![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Jak zmusić mężczyznę by wrócił do dawnej "postaci"?
Dziweczyny mam dość. Ostatnio z moim mężem bardzo źle nam się układa.
Mam dość. Wiem, że zachowuję się wobec niego jak zołza, ale już po prostu nie mogę inaczej. Wysiadam nerwowo i wykańczam sie fizycznie. Od pewnego czasu on zrobił sobie ze mnie prywatną służącą. Obydwoje pracujemy. Zgadza się - on wraca zpracy później. Moją pracę zaczął traktować lekcewarząco - ja to tylko "siedzę pracy w internecie". - Owszem siedzę dużo, bo na tym między innymi moja praca polega. Jestem specjalistą ds handlowych. Po powrocie wyjściu z pracy tacham do domu 15kg zakupów autobusem, chociaż on ma służbowy samochód. Gotuję. Piorę. Odkurzam. Myję podłogi. Czyszczę łazienkę. Dbam o kota persa. Zbieram porozrzucane brudne ciuchy, naczynia, Prasuję mu koszule... On nie robi nic. Zostawia po sobie na stole brudne talerza, moga leżeć aż zgniją. Rozmaże masło na stole - nie wytrze. Kot zrobi kupe - on woła mnie, zebym posprzątała. Zdejmie skarpety - zostanę tam gdzie siedział. Pełny kosz na smieci- muszę drałować z 3 pietra z ciężarem, bo on jest zmeczony. A wczoraj mi się dostało, że chcę go otruć - bo kotlecik z kurki miał chrząstkę!!!!! Kiedy obiecał, że zacznie sprzatać, zaparłam się. Po 3 tygoniach, kiedy zmywarka się zaśmierdła (przecież to wielka praca ją uruchomiś!!!) po ziemi walały się koty w kurzu a ja przylepiałam sie do podłogi w kuchni - skapitulowałam i posprzątałam sama. Sex też tylko wtedy kiedy ON ma ochotę!!! I tak jak on ma ochotę... Efekt jest taki, że ja nie mam już ochoty wcale Mam dość takeigo życia. Jesteśmy małżeństwem niecały rok. Po slubie wszystko zaczęło się psuć. Dodam, że znamy się ponad 5 lat i mieszkaliśmy wcześniej razem prawie rok - wszystko było ok. Był kimś innym - zupełnie innym Co mam zrobić? Marzę tylko żeby uciec jak najdalej. Miliony rozmów, tłumaczenia, prośby, płacz, wrzaski - nic nie pomogło. Nie mam już sił. ![]() Edytowane przez ank@ Czas edycji: 2005-05-12 o 10:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
ank@
![]() ![]() ![]() Kiedy ostatni u fryzjera byłaś, albo u kosmetyczki, nie wspomnę o solarium , basenie itp?? Po co masz wracasz do domu zaraz z pracy?? Bo gna Cię przygłupie poczucie obowiązku, że musisz ugotować męzusiowi obiad, pozmywać, posprzątać po nim skarpetki itp. ![]() ![]() A ty bądź piękna , uśmiechnięta i zadbana i jeszcze najlepiej znajdź sobie Kochanka ![]() Zastanów się czy bycie darmową sprzątaczką to maximum na co Cię stać? Serdecznie Cie ściskam, jak chcesz to mogę do Ciebie przyjechać i kopnąć w tylek Twojego mężusia-tak- że mu sie baaardzo szybko zachce pomagać w domu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zmusić mężczyznę by wrócił do dawnej "postaci"?
nie wiem co ci poradzic
![]() jak zmusisc mężczyzne by wrócił do dawnej postaci? hmm moze on po prostu zawsze taki byl tylko udawał ? wiesz jak jest u jego rodziców w domu ? no czy tessciowa sie wszytskim zajmuje ,czy tesc jej pomaga ,jakie ma kontakty z rodzicami, jak zachowuje sie w domu rodizców podczas jakis okazji? takie obserwacje moga dużo wyjasnic. szczerze nie wytrzymałabym z takim zachowaniem"kot zrobi kupe a on wola ciebie" to taki styl "on z dzieckiem siedzi w kuchi,dziecko chce pic a on wola ciebie żebys nalała wody dla dziecka" . trudno zyc osobno i dbac tylko o swoje rzeczy gdy mieszka sie razem. trudno prac tlyko swoje ciuchy jak jego leza w koszu 3 tygodnie i gnija . najtrudniej utrzymac czystosc i zwykłą higienę w kuchni i łazience wkoncu w tych jego zostawionych rzeczach zalęgną sie robale. może pomogła by jakas wizyta u terapeuty oczywisice was razem ,moze wasza rozmowa ,bez płaczu i histeri ,powiedz mu wprost żeby sprzątał po sobie ,moż enapisz wszytsko co czujesz w liscie ale nie romantyczne bzdury tylko prosto chciałbym ,aby zbierał swoje ubrania itd. może dałabyś rade wyprowadzic sie na kilka dni? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Dobijające.Nie wiem, co Ci poradzić, bo nie mam w tej dziedzinie żadnego doświadczenia. Ale wyobrażam sobie co czujesz. Jedna tylko rzecz przychodzi mi do głowy, o której ostatnio mówiła mi przyjaciółka( ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez koko Czas edycji: 2005-05-12 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zmuzić mężczyznę by wróciła do dawnej "postaci"?
