|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3
|
Zwi±zek z du¿o starszym... despot±?
Cze¶æ Dziewczyny.
Od lat nie by³am na tym forum. Mo¿e dlatego, ¿e by³am ca³kiem szczê¶liw± singielk±... Ale do meritum. Od 6ciu miesiêcy spotykam siê ze starszym o 15 lat, wysokopostawionym managerem. Po 2 latach samotno¶ci w koñcu pozna³am kogo¶, kto poruszy³ moje serce, zaciekawi³ mnie, sta³ siê równym partnerem do rozmowy. Du¿o starszy, ambitny, osi±gaj±cy sukcesy zawodowe, po 2 rozwodach i z jedn± córk±. Brzmi s³abo, co? W dodatku pracujemy w jednej korporacji, tyle ¿e na innych piêtrach i z racji nieoczywisto¶ci naszej relacji, utrzymujemy j± w tajemnicy. Cos o mnie? Mam 25 lat, te¿ prê¿nie siê rozwijam, jestem niezale¿na finansowo. Janek jaki¶ czas temu zaproponowa³, ¿ebym u niego zamieszka³a - szybko? Wiem, ale mia³am poczucie, ¿e w koñcu trafi³am na jakie¶ szczere uczucie, ¿e w koñcu co¶, cokolwiek poczu³am do faceta (po d³ugoletnim nieudanym zwi±zku mia³am ogromny problem, ¿eby jaki¶ facet wyda³ mi siê interesuj±cy). Szybko zaczê³y sie komentarze odno¶nie tego, ¿e palcujê lodówkê, ¿e odstawiam rzeczy na nieswoje miejsce, ¿e mam za du¿o butów, ¼le zwijam kabel od suszarki - i wiele innych. Ok, ale uzna³am, ¿e utrzymanie porz±dku to moja strefa do poprawy, wiêc zaczê³am przyk³adaæ do tego wiêksz± uwagê. Pozna³ mnie ze swoimi rodzicami, z córk±, zabieral na wyjazdy motocyklowe, pozna³am jego znajomych. Ale kiedy Janek wraca³ po ca³ym dniu pracy zmêczony i z³y, lepiej by³o unikaæ z nim jakichkolwiek dyskusji. Jego z³y nastrój udziela³ siê zawsze nam obojgu. Dosz³o do tego, ¿e zaczê³am zastanawiaæ siê nad tym, czy to co mówiê nie wyprowadzi go z równowagi. Awantury? Nie. To choleryk, który bardzo ³atwo siê wkurza, ale nie wybucha, nie krzyczy. Robi tylko swoj± klasyczn± minê, staje siê ma³omówny, od razu przestaje mnie przytulaæ- to chyba taki rodzaj psychicznej kary, prawda? Bo ka¿d± , nawet najmniejsz± k³otniê potrafi obróciæ tak, ¿e wina zawsze le¿y po mojej stronie. Najgorsze, ¿e czêsto sama przyznajê mu racjê. "Tak, masz racjê. Nie powinnam by³a. Przepraszam." Nie, nie ma zapêdów do przemocy s³ownej ani fizycznej. Ostatni ¿ywy przyk³ad k³ótni, który doprowadzi³ do tego, ¿e od wczoraj nie rozmawiamy? Poprosi³±m go o plan urlopowy, ¿eby¶my jako¶ mogli zgraæ terminy. Wiêc mi odpisa³ : w lutym ferie z córk±, w marcu narty w Austrii, w maju wyprawa motocyklowa po sycylii, w czerwcu weekend w Holandii i w lipcu waqkacje z córk±. Ok, mo¿na pomysleæ, ¿e super plan. Nic, tylko siê cieszyæ. Ale jak zapyta³am czy wzial pod uwagê to, ¿e mam mniej urlopu i ¿e chcialabym wziac urlop we wrzesniu i wyskoczyæ gdzies do Hiszpanii, to powiedzia³, ¿e przecie¿ mogê jechaæ z nim na wszystkie te jego wyjazdy, a tak w³a¶ciwie to cudujê i nie potrzebujê wczasów za granic±. A jak nie chcê, to mogê nie jechaæ i tyle. Szczerze mówi±c liczy³am chociaz na jaki¶ och³ap w stylu "Ok, porozmawiajmy i ustalmy co¶ wspólnie." Hmmm.. Nie wiem, mo¿e to ze mn± jest co¶ nie tak? Mo¿e faktycznie to ja próbujê doszukaæ siê w nim tego despotyzmu? Mo¿e to ja szukam problemów? Ja jestem cz³owiekiem rozwi±zañ. Jak jest problem, chcê porozmawiaæ i wyja¶niæ sytuacjê. On czêsto ucina rozmowy krótkim: "Koniec dyskusji". Czasem czujê siê jak upominany dzieciak albo jego podwa³dny. Mimo, ¿e nie mam ani jednej z cech "³adnej i uzaleznionej od faceta m³odszej laski". Dorad¼cie mi co¶. Mo¿e by³y¶cie/ jeste¶cie z podobnym typem faceta? Silnego, niezale¿nego. Mo¿e macie na niego jakie¶ sposoby? Ugi±æ siê? Postawiæ na swoim dla zasady? Nie wiem, gubiê sie w tym wszystkim. Pozdrawiam, Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
niecnotliwa dziewica
|
Dot.: Zwi±zek z du¿o starszym... despot±?
