Najbardziej uwodzicielski zapach na lato ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-25, 19:21   #1
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*
Talking

Najbardziej uwodzicielski zapach na lato ;)

Jak juz napisalam w tytule jaki zapach waszym zdaniem jest najbardziej uwodzicielskim zapachem na lato? Jakis slodziak typu Flowerbomb, kadzidelko czy moze jakis swiezaczek Piszcie czego uzywacie
*milka* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 20:34   #2
Basiek93
Zakorzenienie

Dot.: Najbardziej uwodzicielski zapach na lato ;)

kadzidełko na lato nie za bardzo choć jak kto woli

Nie tak dawno odkryłam świeże,cytrusowo -piżmowe Teo Cabanel meloe -idelane na lato piękne,delikatne
Stary 2009-06-25, 21:30   #3
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

W ubieglym roku nie moglam obejsc sie bez Kenzo Amour i Slonika a wtym ciezko mi cokolwiek dobrac...
Stary 2009-06-28, 15:33   #4
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Napisane przez Flowerka Pokaż wiadomość
Na taki dzień jak dziś, bez deszczu, troszkę Słońca i wiaterek - to wyłącznie Kenzo Amour lub Kenzo Flower, moje ulubione Jednak, jednak pozwolilam sobie ostatnio na małą odmianę (sesja skończona, więc można poszaleć ) i kupiłam Burberry Brit Sheer przez Internet . No i rewelka! Nie należe do ryzykantów, jeśli chodzi o zapachy, ale tu był strzał w dziesiątkę. Polecam!
A inne zapaszki... Lubie kolekcjonować ususzone kwiaty. Do spryskiwacza ze zwykłą dodaje pare kropel moich ulubionych perfum i spryskuje nimi delkiatnie kwiaty. Fajny sposób na dłuugie utrzymanie zapachu w pokoju
1. W lecie zwłaszcza jak jest słoneczne to Flower zabija.

2. Jeszcze jeden post reklamowy "pewnej złodziejskiej perfumerii" a nie zadrży mi ręka by zgłosić "zły post" i będzie BAN.

3. Zapaszki to mogą być z pod paszki
----------------------------------------------

4. Ja to jestem dziwadłem ale jakoś specjalnie nie klasyfikuję zapachów na letnie czy zimowe. Zapach dopasowuje do otoczenia w którym mam sie znaleźć.
Staram sie w zatłoczonych miejscach nie pachnieć intensywnie czymś co moze udusic otoczenie np. Flower, Poison, Maroussia, czy mocne kadzidła.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki

Edytowane przez dzika truskawa
Czas edycji: 2009-06-28 o 15:56 Powód: usunięcie nazwy pewnej perfumerii z cytatu
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 15:38   #5
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez *milka* Pokaż wiadomość
Jak juz napisalam w tytule jaki zapach waszym zdaniem jest najbardziej uwodzicielskim zapachem na lato? Jakis slodziak typu Flowerbomb, kadzidelko czy moze jakis swiezaczek Piszcie czego uzywacie
Przecież to Ty musisz zdecydować, czy w upalny dzień chcesz pachniec kadzidłem czy słodziakiem.

Ja z moich zapachow na cieplejsze dni preferuję Dianthusa, Premier Figuier, Heliotrope, L'Eau d'Issey, Ananas Fizz, Burberry Brit.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-28, 23:29   #6
*milka*
Zakorzenienie

GG do *milka*

W tym roku chyba postawie na Noe Perle ;P

Edytowane przez *milka*
Czas edycji: 2009-06-28 o 23:29
Stary 2009-06-29, 00:00   #7
GothicAristocrat
BAN stały

ja tam używam tego samego co w inne pory roku
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 20:09   #8
Tsukichan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *milka* Pokaż wiadomość

Ja dziś spsikałam się 'zimowym' Hypnose; generalnie pora roku nie ma dla mnie znaczenia, raczej liczy się mój nastrój po wygramoleniu się z łóżka
Tsukichan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 20:23   #9
marmota
Raczkowanie

Dla mnie w upalny dzień bezwstydnie zmysłowo pachnie Czarna Koszmara (wiem, że to nietypowe, ale mnie ona najbardziej pasuje do rozgrzanej skóry.
marmota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 20:26   #10
piroksena
Zadomowienie

Generalnie słysząc słowa "sexy" i "uwodzicielskie" w kontekście perfum, srożę się (jakoś mi tak smętnie tandeciarsko się robi) i uciekam gdzie pieprz rośnie. Ale przyparta do muru, podparta wiedzą z autopsji i nieprzeparcie w tym utwierdzana opiniami tzw. osób trzecich z chromosomem XY powiem tyle, że warto rozważyć kandydaturę Flowerbomby EdP, czyli w skrócie - ma być słodko, ulepnie, cukrowo i omdlewająco niczym lep na bąki...