Wiem co czujesz. Dokładnie tak samo ojciec traktuje moją mamę - jak słuzącą. I mnie także.Nic nie będę dopisywać bo on nie obi nic a ona wszystko. Przestań sprzątać - nie gotuj dla niego. Zrob to, o czym pisze Agniesia. Nie wiem czy to pomoże, bo mama nie potrafi zostawić wszystkiego
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zmuzić mężczyznę by wróciła do dawnej "postaci"?
Do kosmetyckni chodze regularnie. Do fryzjera nałogowo. Basenu nie lubię - biegam wieczorami. Ogólnie bardzo o siebie dbam.
A do domu po pracy wracam zeby odpocząć i z jakąś głupią nadzieją, że może dziś będzie lepiej... No i zawsze czeka mnie fura roboty, bo jak nie zrobie to będę mieszkac w chlewie. Na dodatek mam na ten chlew kredyt na 20 lat do spółki z mężem... PS: Koko, twój sposób już stosowałam. Wyprałam mu koszulki z chusteczką higieniczną ![]() Poleciał kupić nowe i dalej udaje, że nie wie co to pralka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Aniu,strasznie Ci współczuję
![]() takiego męża to bym ![]() ![]() Przypuszczam,że był już taki przed ślubem-w ciągu roku nie zmieniłby się tak drastycznie-tylko wówczas ukrywał to bardziej ![]() Nie wiem ,co poradzić...skoro rozmowy nic nie dają. Chyba terapia wstrząsowa,zaparcie się i totalny bunt z Twojej strony mogą pomóc-ale też niekoniecznie. ja bym chyba poszła za rada pauli-wyprowadziła się na kilka dni,ochłonęła.Niech radzi sobie sam. Choć z drugiej strony mam przeczucie,że po swoim powrocie potrzebowałabyś maczety i mapy ,by jakoś zorientować sie w pierwotnym układzie mieszkania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dokładnie - maczeta i mapa
![]() Dziękuje! Dzięki Wam od razu lepiej się czuję. Nie wracam dzis do domu przed nocą. Zjem na mieście Jesteście Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Bardzo Ci współczuję.
Ja robię w domu więcej niż mąż [ale pracuję tylko na 1/2 etatu] natomiast nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby on siedział na kanapie i bawił się pilotem a żebym ja w tym czasie targała 3kg śmieci - nawet jeśli siedziałam w domu cały dzień a on zasuwał do wieczora - jego natura nie pozwala mu na to, żeby siedzieć i patrzeć jak dźwigam, przenoszę.. Idąc tym tropem [bo nie chodzi to o mnie i mojego faceta a o przykład] -> widać taką ma mentalność Twój partner [kobieta jest moją służącą]. Nawet jeśli uważa, że masz więcej energii/czasu to przecież jesteś JEGO KOBIETĄ a nie GOSPODYNIĄ. Skoro rozmowy niewiele pomogły to zrób tabelę [brzmi głupio..] i wypisz do kogo które obowiązki będą od teraz należeć - może rzeczowe podejście do sprawy (Ty robisz to, to i to) przemówi do niego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Dzięki Sarenko.
