Narty Włochy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2009-10-25, 20:56   #1
Ania843
Raczkowanie

Narty Włochy

Zbliża się już sezon narciarski I myślę aby w tym roku wybrać się na narty do Włoch. Jaki region polecacie? Szukam stoków nasłonecznionych, tras o średniej trudności. Myślałam o Alta Badii. Czekam na Wasze typy.
Ania843 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-30, 11:11   #2
201610041047
Konto usunięte

Dot.: Narty Włochy

Livigno-polecam
201610041047 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:29   #3
Birmana
Przyczajenie

Hej Dziewczynki!
Dolaczam sie do pytania. W styczniu po raz pierwszy wybieram sie do Wloch. Jade wraz ze znajomymi ktorzy dopiero zaczynaja przygode z nartami.
Interesuje mnie miejsce w poblizu zielonych i niebieskich tras ale tez z latwym dostepem do czegos trudniejszego gdybym chciala troche "poszalec" sama.
Zalezy mi tez zeby miejscowosc oferowala inne rozrywki typu lodowisko, knajpki itp. Generalnie chodzi o to, ze oni jako poczatkujacy pewnie wymiekna po paru godzinach jazdy, no i co tu robic z reszta dnia.
Przegladam oferty hoteli min w dolomitach, wybor jest przeogromny i oczywiscie wszystkie opisane w samych superlatywach. A mi chodzi o wasze opinie i doswiadczenia.
Moze ktoras z was cos poradzi?
Pozdrawiam cieplutko wszystkie fanki zimy
Birmana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 07:22   #4
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Też polecam Livigno

W samym miasteczku jest mnóstwo hoteli i pensjonatów, więc w każdej chwili można zejść ze stoku. Jest też mnóstwo knajpek, są jakieś dyskoteki, więc i wieczorami jest co robić.
Są trasy łatwiejsze i trudniejsze.

A do tego wolnocłowe ceny w perfumeriach
Stary 2009-11-23, 09:29   #5
JacekC
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ania843 Pokaż wiadomość
Zbliża się już sezon narciarski I myślę aby w tym roku wybrać się na narty do Włoch. Jaki region polecacie? Szukam stoków nasłonecznionych, tras o średniej trudności. Myślałam o Alta Badii. Czekam na Wasze typy.
Włochy bardzo Ci polecam! Szczególnie regiony położone najbliżej naszego kraju: Trentino i Południowego Tyrolu.

Osobiście polecam Ci kilka ośrodków:
Alta Badia
Val Gardena
Val di Fassa
Val di Fiemme

Pierwsze trzy są ze sobą połączone systemem wyciągów!
JacekC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-24, 20:00   #6
BarwyOczu
Raczkowanie

Tydzień temu byłam w TreValli w Passo San Pellegrino i w Alpe Lusia. Trasy bardzo nasłonecznione i widoki bajkowe, aż nie chciało się wracać. Sporo tam tras w sam raz do nauki, ale narciarze zaawansowani też znajdą coś dla siebie np trasa Col Margherita w Passo oraz Piavac i Dirretissima w Alpe Lusia. Zakwaterowanie miałam w hotelu Cristallo w Passo San Pellegrino. Całkiem przyjemny, warunki dobre, mega wygodne łóżko. Jedzenia dużo, aż trudno przejeść, ogólnie super.
BarwyOczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-26, 14:24   #7
kasik_smile
Przyczajenie

wlochy... peweni bajka.... jezdzicie z biourami turystycznymi czy na wlasna reke? jak ksztaltuja sie srednie ceny skipassu i zakwaterowania (nie mysle o 5gwiazdkjowych hotelach?
kasik_smile jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-26, 14:42   #8
BarwyOczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasik_smile Pokaż wiadomość
wlochy... peweni bajka.... jezdzicie z biourami turystycznymi czy na wlasna reke? jak ksztaltuja sie srednie ceny skipassu i zakwaterowania (nie mysle o 5gwiazdkjowych hotelach?
Byłam z takim małym krakowskim biurem. Karnet 6-dniowy na Trevalii kosztował 116 euro, teraz w wysokim sezonie pewnie będzie droższy o jakieś 40-50 euro. Jeśli chodzi o zakwaterowanie to był hotel 3* - liczmy ok. 100euro z wyżywieniem (śniadanie plus obiadokolacja).
BarwyOczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:57   #9
walt
BAN stały

