a potem nałożyła farbę. Po jakimś dłuższym czasie znowu poszłam i tak stopniowo. Pamiętam, że miałam spory odrost jak szłam pierwszy raz i do dziś jest delikatna różnica pomiędzy tym starym odrostem a resztą włosów więc lepiej by były jednolite. Oczywiście po tym rozjaśnianiu strasznie rudziały w słońcu, ale jakoś dało się przeżyć.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ja przedwczoraj ściągałam kolor czarno-brązowy (uzyskany przez kilkuletnie farbowanie ciemnymi kolorami) za pomocą dwukrotnego użycia proszku rozjaśniającego 50g.SUPERMECHES+ i 100ml. AKTYWATORA (za pierwszym razem100ml 20v a za drugim mieszanki- 50ml mocniejszego- 30v i 50ml 20v ).
Efekt? włosy równomiernie jasno rude- jak chciałam (za jakiś czas może będzie inny- może jakiś blond), a poza tym w ogóle nie pogorszył się ich stan ale mimo to odżywiam je olejkiem rycynowym i odżywką CeCe algae conditioner.Wiele lat korciło mnie zdjecie koloru...ale się bałam czytając różne fora- myślałam,że włosy mi wypadną...albo wyjdą zielone itp ale ,że zbliża sie nowy rok- a ja zakończyłam pewien etap w życiu i zaczynam wszystko od nowa- raz kozie śmierć i teraz żałuję...... ze tyle czekałam
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Tez chce rozjasnic wlosy ... problem w tym ze boje sie sama to zrobic a do fryzjera jakos nie moge sie umowic bo pracuje do 18 i w miejscu w ktorym mieszkam trudno umowic sie z fryzjerka. No ale nie o tym chce pisac.
Ostatnio jak bylam u fryzjera to czesc wlosow zafarbowal mi na taki dziwny kolor cos jak taki bardzo jasny miedziany braz - i jak pojechalam na wakacje to te wlosy mi na jasny blond wyplowialy - i mam jeszcze wiekszy problem niz przed wizyta, bo roznica pomiedzy gora a dolem jest kosmicznie duza - dol jasny blond taki jakbym chciala miec na calej glowie, a gora ciemny braz. Wczesniej to byl taki fajny etap 3D teraz mam koszmar. Ide jutro do fryzjerki ale udalo mi sie tylko na obciecie zapisac - bede sie pytac czy daloby rade jakies rozjasnianie. Bo skoro na poprzedniej wizycie ten poprzedni fryzjer rozjasnil i po paru miesiacach wyszedl kolor ktorego chcialam to pewnie teraz tez sie uda. Sama sie boje robic ... nie chce miec marchewki na glowie.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

także stanowczo odradzam wszelkie takie zabiegi.