|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
właściwości sauny mokrej (parowej) i suchej
po pierwsze to nie wiem czy dobrze umieszczam ten watek...
chciałam zapytac czym sie rozni sauna parowa od suchej tzn jakie maja wlasciwosci np w kontekscie celulitu- pomagaja czy szkodza? wiem, ze mozna wzmocnic dzialanie sauny olejkami eterycznymi- jakimi jesli chodzi mi wlasnie o ten celulitis, tluszczyk na brzuchu, ogolne oczyszczenie skory? i jeszcze jedno- slyszalam sprzeczne opinie o prysznicu przed sauna- tak czy nie- i czy ma znaczenie z jakiej sauny najpierw korzystam? pozdrawiam- mam nadzieje ze cos doradzicie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: właściwości sauny mokrej (parowej) i suchej
też jestem ciekawa
bo ostatnio robi się ze mnie pasjonatka sauny ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Magdarz, cellulit to tzw. "pomarańczowa skórka", schorzenie niezapalne (czy tak jak nam to Bodyworkek tłucze do głów: panikulopatia obrzękowo-włóknieniowo-stwardnieniowa
![]() Sauna, jako czynnik ciepły, może zwiększać przepuszczalność ścian naczyń (może powodować obrzęki), IMHO nie jest to zatem porządany zabieg dla osoby z cellulitem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
a jesli juz to mam to co- zero sauny?? czy to znaczy ze jacuzzi tez odpada?? i tylko basenik zostaje.. pomocy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Sponsor
reklama opłacona |
![]()
ja zdecydowanie wole saunę Fińską (suchą), parowa nie przynosi takich efektów dla mnie jak Fińska, 2 razy po 15 min w przerwie kubelek zimnej wody chwila plywania i jak nowo narodzony
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Min w archiwach są artykuły na ten temat. Jesli chodzi o teorie, to stanowczo omijac popularną prasę kobiecą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.