On nie jest silny i niezale¿ny, tylko ma swoje przyzwyczajenia, swoje dziecko, swoje zwyczaje porz±dkowe i swoj± kochankê. Od której wymaga, ¿eby by³a na jego ka¿de skinienie, najlepiej zawsze pod rêk± (stad propozycja wspólnego zamieszkania) a poza tym nie cudowa³a i nie wymy¶la³a, ze ma jakie¶ swoje plany, zamierzenia, czy - nie daj borze zielny - wymagania.
Panu Jankowi jest w ten sposób najzwyczajniej w ¶wiecie wygodnie - a nie podoba siê, to fora ze dwora. Jak sama piszesz, dwie panie ju¿ w ten sposób "przerobi³".
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 486
|
No có¿. Nie jeste¶ partnerk±, lecz dodatkiem do jego bajkowego ¿ycia i masz siê dostosowaæ (m³oda "narzeczona" idealnie wpasowuje siê w obrazek, jaki przedstawi³a¶). Masz do wyboru - albo zaakceptowaæ (da siê co¶ takiego w ogóle zaakceptowaæ?) albo go zostawiæ.
Chyba niepotrzebnie siê produkujemy ![]() ![]()
Czasami bywa siê go³êbiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pe³en pretensji" Za s³ownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowuj±cy siê sztucznie, kryguj±cy siê» 2. «zbyt wyszukany, ¶wiadcz±cy o z³ym gu¶cie» Edytowane przez Paprotka_ Czas edycji: 2017-01-04 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 503
|
Tak, mam ¶wietny sposób - nie byæ z takim facetem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 988
|
![]() mam wra¿enie, ¿e autorka jest dla swojego partnera jak ten mebel w salonie - wypada³oby go mieæ w domu (st±d pewnie szybka propozycja wspólnego mieszkania) ale jak ju¿ stoi to nie trzeba siê nim specjalnie przejmowaæ ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 831
|
Pad³abym ze ¶miechu na taki tekst
![]() Koniec dyskusji to on sobie mo¿e zarz±dzaæ ze swoj± córk±, jak ta mu pozwoli, a nie zamykaæ tak usta swojej partnerce. We¼ go porz±dnie obsztorcuj, wywal co Ci le¿y na w±trobie, to m³ody zwi±zek mo¿e jeszcze siê dogadacie. A jak nie to niech spada na drzewo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usuniête
|
Cytat:
Ale muszê przyznaæ, ¿e zauwa¿y³am, ¿e kiedy w wywodach pada imiê partnera albo jak kto¶ siê podpisuje pod postem imieniem, to w 100 % przypadków jest to trolling. Kolejny przyk³ad. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- K³amaæ. Albo zapomnieæ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 988
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6927060 6]Pad³abym ze ¶miechu na taki tekst
![]() Koniec dyskusji to on sobie mo¿e zarz±dzaæ ze swoj± córk±, jak ta mu pozwoli, a nie zamykaæ tak usta swojej partnerce. We¼ go porz±dnie obsztorcuj, wywal co Ci le¿y na w±trobie, to m³ody zwi±zek mo¿e jeszcze siê dogadacie. A jak nie to niech spada na drzewo.[/QUOTE] jedyne co ja bym temu panu zrobi³a to chyba tylko porz±dnie wypalcowa³a lodówkê zaraz po tym jak zjad³abym wielk± paczkê chipsów - dla wzmocnienia efektu palcowania ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 758
|
Ten Janek to Twój osobisty dla niego skrót od Janusza, prawda? Powiedz, ¿e tak, bo to typowy, stereotypowy Janusz z opisu
![]() ![]() ![]() ![]() A tak serio - on Ciê strofuje i ustawia po k±tach jak dziecko, do tego ma³o rozgarniête. Nie wiem, co Ty jeszcze z nim robisz, bo z opisu wy³ania siê burackie, nowobogackie dziadzisko. Koszmar ![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
