|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Rolada karmelowa..mniam ;p
A to bardzo prosty przepisik na moje ulubione ciacho
Więc potrzebna wam będzie 1 lub 2 puszki mleka zagęszczonego....to zależy czy chcecie nieć dużo..yy..nadzienia??:rot fl: ja biore jedną i wkładacie ją do garnka tak żeby cała była zakryta wodą i gotujecie ok3-3,5 godziny zanim karmel się zrobi robicie biszkopt..nie będę pisać przepisu bo każdy robi taki jaki lubi i pieczemy go na duuużej blaszce...jak już upieczemy to dzielimy go na 2części oczywiście poziomo otwieramy nasze mnleczko..(najlepiej troszke poczekać aż wystygnie..no aż puszka będzie taka..yyy..nieparząca:lol i powstały karmel rozsmarowujemy na 2 częściach biszkopta...potem zawijamy jak to roladke i już mamy 2pyszne roladki możemy je polać polewą...najlepiej pasuje biała..no i dodać co się lubi..orzeszki wiórki kokosowe..itd. itp. smacznego
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rolada karmelowa..mniam ;p
prosciutki przepis dlatego juz go skopiowalam do zeszytu z przepisami!!
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
no prościutki
aż do tego stopnia że zawsze wychodzi takiemu beztaleńciu w sferze kuchennej jak ja
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam wolę ten puszkowy kajmak w połączeniu z kruchym ciastem
![]() Chociaż może się skuszę... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

i powstały karmel rozsmarowujemy na 2 częściach biszkopta...potem zawijamy jak to roladke

aż do tego stopnia że zawsze wychodzi takiemu beztaleńciu w sferze kuchennej jak ja