|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Moja twarz. Jaki typ? Jak sie malowac? Jakie kolory?
Bardzo prosze o okreslenie typu i podpowiedzi w jakich kolorach (szczegolnie cieni) byloby mi dobrze.
1. Jak się opalasz - wolno, najpierw na czerwono, kolor opalenizny zloty lub brazowy 2. Kolor oczu - ciemny brąz z ciemno-grafitowa otoczka, bez plamek. oprawa oczu ciemna 3. Piegi - wystepuja czasami w znikomych ilosciach na nosie. odcien zdaje sie zlotawy. 4. Cera - kolor cery? hmm... nie wiem , rumienie sie raczej na czerwono 5. Naturalny kolor włosów - ciemny blond, zdaje sie popielaty, ale ma tez zlotawe przeblyski 6. Kolor ust - kolor jest srednio nasycony 7. Kolory - bez, braz, khaki.. lubie tez brudny roz, ale uwazam ze nie do konca mi pasuje. Z testu http://www.makijaz.net/tt.html wychodzi mi wiosna, ale wiem, ze do takich testow nalezy podchodzic z przymruzeniem oka, a i ja swoim odpowiedziom srednio ufam.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja twarz. Jaki typ? Jak sie malowac? Jakie kolory?
usta: jakis rozowawy, delikatny błyszczyk, a oczy moglabys sprobowac jakimis jasnymi kolorami, złoty, srebrny, jazsny braz, bez
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem na wiosne masz zbyt ciemna oprawe oczu i kolor tęczówki.Ja obstawiam lato ale nie jestem specjalistą więc może niech się inni wypowiedzą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
a odcień Twojeje cery jest blady, oliwkowy ?? Moim zdaniem wiosna i jesień odpada. Wydaje mi sie ze jesteś chłodnym mieszanym typem takie typy zwykle mają bardzo oryginalną urodę... A wszystko co oryginalne jest lepsze-tak jak Tofik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Up
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
No to ja myślę że jesteś typem mieszanym lato-zima czy na odwrót jest jakaś różnica ?? na pewno nie da sie Ciebie ująć w twarde ramy, ale uważam że bardzo adnie Ci w bieli i ale ze także w chlodnych barwach Ci dobrze...Być może sie myle to wszystko tez zalezy jak Ty sie w nich czujesz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nieriko, myślę, że powinnaś zrobić tak: stań przed lustrem (koniecznie w świetle naturalnym!) i przyłóż do twarzy coś pomarańczowego. Zwróć uwagę na twarz - czy lekko poszarzała / zbledła / została trochę przytłoczona tym pomarańczem i "ginie"? Czy może wręcz przeciwnie - nabiera "blasku"? Dla kontrastu możesz porównywać z różowym - jeśli jesteś typem chłodnym powinnaś wyglądać w nim zdecydowanie lepiej, zdrowiej. (Jeśli jesteś "ciepła" to oczywiście na odwrót.) I napisz potem swoje spostrzeżenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
![]()
Moim zdaniem jesteś latem/Urode masz bardzo delikatną i dziewczęcą i powinnaś to podkreślać. Delikatny makijaż, róż na policzkach;-) Myśle, ze ładnie byś wygladała w lekko pofalowanych włoskach
![]() Podsyłam 'typy' w jakich bym Cię widziała;-) pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
![]()
Oto one;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
![]()
ups:-( nie załączyły się;-)
wysyłam ponownie |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.