|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
pigulki a dziecko
mam pytanie.... hmmm.. otorz biore talbetki antykoncepcyjne... zastanawiam sie jak to jesto w stosunku do dziecka chcialabym miec dziecko za jakis czas ( rok ) i zastanawiama sie czy tabletki moga miec negatywy wplyw na to???? jak to jest jesli np zajdzie sie w ciaze podczas stosowania pigulek nie zaszkodza dziecku???? troche sie przestraszylam ze gdybym teraz zaszla biorac tabletki i nie wiedziala o tym az do mc i brala je ciagle to co by sie stalo???? heh.. tak sie and tym zastanawiam...hmmm
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: pigulki a dziecko
Nigdy nie słyszałam, ani nie przeczytałam o przypadku, że dziecku zaszkodziły tabletki antykoncepcyjne. Sama zaszłam w ciąże w momencie brania tabletek. Mój synek jest zdrowy i lekarz raczej nie bał się o rowój maleństwa w łonie, a raczej moj organizm. Pani doktor wyjasniła mi że po to zaleca się oczekanie z zajściem w ciąże od trzech do sześciu miesięcy po odstawieniu tabletek, aby organizm kobiety, jeje hormony mogły się unormować i zacząć funkcjonować wg naturalnego cyklu. Po krótce chodzi o oczyszczenie organizmu z środków farmaceutycznych, w tym przypadku z tabletek anty.
Całkiem niedawno jedna z wizazanek założyła podobny wątek. Jeśli troszeczke poszperasz to napewno go odszukasz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na przyszla ciaze moze miec wplyw wszytsko ,problemy z zajsciem w ciaze po tabletkach nie musi byc spowodowane pigulkami tylko np. tym iz starzejemy sie i nas zorganzim sie zmienia ,pozatym trudno stwierdzic problemy gsy nie zaszlo sie w ciaze przed tabletkami.
nie ma sensu zamartwiac sie na zapas. jelsi nawet wystepuje ciaza w czasie tabletek to raczej nie ma to duzego wplywu na płód. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
A jednak długotrwałe przyjmowanie leków dwufazowych /trzy-/ jest szkodliwe dla istniejącej ciąży / stąd przeciwskazania na ulotce/. Pewnie, nie mam na myśli jednego cyklu, podobnie zaszłam w 2 ciążę podczas cilestobrania
![]() / szkodzi podawanie grupy estrogenów, na dodatek to zawsze syntetyki/. Na późniejszą ciążę po odstawieniu tabl antykoncepcja hormonalna nie ma jakiegoś drastycznego wpływu- często w ten sposób leczy się wręcz cykle bezowulacyjne.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja wiem ze sie wykrywa ale np zajdzie sie w ciaze okres pierwszy sie ma bierze sie dalej tabletki... ech... i co wtedy??? ja w ogole zastanawiam sie nad tym czy nie lepiej gumkiz aczac uzywac :/ wole wpasc z gumkami niz z tabletkami... ech boje sie wlasnie ciazy dlatego zebny dziecku nic nie bylo
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ray ,nie przesadzaj ,ile znasz przypadkow zajscia w ciaze podczas prwawidlowego przyjmowania hormonów? ale takich z reką na sercu .
ja znam miliony opowiesci o ciazach podacz tabletek ale ile z tych kobiet faktycznie przyjmowalo je prawidlowo? zabezpieczalo sie podacza brania antybiotyków ,choroby,itp przyczyn zmniejszajacych skutecznosc pigulek? wiadomo nie ma 100% metody i jakis % ryzyka jest i sa te ciąze ale pigulki maja jak narazie najwyższa skutecznosc . mnie przez 4 lata brania pigul nie zdarzylo sie abym miala schizy ciążowe ,a bralam regularnie i przy chorobach zabezpieczalam sie dodatkowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
moze i racja... wiem ze procent jest maly wlasnie ale hmm.... boje sie tylko ze moge miec potem jakis problem z zajsciem w ciaze mam nadzieje ze nie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.