Podejście racjonalne też zawodzi. Or robi sie ślepy i gluchy kiedy tylko słyszy słowa "pomóż mi" albo "trzebaby zrobić" albo "proszę zrób" Wiez, może to smiesznie zabrzmi, ale zazdroszczę Ci takiego męża. Jeszcze niedawno byłam pewna, że mój też jest taki. Rozczarowanie nie jest przyjemne. Czasem się zastanawiam - w co ja się wpakowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Też o tym pomyślałam Sarenko, że może coś w rodzaju grafiku domowych obowiązków by sie przydało.Jakkolwiek głupio to brzmi, może okazać się skuteczne i przynajmniej czarno na białym będzie widać, co do kogo należy i kto zaniedbuje swoją działkę obowiązków.On może nie zdawać sobie nawet sprawy z części domowych obowiązków, myśli że samo się robi, tak bezszelestnie i mimochodem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Po ślubie skutecznie wyperswadowałam mu to i wyjaśniłam łopatologicznie co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||
Rozeznanie
|
![]()
Wiesz co , Aniu
![]() Piszesz : Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny piszą o grafiku . Takiemu facetowi to trzeba by machać takim grafikiem za każdym razem ![]() Edytowane przez neuilly. Czas edycji: 2005-05-12 o 11:43 Powód: lit. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mysle, ze Neuilly ma racje..przyzwyczaiłas go do wygody..nic dziwnego, ze rozne sztuczki nie działaja..mysle, ze grafik tez niczego nie zmieni.. Wyprowadziłam bym sie na jakis czas albo zastosowała metode "rob sobie wszytsko sam" ![]() Edytowane przez Marilyn Czas edycji: 2005-05-12 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A ja bym zaczela prac tylko swoje rzeczy, gotowac tylko dla siebie, sprzatac tylko swoje rzeczy.
Moj ojciec tez byl takim dupkiem. Na szczescie mama sie z nim rozwiodla. ![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może w Twoim domu było podobnie i zostałas nauczona, że facet pełni takie i takie role, a kobieta ma go obsługiwać? A jesli chodzi o zakupy: on wracając z pracy może zajechac do jakiegoś marketu i je zrobić- zbuntuj się, powiedz mu o tym, az w końcu jak będzie pusto w lodówce, to się nauczy. Podobnie z innymi sprawami. Jest jeszcze taka drastyczna metoda. Jak odłoży coś nie na miejsce, kładź mu to na łóżko- tzn. trenuj rzuty za 3 punkty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Grafik miałby taki sens, iż POKAZYWAŁBY, że nasza bohaterka wcale NAGLE nie zamierza prowadzić własnego gospodarstwa.
W sumie to nie w tym rzecz, żeby teraz każdy sobie rzepkę skrobał.. Wiem, że jest to dość "śmieszny pomysł"... ale kompletnie nie wiem JAK postąpić, aby znów było dobrze.. Ważne,żeby facet zaczął coś robić, ważne tak samo, aby rozumiał, że tak ma być (a nie z łaski na uciechę) - ważne jest to, aby widział, że Anka chce nadal pracować w ich gospodarstwie (ale nie sama).. Stąd ten pomysł na grafik ![]() ![]() Skoro jednak grafik i tak nic nie da.. To rzeczywiście może pora nie robić NIC.. Tylko jak to się skończy.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że metoda zaprzestania robienia w domu czegokolwiek nie jest najszczęśliwsza.Bo przecież Ania też w tym domu mieszka i będzie musiała w tym syfie żyć.Ja bym dostała szewskiej pasji. A do niego być może i tak nic nie dotrze, bo faceci na ogół mają wyższy próg tolerancji dla syfu i nie przeszkadza im góra garów w zlewie i góra brudnych ubrań na podłodze. Dla niego więc będzie to naturalne środowisko życia, a Ania bedzie miała wrażnie, że mieszka w jakiejś norze. De facto dołoży sobie stresu, a facetowi to wisi.Tak gdybam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raróg
|
A próbowałaś na spokojnie z nim pogadać? Że wykańcza Cię taka sytuacja, że chciałabyś coś zrobić wspólnie z nim, może umówicie się na jakiś podział obowiązków (np. Ty zmywasz, on wyciera naczynia). Możesz mu powiedzieć, że oczekujesz pomocy, związku partnerskiego, pogadaj z nim i drąż temat, może się nauczy
![]() U mnie taki sposób skutkuje od początku, ale chyba zależy to też od charakteru faceta, bo nie musiałam się szczególnie wysilać ![]() Nie ma sensu chyba też krzyczeć czy robić awantur na początku, lepiej miło poprosić i zobaczyć, co on na to. A jak nie, to już ostro z nim! Buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
W Niemczech ogladalam program, w ktorym kobiety postanowily, ze skoro pracuja w domu, to nalezy sie im oplata, bo to jest taka sama praca, jak kazda inna. Ale nie wiem czy to dobry pomysl...
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pomysł z wnoszeniem mu gazet, talerzy do łozka jest całkiem całkiem ![]() Podpisuje sie tez pod pytaniem o sytuacje w jego domu rodzinnym..jesli jego mama była darmowa słuzaca..oj..to wspołczuje z całego serca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Nutka nie gryzie!
|
Polecam terapie wstrząsowa ..jak obiad nie smakuje przy nim do smieci, koszul nie prasuj, zwracaj u*****liwie uwagę na pozostawione talerze, skarpetki itp -nie sprzątaj. Jak trzeba powrzeszcz . Jak bierzesz się za sprzątanie jego też zagoń. Po części to twoja wina bo zbyt dużo wziełaś na siebie, facetowi nie wolno pokazać że jest się zaradną i pracowitą
![]() Jeszcze masz szansę go zmienić bo to początki małżeństwa...z biegiem lat będzie coraz gorzej! Pogadaj z nim poważnie i powiedz to co nam napisałaś w poście, że masz dość i że przeciąga on strunę i może żalować.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Myślę , że on jest przyzwyczajony do czystości i nie grozi mu zarosnięcie brudem ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Hehe, faktycznie, może brud lepiący się do koszuli go obudzi.