Arrow Dot.: Narty Włochy

Narty-Poludniowy Tyrol (Alto Adige) -Dolomity-Wlochy
Polecam region Alta Badia, ktory lezy na trasie Sella Ronad, mozna stad przejechac na nartach m.in. do regionu Val Gardena, Arabba i wjechac na najwyzszy szczyt Dolomitow- Marmolada (3342m), zas skibusem mozna odwiedzic Kronplatz i Cortina d´Ampezzo.
Wspaniale nasloneczniony jest takze region Alpe di Siusi ( majacy rowniez polaczenie z Sella Ronda) i Kronplatz. Malo znana perelka jest region Valle Aurina. Wszystkie te regiony leza w Poludniowym Tyrolu ( Alte Adige), gdzie - moim zdaniem- panuje nieporownywalna z innymi regionami atmosfera. Dodatkowa atrakcja jest to, ze posiadajac karnet DolomitiSuperSki mozna praktycznie kazdego dnia szusowac w innym regionie narciarskim, poniewaz leza one stosunkowo w niewielkich odleglosciach od sibeie. Ciekawostka jest to, ze w regionach Alta Badia, Val Gardena i czesciowo Kronplatz ( Plan de Corones) miejscowa ludnosc mowi jezykiem ladynskim (retoromanskim), wszyscy znaja jednak wloski i niemiecki, oraz bardzo czesto angielski.
Polecam prwatne mieszkania wakacyjne /apartamenty i pokoje w tych regionach: http://holiday-home24.com/ , mozliwy kontakt tel. (po polsku) 0049-151-5185-4664
walt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 12:16   #10
andrew1985
Przyczajenie

Hej, ja też polecam tamte rejony. Osobiscie najbardziej w Alpach lubię Livigno. Naprawdę fajna sprawa, na rozpoczęcie ski free mają, podobnie zakończenie a w sezonie przystepne ceny jak na to czego mozna spodziewac sie na miejscu- a czeka tam dużo dobrej zabawy.
Ja jadę 3 raz z biurem OIS bo maja bardzo przystępne ceny (nawet wyjazdy na ferie maja tanie a normalnie ceny są tam wtedy wyższe). Polecam, ja już sięszykuję na białe szaleństwo
andrew1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-20, 21:38   #11
Cashmeere
Raczkowanie

a to dziwne , bo o biurze OIS słyszałam duuuużo negatywnych opinii ...
Cashmeere jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-21, 12:54   #12
angelkaa
Wtajemniczenie

ja w tym roku już 2 raz jade do Val di Sole

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 10:56   #13
kuleczka28
Przyczajenie

Hej, ja ze znajomymi wybieram się do Livigno. Zorganizowaliśmy sobie wszystko na własną ręke. Domek zarezerwowaliśmy sobie na stronce http://www.casamundo.pl , w zeszłym roku rezerwowaliśmy na http://www.activehotels.com/1/pl/1/3...a-livigno.html , tam też były ciekawe oferty. Jeżeli chodzi o skipassy to tutaj stronka http://www.schneehoehen.de/skigebiete/preise/livigno/ z cennikiem.

Edytowane przez kuleczka28
Czas edycji: 2010-10-22 o 14:33
kuleczka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-20, 23:53   #14
Cashmeere
Raczkowanie

zazdroszcze Alp

a można wiedzieć w jakiej cenie się zamknęłaś i jak wygląda rezerwacja?

Edytowane przez Cashmeere
Czas edycji: 2010-10-20 o 23:59
Stary 2010-10-24, 18:13   #15
Agniecha0
Przyczajenie

Livingo posiada naprawdę niesamowity klimat czyniąc jazdę na nartach naprawdę przyjemną
Stary 2010-10-27, 12:28   #16
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cashmeere Pokaż wiadomość
zazdroszcze Alp

a można wiedzieć w jakiej cenie się zamknęłaś i jak wygląda rezerwacja?
Nie do mnie pytanie, ale jako zapalona narciarka- jeżdżąca tylko w Alpy mogę odpowiedzieć
Cena zależy od terminu wyjazdu. Na pewno najtaniej wychodzi oferta free ski ..wtedy w cenie hotelu, czy apartamentu jest ski pas. Spokojnie można znaleźć ofertę za 800/1000 zł za osobę w apartamentach Do tego dochodzi wyżywienie na miejscu i dojazd.
Kiedy z kasa u mnie było krucho mieściałam się spokojnie w 2 tysiącach na osobę..teraz potrafię wydać dużo więcej dlatego że jadam obiady na stokach, a nie kanapki z plecaka

