|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() pasemka na czarnych farbowanych a naturalne odrosty
witam. mam włosy farbowane na ciemny brąz, mniej więcej do łopatek, i już bardzo nie mogę na nie patrzeć bo po wielu farbowaniach są właściwie czarne
![]() z tego to powodu postanowiłam coś z tym zrobić i jakimś cudem sprobować je rozjaśnić. myślałam i czytałam o dekoloryzacji ale chyba to zbyt poważny i niszczący zabieg.. więc teraz myślę o pasemkach. i tu pojawiają się kolejne wątpliwości.. ile razy będę musiała posiedzieć u fryzjera żeby rozjaśniło się wszystko i kolor był w miarę jednolity?.. i ważniejsza wątpliwość.. jak to wygląda z pasemkami na czarnych włosach i naturalnych, średnio blond mysich odrostach? wiem że odpowiedzi na takie pytania może udzielić mi fryzjer.. prosiłabym jednak o komentarz osoby która w ten sposób rozjaśniała czarne włosy.. i jak to wygląda na odrostach.. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: pasemka na czarnych farbowanych a naturalne odrosty
Moja koleżanka "z ławki" rozjaśniała niedawno czarne włosy. Teraz ma średni brąz. Ona dekoloryzowała całe włosy, więc robiła to w 2 etapach. Ja rok temu robiłam pasemka na ciemnym brązie. Wyszły bardzo ładnie za pierwszym razem, a włosy nie były nawet jakoś specjalnie zniszczone. Odrosty aż tak bardzo nie rzucały się w oczy, bo moje naturalne włosy są w kolorze takiego średniego orzechowego brązu. Co jest dalej nie wiem, bo zafarbowałam całość na jednolity kolor, ale z tego, co wiem od szwagra (jet fryzjerem), później robi się tylko balayage na naturalnym odroście, ale jeśli róźnica jest duża między odrostem a resztą, na odrost fryzjer położy Ci o ton jasniejszą farbę i na tym balayage.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ja rozjasnialam wlosy z czarnych.wyszla mi masakra.mialy to byc jasne pasemka ,na odrostach wyszly biale,pozniej takie jakie mialy byc czyli blond a pozniej pomaranczowe.nie moglam na to patrzec i nastepnego dnia poszlam do drugiego fryzjera i doradzila mi farbowanie na braz.wyszly mi ladne wloski,tak jak balejaz jasny i ciemny braz,wiadomo wczesniejsza roznica kolorow.jestem bardzo zadowolona ale niesety na rozjasnianych wlosach kolor szybko sie spiera i mnie wlasnie tak sie dzieje
![]() jesli moge ci doradzic to ja ,juz z perspektywy czasu, zacisnelabym zeby i porzeczekala odrosty a pozniej w cholere sciela te czarne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
dziękuję, ale jestem już po trzygodzinnej wizycie u fryzjerki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
kosmitka
|
A może jakieś fotki???
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
niestety fotek nie będzie bo aparatu jeszcze nie posiadam a to co próbowałam zrobić telefonem nie prezentowało nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
odpisz jak z tymi odrostami????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.