|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
tragiczna skora![]() ![]() Hej. Jak widzicie moja skora to tragedia. wszystkieg probowalam. Ktoś pomoże co z tym zrobic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: tragiczna skora
Co masz na myśli pisząc "tragedia"? Chyba musze sie udać do okulisty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Przechyl głowę w prawo jak patrzysz na zdjęcia a zobaczysz o co chodzi. Są po prostu tu źle obrócone i nie widać tego aż tak.(wiem jak to dziwnie brzmi) Mam rozszerzone pory, blizny, przebarwienia i pryszcze podskórne. Próbowałam wielu metod, ale nie umiem sobie z tym poradzić. I mam lekko żółtą skórę, ale to już najmniejszy problem z tego wszystkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przejrzyj temat o Izoteku a zrozumiesz co to jest "tragedia" i zaczniesz cieszyć z tego co masz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Na zaskórniki i krostki podskorne mnie pomógł Brevoxyl. Nie pamiętam czy jest na recepte. Od jakiegoś czasu robie sobie maseczki z siemia (siemienia?
![]() Przebarwienia zniwelowalam maseczka domowej roboty z cytryną. Ja osobiście biore też leki antykoncepcyjne, które ciut pomogły z walką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
"tragedia" jest bardzo względna. Zawsze znajdzie się większa czy mniejsza. Każdy chce mieć jak najbardziej idealną skórę. Szkoda, że to nie jest takie proste. Brevoxyl wypróbuję. Muszę też znaleźć czas na dermatologa, ale z tym u mnie kiepsko (za to mam czas żalić się na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Pierwsze efekty były po około miesiącu używania.
Stosowac niestety musiałam długo, bo problem nawracal. Za dzieciaka miałam straszna nadprodukcje sebum, co mnie zatykalo. Myślę, że trzeba przeczekac na masciach poki hormony sie nie uspokaja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A kiedy używałaś Brevoxulu? Bo ja go stosowałam jakieś 10 lat temu i był super ale później go podobno wycofali. Wrócił?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ok 4lata temu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Jeśli uważasz, że Twoja cera jest "tragiczna" to nie chciałabyś zobaczyć mojej czy osób, które walczą o czystą skórę będąc na izotretynoinie. Nie widzę u Ciebie żadnych stanów zapalnych, masz trochę zaskórników zamkniętych i niewielkich pryszczy. Dałabym wiele aby mieć taką cerę jak Ty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mam wieksze problemy z cerą, ale jeśli czujesz się z nią źle polecam wykonać autodiagnozę skóry, aby dowiedzieć się jaka ona w rzeczywistości jest i czego potrzebuje. Problemy z cerą często wynikają lub pogarszają się w wyniku niewłaściwej pielęgnacji. Sugerowałabym też unikania kosmetyków drogeryjnych (mają mało substancji odżywczych a całą masę wypełniaczy, które mogą zapychać pory). I ich miejsce postaw na kosmetyki z jak najkrótszym składem dostosowanym do potrzeb Twojej skóry.
Diagnozę skóry możesz wykonać w salonie kosmetycznym, lub w domu (jest to bardziej czaso- i pracochłonne, ale nic nie kosztuje, a na prawdę jest bardzo pomocne).
Problemów z cerą można uniknąć, ale niezbędna jest w tym pielęgnacja odpowiadająca na potrzeby skóry. Per.Skin. https://perskin.wordpress.com/ Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-01-03 o 20:41 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.