Generalnie dla chcącego nic trudnego..można poszukać wyjazdów studenckich, autokarem, w okresie free ski...i może się okazac że taki wyjazd w Alpy jest w cenie wyjazdu do Zakopca

Rezerwacje robi sie normalnie..wchodzi na stronę, wpisuje dane i rezerwuje
W razie zapytań i problemów zawsze można zadzwonić na infolinię
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 23:42   #17
hanko
Raczkowanie

GG do hanko

Dobrą ofertę można wyszukać w biurze Allpe, ( nie robię tu darmowej reklamy ale polecam sprawdzone mało znane biuro) są dopiero 3 rok na rynku ,tak zwane dziecko niemieckiej firmy, ale polecam z ręką na sercu w tamtym sezonie byłam z "nimi" w Tyrolu południowym i muszę przyznać, że organizacja super. Codziennie zawozili nas pod stok ( każdego dnia inny), wieczorem po kolacji można było jednego dnia jechać na basem, dyskotekę, zjazd saneczkowy, wieczór tyrolski etc.

Spokojnie można zamknąć się w 2 tys z wyżywieniem karnetem dojazdem od nich ale w styczniu bo później jest drożej, a pkt 2 ferie kochani zaczynają się w lutym co samo za siebie mówi.

Niektórzy mówią, że w marcu warto jeździć bo tanio pogoda ładna etc a ja odradza, bo czasem może się okazać, że zamiast śniegu będzie chlapa.
.

Katarzyna Nosowska

(:
hanko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-29, 11:11   #18
Cashmeere
Raczkowanie

dziękuję Dziewczyny za odp.
w tym roku niestety nie ma szans na Alpy, ale juz teraz zaczynę się orientować co i jak , a za rok kto wie może uda się uzbierać kasę
i nie mogę się doczekać już śniegu w PL...
Stary 2010-10-29, 11:32   #19
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanko Pokaż wiadomość

Niektórzy mówią, że w marcu warto jeździć bo tanio pogoda ładna etc a ja odradza, bo czasem może się okazać, że zamiast śniegu będzie chlapa.
Pogody nie przewidzisz, ja mam bardzo różne doświadczenia w tym temacie.
W marcu w Livigno pełne słońce i -20 C, w styczniu w Val Gardenie -1 w dzień i pelne słońce, w Val di Fiemme w lutym + 2 w dzień i deszcz ze śniegiem- co było totalną masakrą.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-07, 11:50   #20
DIDA22
Raczkowanie

Ja polecam Livigno. Jadę tam drugi raz w terminie 04.12-11.12.
Rezerwacja kwatery przez internet, za 1 od wychodzi ok 220 E. W cenie skipass. Kwatera pod wyciągiem Carosello.
Po szaleństwie na stoku, zaczyna się szaleństwo w sklepach, bo Livigno to strefa wolnocłowa, czyli markowe kosmetyki za pół ceny. Co do cen w knajpkach, są tańsze i droższe. Za pyszną pizzę płaciłam ok 8 E. Warto wybrać kwaterę z aneksem kuchennym, bo można samemu gotować obiadki. W mieście są markety spożywcze z cenami tańszymi niż w Polsce. A w tamtym roku temperatura w grudniu na stoku ok -22*. W dzień piękne słońce. Livigno jest nazywane "Włoskim Tybetem", ze względu na największą średnią słonecznych dni w roku. Na słonecznym tarasie na stoku wypicie Bombardinio bezcenne :-D
DIDA22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 18:52   #21
Marble287
Przyczajenie

Znajomi byli w zeszłym roku w Livigno i sobie chwalili
Marble287 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 14:24   #22
bonifacy34
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Polecam również miejscowość Fusch, jest tam dosyć tanio, a warunki dobre. Przykład --> http://www.wlochy-narty.pl/austria-a...767-60654.html
bonifacy34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-26, 15:35   #23
ulagula1
Przyczajenie

