|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Blizny po wrastających włosach na nogach POMOCY
Witam ma ktos może problem z wrastającymi włoskami na nogach. wrastajace wloski to nic ale blizny masakra
![]() Edytowane przez olanowakowa Czas edycji: 2010-05-15 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Blizny po wrastających włosach na nogach POMOCY
Mam ten sam problem...od jakichs 3 lat
![]() Jest mi zawsze przykro z powodu tych blizn bo mam dość ladne nogi ktorych nie moge pokazac...alternatywa sa legginsy lub rajstopy.Wiadomo ze jak sie jest bardziej opalonym to sa troche mniej widoczne ale jednak sa....:/ja nawet robilam kwasy na nogi,troche mi zeszly ale to jakies 20% skutecznosci... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a co stosować aby znikły te blizny?ja juz odrzucilam depilator
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Może acne derm? Ale to kwas i nie możesz się po nim opalać.
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
niestety aby problem się nie pojawiał( mam to samo) na jakiś czas trzeba ostawić wyrywanie włosków i przestawić się na maszynkę do tego regularny peeling najlepiej z kwasami, maść tribiotic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny mam dokładnie ten sam problem z wrastjacymi włoskami to znaczy teraz juz z bliznami po tych włoskach dokładnie wygladaja jak placki i jest ich sporo.Czy myślisice ze naprawde można sie ich jakoś pozbyc bo jak tu normlaie funkcjonować z takimi nogami.Gdybym wiedział ze cos takiego mi sie przytrafi to nigdy depilatora to reki bym nie wzieła.Pomocy doradzcie
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam!
Widzę, że nie jestam sama z tym problemem ![]() Ale ani na chwilę nie rezygnuję z chodzenia w spodenkach spódniczkach trudno mam jak mam ![]() ![]() Odstawiłam pensetę przez którą nabawiłam się tego paskudztwa;/Choć z początku długo cieszyłam się idealna gładkością w tych miejscach! Golę maszynką, delikatnie peelinguję bo gdy są świeże krosty i do tego peeling na nowo się je rozdrapuje! Stosowałam sudocrem spełnił swoje zadanie! Maść cynkowa, i pasta cynkowa też fajnie goją i zasuszają. Przemywam ranki codziennie spirytusem salicylowym i do tego maść z wit. A, próbowałam również maść na blizny CEPAN ale trzeba systematyczności której mi zabrakło;/ Może macie jakieś inne pomysły na walkę z bliznami? Dołączam zdjęcia mojego "koszmaru" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Kochana zapewniam Cie ze twoje małe krostki na nogach to nic jak ktos sie nie przyjży to moze to zauważy ale tak prawie nie widać ja to mam prawdziwy koszmar bo u mnie są to już blizny dużo większe i bardzo widoczne.Naprawdę zapewniam Cie ze ty nie masz się czym martwić bo nie masz czym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
widzę że nie tylko ja mam ten problem
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Chyba powinnyśmy się tam wybrac niż próbować zaleczać to na własną rękę!
Myślę (a tez przeszłam na maszynkę), że gdy się golę zgalam zagojone krosty. Pojawia się krew i na nowo rana potem stróp i w gruncie rzeczy nowa blizna!!! Mma wrażenie, że niekiedy patrzę i one się namnażają!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, już polecałam w innym wątku - spróbujcie Cepan. Ja go używałam i blizny zniknęły. Tylko trzeba stosować regularnie i przez dłuższy czas.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja rowniez znam problem wrastajacych wloskow. Z tego powodu przestalam uzywac depilatora mimo ze bardzo ulatwial mi zycie, ale stwierdzilam ze wole gladkie nogi i czestsze golenie niz nogi w bliznach. Proponuje zaprzestac uzywania depilatora i przyzwyczaic sie do maszynki, wedlug mnie nie ma innej rady. Istniejace juz blizny pilingowac , z czasem naskorek sie zetrze i slady znikna ale nie nalezy sie spodziewac ze stanie sie to w kilka miesiecy. Ja kilka takich blizn mam juz od roku i widze lekka poprawe, sa bledsze. Ale podejrzewam ze minie kilka dobrych lat zanim znikna calkowicie..
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Hej u mnie tak naprawde minęło z trzy lata od tego momentu i tych wszystkich problemów z wrastającymi włoskami ale ja tez od tego czasu depilatora pozbyłam się na amen niestety blizn mam pełno i sa okropne teraz nogi gole zawsze maszynka ale co z tego mam wrazenie ze moje łydki sa wrażliwe na wszytsko i tak wygladaja zawsze jakoś dziwnie zaczerwienieone ze i tak szału to nie robi praktycznie na drugi dzień włosy mi odrastaja no i niestey są starsznie czarne i wygląda to fatalnie.Ale włosy to juz nie sobie beda teraz tylko marze zeby jakos tych blizn sie pozbyć chociaż tarce nadzieje czy to wogóle możliwe???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, ja robię tak: wyczytałam na wizażu, że mleko jest dobre na skórę, więc zostawiam je na łydkach na jakąś godzinę. Po zmyciu wyciskam sok z cytryny na wacik i tym smaruję nogi, a jak się już porządnie wchłonie, to kremem Bambino i rano jest już różnica. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
to mleko ci nie spłynie?
Ja też mam ten problem od lat. A wszystko oczywiście przez depilator którego w zasadzie nie używam już od jakiś 8 lat. Kilka lat temu byłam u dermatologa z tym problemem, dostałam jakiś antybiotyk i było przez jakiś czas ok. Teraz mam małe dziecko - karmię piersią i moje nogi nie wyglądają za ładnie niestety. Muszę ponownie odwiedzić dermatologa ale to gdy skończę karmić.
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dołączam - depilowałam nogi przez ponad 10 lat, i nie miałam takich problemów - ale często i regularnie peelingowałam nogi. Od kilku lat zaniedbałam peelingi, i zaczęło się pojawiać mnóstwo wrastających włosków - a je jestem "dłubaczem", i te wrastające włoski, dłubię, wyciskam, efektem są krostki itd. W grudniu 2012 się wkurzyłam, bo z takimi nogami nie da się łydek latem pokazać - odpuściłam depilację, przestawiłam się na golenie. Wolę już częste zabawy z maszynką niż taki armageddon na łydkach. Ale - efektem kilku lat dłubania są ciemne plamki na nogach, i nie mam pojęcia, jak się ich pozbyć. Balsam brązujący niezbyt pomaga, bo przyciemnia też te plamki. Ok miesiąc stosowałam kwas migdałowy (ten słabiutki z BU) - nie wiem, czy jest efekt, chyba za krótko go stosowałam (potem zaczęło prażyć słońce, i zarzuciłam kwas, bo jednak się na to słońce trochę wystawiam).
Jakieś pomysły, co z tym zrobić? Łydki mam ładne, lat 36, więc czasu na pokazywanie ich coraz mniej... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/Pielegnacja/Nowosci...Olejek-Bio-Oil spróbuję, dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Krem na blizny - https://allegro.pl Dwudziestoletnie blizny stają się płytsze, a skóra się wygładza. Dla mnie jest to niesamowite odkrycie i produkt, który mogę zdecydowanie polecić.
Edytowane przez lopere Czas edycji: 2021-01-14 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.