|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej uwodzicielski zapach na lato ;)
Jak juz napisalam w tytule jaki zapach waszym zdaniem jest najbardziej uwodzicielskim zapachem na lato? Jakis slodziak typu Flowerbomb, kadzidelko czy moze jakis swiezaczek
Piszcie czego uzywacie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najbardziej uwodzicielski zapach na lato ;)
kadzidełko na lato nie za bardzo
choć jak kto woli ![]() Nie tak dawno odkryłam świeże,cytrusowo -piżmowe Teo Cabanel meloe -idelane na lato piękne,delikatne
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
W ubieglym roku nie moglam obejsc sie bez Kenzo Amour i Slonika a wtym ciezko mi cokolwiek dobrac...
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jeszcze jeden post reklamowy "pewnej złodziejskiej perfumerii" a nie zadrży mi ręka by zgłosić "zły post" i będzie BAN. 3. Zapaszki to mogą być z pod paszki ![]() ---------------------------------------------- 4. Ja to jestem dziwadłem ale jakoś specjalnie nie klasyfikuję zapachów na letnie czy zimowe. Zapach dopasowuje do otoczenia w którym mam sie znaleźć. Staram sie w zatłoczonych miejscach nie pachnieć intensywnie czymś co moze udusic otoczenie np. Flower, Poison, Maroussia, czy mocne kadzidła.
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-06-28 o 16:56 Powód: usunięcie nazwy pewnej perfumerii z cytatu |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moich zapachow na cieplejsze dni preferuję Dianthusa, Premier Figuier, Heliotrope, L'Eau d'Issey, Ananas Fizz, Burberry Brit.
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
W tym roku chyba postawie na Noe Perle ;P
Edytowane przez *milka* Czas edycji: 2009-06-29 o 00:29 |
|
|
|
|
#7 |
|
BAN stały
|
ja tam używam tego samego co w inne pory roku
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś spsikałam się 'zimowym' Hypnose; generalnie pora roku nie ma dla mnie znaczenia, raczej liczy się mój nastrój po wygramoleniu się z łóżka
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie w upalny dzień bezwstydnie zmysłowo pachnie Czarna Koszmara (wiem, że to nietypowe, ale mnie ona najbardziej pasuje do rozgrzanej skóry.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Generalnie słysząc słowa "sexy" i "uwodzicielskie" w kontekście perfum, srożę się (jakoś mi tak smętnie tandeciarsko się robi) i uciekam gdzie pieprz rośnie. Ale przyparta do muru, podparta wiedzą z autopsji i nieprzeparcie w tym utwierdzana opiniami tzw. osób trzecich z chromosomem XY powiem tyle, że warto rozważyć kandydaturę Flowerbomby EdP, czyli w skrócie - ma być słodko, ulepnie, cukrowo i omdlewająco niczym lep na bąki...
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2009-07-01 o 23:07 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Po prostu uważam, że jest rzeczą niemożliwą wytypować jeden uniwersalny najbardziej uwodzicielski zapach. Dla każdej z nas będzie to coś innego, coś w czym będziemy się czuć pewne siebie, seksowne, zmysłowe...Podejrzewam, że ile będzie wpisów tyle propozycji, więc tytułowe pytanie tego wątku praktycznie pozostanie bez odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli o łapikowym nurcie mowa, to ja może dorzucę jeszcze garść spostrzeżeń n/t całorocznych wabików: Hot Couture EdP, Loulou, Midnight Fantasy BS (co napawa mnie szczerym ubolewaniem ), wspomniane Flowerbomb EdP, Organza Indecence (choć tu zalecam większą rozwagę), Insolence EdP.Niespecjalnie natomiast sprawdziły się w roli bohaterek alkowy: Miss Dior Cherie, Baby Doll, Sonia Rykiel pomarańczowa, Boudoir czy zacna Theorema -> tych chłopy nie lubią
|
|
|
|
#16 | |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Dla mnie idealnym zapachem na lato jest Jil Sander Sun - pachnie słońcem, plażą, olejkiem do opalania, delikatną wanilią i maślanymi ciasteczkami. natomiast na letnie imprezy, wieczory, noce używam zapachów całorocznych, ja lubię mocne i wyraźne zapachy no ale latem wiadomo z umiarem
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
.. latem lubie gucci II, dkny woman oraz escady Pacific paradise & Rock in rio
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.

Piszcie czego uzywacie

choć jak kto woli

Jednak, jednak pozwolilam sobie ostatnio na małą odmianę (sesja skończona, więc można poszaleć 

), wspomniane Flowerbomb EdP, Organza Indecence (choć tu zalecam większą rozwagę), Insolence EdP.