GG do ulagula1

Od 10 lat ze znajomymi jeżdżę do Włoch, dolina Val di Fiemme (4 ośrodki narciarskie, 140km tras). Zazwyczaj mieszkamy w dolinie Val di Fiemme ale z reguły staramy się poświęcić 2-3 dni też na dolinę Val di Fassa (sąsiednia dolina). Znam te doliny dobrze. Jeżeli ktoś chciałby pomocy w dziedzinie tych dolin, służę pomocą.
Pozdrawiam
Ula
ulagula1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-23, 12:44   #24
pluskiewka
Przyczajenie

podpiszę się pod polecajką val di sole - to tam w zasadzie uczyłam się jeździć, mam do tej lokalizacji przeogromny sentyment a w tej chwili dolina świetnie się rozwija, bo wiele biur rozszerza tam swoje oferty, więc każdy znajdzie tam coś dla siebie.

w sumie, chyba byłby na mnie teraz czas, by tam wrócić, jest to jakiś projekt... zamiast do francji, pojechać w miejsce, gdzie wszystko się zaczęło
pluskiewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 21:28   #25
karmala
Raczkowanie

Ja również mogę spokojnie polecić Livigno

karmala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 20:50   #26
madzieeek
Wtajemniczenie

Osobiście nie byłam, ale moja przyjaciółka jest zakochana w takich miejscówkach jak Madonna di Campiglio i Civetta
I poleca bardzo serdecznie
Ona zazwyczaj jeździ na własną rękę, samochodem, z ekipą znajomych do apartamentów i sobie mocno chwali taką formę. Do tego stopnia, że jeździ tam ze dwa razy w sezonie. A ja tylko zielenieję z zazdrości

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 14:03   #27
paulinka1128
Zadomowienie

Również polecam Val di sole zwłaszcza miejscowość Dimaro.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-27, 00:13   #28
p_a_u_l_i
Przyczajenie

tak jak poprzedniczki polecam Val di Sole. jeżeli jedziesz po to, żeby oprócz jazdy na nartach imprezować w klubach to faktycznie może i Livigno, ale o wiele więcej stoków i zdecydowanie lepszych znajdziesz na Madonnie di Campiglio. Livigno jest bardzo przereklamowane (trochę jak Międzyzdroje).
lepiej jechać na własną rękę, ponieważ w biurach podróży zapłacisz zdecydowanie więcej. osobiście już 4lat jeżdżę do Marillevy. hotele są na stoku, więc wychodzisz i zjeżdżasz od razu. apartamenty kilkuosobowe, niskie ceny.
zdecydowanie nie polecam biura OIS!!!
najtańszy wyjazd będzie teraz (listopad) lub marzec-kwiecień - kiedy jest początek i koniec sezonu. wtedy masz taką opcję jak free-skipass. płacisz tylko za wynajęty apartament a skipass masz za darmo czyli oszczędzasz ponad 200 euro! wyjazd wychodzi w granicach 1000zł - taniej niż w Polsce a warunki genialne!
p_a_u_l_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-29, 21:09   #29
biala_bula
Wtajemniczenie

ja tez polecam Livigno moja kumpela juz byla tam dwa razy. Snieg dlugo sie tam utrzymuje i do kwietnia mozna tam jezdzic. Poza tym dolina z hotelikami znajduje sie pomiedzy dwoma szczytami, dlatego mozna urozmaicic sobie troche wyjazd i pozjezdzac i tu troche i po drugiej stronie. Jest troche snowparkow. Fajne tez jest to, ze jest bezclowka wiecie o co cho

a ja w tamtym roku bylam na Marillevie dobre trasy, duza ich ilosc, zawsze odsniezone. Mozna tez pokombinowac i pojechac na Madonne tak wiec na stokach w Marillevie tez jest co robic
biala_bula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 07:58   #30
stokowa
Przyczajenie

Mamy wrzesień, czyli kolejny sezon narciarski tuż-tuż Dokąd Wy wybieracie się poszaleć na stokach? Jedzie ktoś może w Dolomity?
Ja po niezwykle udanym ubiegłorocznym urlopie we Włoszech, w tym roku planuję pojechać ponownie do Val di Fiemme. Mam wypróbowany hotel niedaleko centrum, świetne warunki, blisko na stok - czego narciarz może chcieć więcej?
Teraz czekam na Wasze opowieści, plany. Musimy sobie jakoś umilić czas oczekiwania na zimę, prawda?
stokowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości