prezent dla teściowej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-20, 17:28   #1
Nameria
Zadomowienie

prezent dla teściowej

Mam głupi problem. Jestem z moim Tż 7 lat. Tż zawsze kupuje i wysyła prezent swojej mamie i tacie bo do tej pory nie spędzaliśmy z nimi świąt, oni nie robili mi przentów ani ja im, było przyjęte, że prezent od Tż jest jakby od nas. W zeszłym roku było zaplanowane, że pojedziemy do Tż rodziców na święta, jednak ostatecznie nie mogliśmy pojechać. Mama Tż wtedy wysłała mi i Tżtowi prezenty.
W tym roku nie jedziemy do rodziców Tż a jego mama tak jak rok temu wysłała mi prezent. Ja jej nic nie wysłałam, za to Tż kupił jej książki, które razem ze mną wybrał.
Za 4 dni święta a ja się stresuję, że głupio wyszło bo jej nic nie kupiłam. Tż mówi, że przesadzam bo przecież on wysłał prezent. Nie wiem, czy nie powinnam jutro kupić jakąś biżuterię albo coś i jutro wysłać. Nie sądziłam, ze ona mi zrobi prezent. Teraz wyszło głupio. Co powinnam zrobić? Powiedzieć, że prezent od Tż był od nas bo w sumie tak było, razem go wybraliśmy, czy to będzie źle wyglądało?
Stary 2015-12-20, 20:58   #2
Rena
Zakorzenienie

Dot.: prezent dla teściowej

to zalezy co dostalas jako prezent, bo jak np. czekoladki czy inny drobiazg to wystarczy ksiazka na spolke z TZtem.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 06:48   #3
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

No nie wiem, wysyłanie czegoś teraz wygląda na "ojej, ona mi coś dała, muszę szybko coś kupić i wysłać, chociaż nie planowałam".

Mi też rodzice TŻta kupili prezent, ale dostają prezenty od nas wspólnie, tak samo moi rodzice dostają prezenty od nas, a nie osobno ode mnie i od TŻta.

No chyba, że dostaliście oboje jakieś pokaźniejsze prezenty, wtedy wypada się zrewanżować w jakiś sposób

Jak rozumiem "zasady" zmieniły się już w zeszłym roku, pewnie teściowie zaplanowali prezenty osobno dla Ciebie i TŻta, bo mieliście przyjechać, i tak już teraz zostało. W tym roku trochę przegapiłaś, jak ma Cię to bardzo gnieść to coś szybko kup, a jak to przeżyjesz spokojnie, to po prostu w przyszłym roku pamiętaj o prezencie i tyle.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-21, 08:15   #4
Nameria
Zadomowienie

Właśnie boję się, że to będzie tak na szybko. Ogólnie nie jestem za kupowaniem sobie prezentów na zasadzie każdy kupuje każdemu.
Ja dostałam biżuterię, obstawiam, że jest to jakiś element do pandory.
Ehh taka głupota a ja się stresuję
Stary 2016-01-14, 12:04   #5
Sonea21
BAN stały

Niedługo święto naszych dziadków i babć. Czy kupujecie coś z tej okazji. Ja własnie w tym roku robie przymiarkę do ciśnieniomierza xxx Pracuję więc mogę sobie pozwolić, a babci na pewno taki dokładny i szybki ciśnieniomierz się przyda. Jego waletą jest to, że ma duży wyświetlacz.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-01-14 o 13:20 Powód: reklama
Sonea21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 12:54   #6
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sonea21 Pokaż wiadomość
Niedługo święto naszych dziadków i babć. Czy kupujecie coś z tej okazji. Ja własnie w tym roku robie przymiarkę do ciśnieniomierza xxx Pracuję więc mogę sobie pozwolić, a babci na pewno taki dokładny i szybki ciśnieniomierz się przyda. Jego waletą jest to, że ma duży wyświetlacz.
A czy babci taki cisnieniomierz bedzie potrzebny?To Twoje jest takie zdanie,moze babcia nie ma bo nie chce miec,woli isc specjalnie na mierzenie.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2016-01-14 o 13:20 Powód: reklama w cytacie
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-14, 16:34   #7
attena07
Raczkowanie

Uważam że zakup ciśnieniomierza na prezent ucieszy babcię , fajny pomysł .
attena07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-02, 10:38   #8
kennedy
Zakorzenienie

Nie wiem jak dobrze sie znacie. Czy ona lubi dbac o siebie czy bedzie tego uxywac i w jakim jest wieku?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-28, 10:50   #9
Ondana
BAN stały

Fajnym i oryginalnym prezentem będzie też zdjęcie w formie obrazu Jej wnuków (o ile są ) albo zdjęcie ślubne teściów, czy też synka jako małego urwisa w formie obrazu. Możliwości jest wiele, a taki prezent możesz zamówić online xxx Nic skomplikowanego, a powinno przypaść do gustu każdej teściowej :P

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2017-05-26 o 18:18 Powód: Link.
Ondana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 09:00   #10
Anette27
Przyczajenie

To zależy co lubi teściowa i na ile zażyłe macie relacje, bo na ogół z teściami jest tak, że to ludzie, którym wypada coś kupić, wiesz, że od nich też coś dostaniesz, ale generalnie niewiele na ich temat wiesz, o tym czego tam im na co dzień brakuje, jakie prezenty lubią itp. Także tutaj przeważnie kończy się na bezpiecznych prezentach jak apaszki, jakieś lepsze kawy, herbaty, alkohol dla teścia i tyle. I to chyba wszystko jest całkiem ok, ale ja nie lubię bardzo takich prezentów, zawsze się staram żeby były bardziej spersonalizowane, więc poświęcam trochę czasu na porozmawianie i próby dowiedzenia się, co ktoś lubi. Owocem takiej rozmowy przed świętami był wybór dla teściowej na prezent kawiarki, jak ktoś jest kawoszem to myślę, że strzał w 10 Zerknijcie, finansowo to też wypada spoko https://www.garneczki.pl/produkty/ka...ice_asc&page=1 Mi się udało trafić
Anette27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-01, 18:46   #11
Nelia89
Raczkowanie

Ja lubię książki dawać w prezencie.
Nelia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-04, 07:50   #12
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Ja z moim tż jestem od 1,5 roku, urodziny jego mamy są pod koniec stycznia. Kupiłam jej zawieszke i kolczyki, w planach mamy zamiar zrzucić się na bransoletkę. Mam zamiar dorzucić jeszcze szalik (ale nie zimowy) i książkę, tylko nie wiem jaką. Myślałam o kucharskiej, ale nie kupię jej o zdrowym jedzeniu, bo się oburzy, że jest gruba. Jakie książki polecacie?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-08, 18:08   #13
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Tinker, a "teściowa" czyta, czy chcesz jej po prostu sprezentować książkę "tak o"?
Mojej przypadłyby do gustu książki Chmielewskiej i literatura podróżnicza.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-08, 19:46   #14
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
Tinker, a "teściowa" czyta, czy chcesz jej po prostu sprezentować książkę "tak o"?
Mojej przypadłyby do gustu książki Chmielewskiej i literatura podróżnicza.
Czyta, podpytałam delikatnie i wiem jaki gatunek lubi. Kupiłam jej książkę w tym stylu i bransoletkę

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-11, 18:13   #15
mrsnina
Przyczajenie

Książki to zawsze dobry pomysł na prezent. W zależności od upodobań teściowej, można coś wybrać. Ja zawsze stawiam też na jakiś drobiazg do domu, bo to właśnie lubi a znam dobrze jej styl.
mrsnina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości