|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Z zaocznych na dzienne po I semestrze - możliwe?
Hej, ze względów finansowych wybrałam studia zaoczne na uczelni prywatnej(ze względu na świetną ofertę). Uczelnia bardzo mi się podoba, ale nie uczę się właściwie niczego. Zaoczne to tylko kilka zjazdów i egzamin i tyle. Żadnych możliwości podjęcia się dodatkowych rzeczy na uczelni bo odbywają się w czasie pracy. No i praca....wykonuję pracę za najniższą stawkę krajową, nienawidzę tej pracy i wiem, że wolę poświęcić się studiom,nastawić się na cel i walczyć o posadę w wymarzonej pracy po studiach.
Tylko czy jest możliwość przeniesienia się po I semestrze ze studiów zaocznych na dzienne? Dodam, że rekrutacja na mojej uczelni na zaocznych jak i dziennych, wyglądała ,,kto pierwszy ten lepszy'', niezależnie od wyników. I jeśli tak, to czy dalej będę dostawać stypendium socjalne? Co z miejscem w mieszkaniu uczelnianym. Miał ktoś podobną sytuację? Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2016-12-30 o 12:12 Powód: usunięcie niepotrzebnego wytłuszczenia tekstu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Z zaocznych na dzienne
Stypendia, socjale, akademiki - dotyczą głównie dziennych, na których toczy się całe studenckie życie. Przechodząc na studia dzienne składasz wniosek o socjal i miejsce w domu studenckim.
przenieś się jak najszybciej i prób praktyki i staże. Powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
W kwestiach przenosin najlepiej dowiedz się w dziekanacie. Oni Ci powiedzą (a przynajmniej powinni
![]() Jak Ci się uda, to złap się za jakieś praktyki albo staż, jak wspomniano wcześniej. Zwykle są bezpłatne, ale jak dobrze trafisz to niewykluczone, że dostaniesz propozycję normalnej pracy. Poza tym zaczniesz budować sobie CV, a pracodawca lubi jak kandydat nie obijał sie podczas studiów ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
na przekór do celu
|
Stypendium socjalne dostaje student, którego dochód na osobę w gospodarstwie domowym jest poniżej kwoty ustalonej przez uczelnię. Bez znaczenia na jakich jest studiach, skąd i dokąd się przenosi. Możliwe, że będziesz musiała ponownie złożyć podanie, żeby zaktualizować swoje dane tj. napisać, że jesteś studentką dzienną, nie zaoczną, ale o to dopytaj w dziekanacie czy dziale spraw studenckich.
Chciałam na początku pisać, że na pewno jest możliwość przeniesienia się z zaocznych na dzienne nawet po I semestrze, ale potem doczytałam, że studiujesz na uczelni z dziwnymi zasadami, mam na myśli rekrutację "kto pierwszy ten lepszy" na dzienne. U mnie żeby się przenieść z zaocznych na dzienne trzeba było mieć odpowiednią średnią, u Ciebie nie wiem jak to może wyglądać, skoro uczelnia przyjmuje chętnych jak leci, to może podczas przenosin też nie zwraca uwagi na oceny...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.