![]() ![]() Sytuacja jest beznadziejan. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki, ja bynajmniej pokorna nie jestem, stąd nasze małżeństwo wisi na włosku bo po tygodniach rozmów wreszcie "rozdarłam ryja" i jest jeszcze gorzej, bo on twierdzi że robię mu "bydło" - przecież sąsiedzi słyszą.
Przed ślubem mieszkał z samym ojcem, niezbyt dobrze sie rozumieli. Zawsze było tam czysto i ok. To chyba tatuś mu prasował koszule,niestety... Metody grafiku próbowałam, ale gdybym mu napisała na kartce, że jestem w ciąży, to zdążyłabym urodzić zanimby przeczytał. Nie czyta niczego. Nawet jego brudne skarpety, które mu włożyłam do teczki do pracy, ani serwowanie jedzenia na brudnych trzydniowych talerzach nie pomogły na dłuższą metę. Brałam go na przetrzymanie, ale w śmierdzącym domu nie chcę mieszkać. A on nie posprząta.Jak nie ugotuję, to on sobie zrobi kanapki i zostawi po sobie syf: brudne talerze, pełno okruchów, blat i podłogę umaziane masłem musztardą, keczupem itp. I tak sobie może być przez kilka dni... Nic sobie z tego nie robi. Przecież ciężko pracuje i jest zmęczony. A ja pewnie nie... Co dziwne on sam jest bardzo czysty i pachnący. Od dwóch miesięcy proszę, żeby powiesił mi na ścianie obrazek... A seks: JA sie na to wcale nie godzę, stąd nasze współżycie praktycznie przestało istnieć, bo ja już nie mam w ogóle ochoty. Do tego każdy mój zakup ciuch lub kosmetyku zaczął budzić głupie komentarze, że on sobie nic nie kupuje a ja ciągle, że za często zmieniam fryzure, że jemu potrzebne to i to... Pracuję, kur....a i będę sobie kupować co mi sie podoba! Od dziś przestaję gotować. Sprzatać też - jak zacznie śmierdzieć wyprowadzę sie do babci. Prać mogę - i tak piorę dla siebie, niech mu gniją 3 tygodnie ciuchy na balkonie, bo sam prania nigdy nie pozbiera. Co do prasowana - niech sobie lata do prasowaczki. Od tego wszystkiego mam ostatnio tylko ciągły rozstrój żołądka łomotania serca i nie mogę spać całe noce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raróg
|
Nie, no ja jestem najpierw za szczerą rozmową, bo brudna koszula rano może tylko do awantury doprowadzić, no i druga sprawa z tym bałaganem w domu, to już chyba w ostateczności, jak nic nie pomoże.
A może weź sobie urlop w pracy i wyjedź gdzieś sama na trochę dłużej (tydzień lub dwa), zobaczysz, jak sobie będzie radził sam ze wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
moj tato ostatnio wolal mame, ktora byla w drugim pokoju bo cma wleciala do jego lokalu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Chyba przekopiuję parę Waszych postów i wyślę mu mailem (e-maile czyta!).
Niech zobaczy jak go widzą inne kobiety... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Ja myślę, że szczera rozmowa niewiele da.Z tego co Ania napisała rozmów było już wiele. Dziewczyny dobrze Ci radzą, koniec z gotowaniem, koniec z tachaniem siat itp. Wracasz do domu i odpoczywasz, po prostu. Wiadomo zwierzakiem trzeba się zająć ale sprzątaj np. tam gdzie Ty przebywasz, gotuj tylko dla siebie. A gdy szanowny małżonek zapyta gdzie obiad ze stoickim spokojem podaj mu ulotke na pizze, lub powiedz że jesteś zmęczona i niech sam sobie ugotuje. Nie reaguj wogóle na jakiekolwiek jego uwagi.Awanturami tak naprawdę nic nie zyskasz. I jeszcze jedno, czas żeby Twój mąż przestał czuć się tak pewnie w Waszym związku. Któregoś dnia wróć do domu z bukietem kwiatów (kup je sobie sama) a mężowi powiedz że dostałaś od pewnego miłego pana. Działa jak diabli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.