szkoda czasu na starego dziada, znajd¼ sobie kogo¶ m³odszego (z kim mo¿na stworzyæ dobry uk³ad), przed kryzysem wieku ¶redniego!! bo wg mnie to ten pan J. ju¿ jest w takim stanie.... nie by³abym z takim facetem, choæby nie wiem co!! nie ma dla ciebie czasu i zrozumienia (przecie¿ ty te¿ masz swoje przyzwyczajenia, niech siê on dostosuje)... poza tym on ciê nie kocha, bo "wówczas kochasz cz³owieka, kiedy akceptujesz wszystkie jego wady", a tutaj tego nie widzê... UCIEKAJ PÓKI CZAS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 635
|
Cytat:
![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 071
|
Dziewczyno 2 lata potrzebowalas, zeby wypatrzec tego dzieciatego, 15 lat starszego, z dwoma rozwodami na koncie capa?
No, on to ma farta ale Ty Boga za nogi, to raczej nie zlapalas.Zostaw tego choleryka z blyszczaca lodowka i poszukaj sobie innego chlopaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 12 697
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 138
|
Cytat:
Naprawdê wszêdzie trzeba doszukiwaæ siê trolli? Edytowane przez 201707171459 Czas edycji: 2017-01-04 o 23:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 486
|
Cytat:
Pierwsze zdanie nie wskazuje na to aby by³a to inna osoba. I Tobie i mnie mo¿e siê du¿o wydawaæ, a prawdê zna tylko autorka ![]()
Czasami bywa siê go³êbiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pe³en pretensji" Za s³ownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowuj±cy siê sztucznie, kryguj±cy siê» 2. «zbyt wyszukany, ¶wiadcz±cy o z³ym gu¶cie» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 401
|
Cytat:
Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogo¶ poznaj± to my¶l±, ¿e to fajny facet. Jest ju¿ wstêpnie zaakceptowany jako partner, a pó¼niej mo¿e to tylko zepsuæ lub nie. Kiedy mê¿czy¼ni kogo¶ poznaj± to my¶l±: „Ma niez³e nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 610
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiele rzeczy da siê zmieniæ, ale wieku i ¿yciowego baga¿u ju¿ nie. Zreszt± z m³odszym partnerem ³atwiej popracowaæ nad zwi±zkiem, przyzwyczajeniami, charakterem. Ju¿ przynajmniej dwie kobiety stwierdzi³y, ¿e szkoda ¿ycia marnowaæ na tego pana - to jest wa¿na podpowied¼. Edytowane przez damdalena Czas edycji: 2017-01-05 o 13:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 85
|
Od pierwszych dwóch opisuj±cych go zdañ wyje mi czerwony alarm, taki z migaj±c± lampk± i syren±.
Nie bêdzie lepiej. To jest mentalny w³a¶ciciel a nie partner i bêdzie Ciê traktowaæ coraz gorzej; coraz mocniej wpychaæ Ciê w swoje szufladki, a jak co¶ zacznie wystawaæ, to przytnie. Pogoñ dziada, póki masz jeszcze na to energiê i póki Ciê ca³kowicie nie zgnoi³. Wiej! I to szybko, z psychopatami nie ma ¿artów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 934
|
Cytat:
Skoro 6 lat temu mia³a 40... To teraz ile ma? Hmmmm, sama nie wiem... 46? Czyli, obecnie 25 letni± córkê, urodzi³a w wieku 21 lat. Jak dla mnie takie rzeczy siê zdarzaj±, ale ja naiwna jestem z natury 😉
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 190
|
Ju¿ kij z tym czy to troll czy nie ;-) ale nie mogê poj±æ, dlaczego na czterdziestoletniego faceta, jakby nie by³o, w sile wieku, mówicie cap i stary dziad :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 138
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usuniête
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 635
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6932096 6]Bo go nie lubi±
![]() Bo dziad wstrêtny, co tu lubiæ ![]() Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 758
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.