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 21:02   #11
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GothicAristocrat Pokaż wiadomość
ja tam używam tego samego co w inne pory roku
ja też
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-01, 22:06   #12
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
Generalnie słysząc słowa "sexy" i "uwodzicielskie" w kontekście perfum, srożę się (jakoś mi tak smętnie tandeciarsko się robi) i uciekam gdzie pieprz rośnie. Ale przyparta do muru, podparta wiedzą z autopsji i nieprzeparcie w tym utwierdzana opiniami tzw. osób trzecich z chromosomem XY powiem tyle, że warto rozważyć kandydaturę Flowerbomby EdP, czyli w skrócie - ma być słodko, ulepnie, cukrowo i omdlewająco niczym lep na bąki...
A ja się nie dam przyprzeć do muru i z uporem maniaka będę twierdzić, że niezależnie od pory roku najbardziej uwodzicielski zapach to ten, który potrafi rozpalić do białości zmysły naszych partnerów. W przypadku każdej/każdego z nas będzie to coś innego. Koniec i kropka

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2009-07-01 o 22:07
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 22:18   #13
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
A ja się nie dam przyprzeć do muru i z uporem maniaka będę twierdzić, że niezależnie od pory roku najbardziej uwodzicielski zapach to ten, który potrafi rozpalić do białości zmysły naszych partnerów. W przypadku każdej/każdego z nas będzie to coś innego. Koniec i kropka
Natomiast ja - przyparta bądź nie do tego biednego muru - twierdzę, że jeżeli to mój zapach ma mieć rolę rozpalacza zmysłów mojego to albo z nim coś nie tak albo ze mną kiepsko albo z nami obojgiem a wtedy to już tylko próba wizyty u pana Lwa Starowicza pomoże...

Stary 2009-07-01, 22:41   #14
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Natomiast ja - przyparta bądź nie do tego biednego muru - twierdzę, że jeżeli to mój zapach ma mieć rolę rozpalacza zmysłów mojego to albo z nim coś nie tak albo ze mną kiepsko albo z nami obojgiem a wtedy to już tylko próba wizyty u pana Lwa Starowicza pomoże...
No nie tylko zapach, ale nie można jego roli nie doceniać. Po prostu uważam, że jest rzeczą niemożliwą wytypować jeden uniwersalny najbardziej uwodzicielski zapach. Dla każdej z nas będzie to coś innego, coś w czym będziemy się czuć pewne siebie, seksowne, zmysłowe...Podejrzewam, że ile będzie wpisów tyle propozycji, więc tytułowe pytanie tego wątku praktycznie pozostanie bez odpowiedzi
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 23:09   #15
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
No nie tylko zapach, ale nie można jego roli nie doceniać. Po prostu uważam, że jest rzeczą niemożliwą wytypować jeden uniwersalny najbardziej uwodzicielski zapach. Dla każdej z nas będzie to coś innego, coś w czym będziemy się czuć pewne siebie, seksowne, zmysłowe...Podejrzewam, że ile będzie wpisów tyle propozycji, więc tytułowe pytanie tego wątku praktycznie pozostanie bez odpowiedzi
No to może się zacne grono rodzynków wypowie, wszak to oni mają się na ten lepik łapać więc trza się zdać na zdanie ekspertów

Jeżeli o łapikowym nurcie mowa, to ja może dorzucę jeszcze garść spostrzeżeń n/t całorocznych wabików: Hot Couture EdP, Loulou, Midnight Fantasy BS (co napawa mnie szczerym ubolewaniem ), wspomniane Flowerbomb EdP, Organza Indecence (choć tu zalecam większą rozwagę), Insolence EdP.

Niespecjalnie natomiast sprawdziły się w roli bohaterek alkowy: Miss Dior Cherie, Baby Doll, Sonia Rykiel pomarańczowa, Boudoir czy zacna Theorema -> tych chłopy nie lubią

Stary 2009-07-02, 06:11   #16
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
No to może się zacne grono rodzynków wypowie, wszak to oni mają się na ten lepik łapać więc trza się zdać na zdanie ekspertów
No właśnie rodzynki się na takich wątkach nie udzielają...
Dla mnie idealnym zapachem na lato jest Jil Sander Sun - pachnie słońcem, plażą, olejkiem do opalania, delikatną wanilią i maślanymi ciasteczkami.

natomiast na letnie imprezy, wieczory, noce używam zapachów całorocznych, ja lubię mocne i wyraźne zapachy no ale latem wiadomo z umiarem

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-03, 08:50   #17
thelila
Zakorzenienie

.. latem lubie gucci II, dkny woman oraz escady Pacific paradise & Rock in rio
thelila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości