![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wózek Quinny Moodd
Witam
![]() Na forach jest bardzo dużo wątków na temat wyboru wózków. Jednak nie znalazłam opinii na temat konkretnego "Wózek Quinny Moodd". Miałyście może taki wózek? Zależy mi na głęboko-spacerowym. Jak dla mnie ma kilka plusów, m.in. to że jest bardzo lekki, po złożeniu zajmuje mało miejsca. A do tego ten design... Wydaje mi się jednak, że zarówno spacerówka jak i gondolka są dosyć małe i boję się że nasza córcia szybko z niego wyrośnie... Dodam, iż mąż bardzo uparł się na ten wózek, ale mimo to mam wątpliwości... Bardzo prosiłabym o opinie osób, które posiadają taki wózek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MBZ♥
|
Dot.: Wózek Quinny Moodd
Mam ten wózek
![]() Gondola nie jest taka mała, taki średniak. Córka jeździła w niej 5,5msc. Ale, że jest długaśna i chciała więcej widzieć ![]() Wózki tego typu nie są lekkie. Stelaż jest masywny, a to robi wagę. Rozkłada się jedną ręką, składa dwoma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wózek Quinny Moodd
Tez mam ten wòzek , w wersji trzy kołowej . Pòki co stoi I czeka ( Dzidzia jeszcze w brzuszku ) , wiec nie jestem za dużo w stanie o nim powiedziec.
Jak dla mnie gondola wcale nie jest mała ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ponadto mam wątpliwości czy zajmuje tak mało miejsca po złożeniu, ale to zależy też do czego porównujemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Trele jak już Twoja mała przyjdzie na świat i przetestujecie wózek to napisz jak się użytkuje. My już zdecydowaliśmy się właściwie na niego, przyznam że dobre opinie o nim czytałam, ale wolałabym się upewnić, szczególnie, że my będziemy raczej kupować nowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja juz nie moge sie doczekac az pojezdzimy ![]() Jak kupowałam to mało było opini na jego temat - a jak juz były to negatywne. Wszyscy na siłe upieraja sie ze jest bardzo wywrotny ze wzgledu na trzy koła. Ja poki co nie odniosłam takiego wrazenia .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Również byłam zainteresowana tym wózkiem ale..... moim zdaniem gondola wózka nie jest przystosowana do polskiej zimy. Wersja składana nie jest ocieplana, zrobiona z przewiewnego materiału przez to po złożeniu zajmuje mało miejsca. Spacerówka mocno profilowana przeznaczona dla dziecka od 6 mies i zgadzam się, że mniejsze nie powinno być przewożone.Szczególnie zimą ponieważ siedzisko jest płytkie a zadaszenie raczej chroni przed słońcem a nie śniegiem czy deszczem. Ja zdecydowałam się na wózek firmy mamas&papas. Więcej na jego temat mogę napisać w listopadzie. Na razie czeka na maleństwo ...... zostało 6 tygodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten quinny jest fajny ale nie na Polske, w Londynie sporo kobiec go uzywa, tez mialam go kupic, ale poprobowalam jego mlodszego brata, prowadzilam znajomej dzieciaczka i gdy wyjelam malego z wozka a zakupy wisialy na raczce, to wozek fiknal, na szczescie maly byl juz u mnie na rekach. Ja ze swojej strony polecam mothercare xpedior. Moze i quinny jest ladne, ale chyba w wozku chodzi o wygode dla malucha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest jeszcze opcja, że to nie będzie ten jedyny wózek dla dziecka. Słyszałam, że teraz kupuje się wózek na plaże czy do lasu inny na długie spacery a jeszcze następny szpanerski na galerie. Więc wszystko zależy od wymagań czy to ma być 1 wózek czy kolejny w kolekcji naszej pociechy ![]() Fajny ten twój wózeczek obejrzałam prezentację na you tube. My kupiliśmy model Mylo mamas&papas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
no i chyba (w związku z tym co powyżej napisałyście) zależy kiedy dzidziuś się rodzi, bo jeżeli na wiosnę czy też w lecie to przecież taka gondola jest ok, prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja Od siebie tylko dodam ze wersja spacerowa jest tak rozkladana na plasko, do tego ma genialny dla noworodka wkład , ze ja jakbym rodzila w Lecie to pewnie bym gondoli nie kupila.
Jedyne co mnie wkurza juz to ta budka, faktycznie jest beznadziejna. Jakby tak deszcz złapal to dziecko ma go na glowie razem z ta buda , a tu juz szczegolnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mialam w planach kupic ten wozek, ktory Ty masz, ale do sklepow wszedl xpedior i zdecydowalismy z mezem, ze jednak ten. W ogole to marzylam o bugaboo ale ich ceny nie sa male, a wiadomo, ze wyprawka to nie tylko wozek. Edytowane przez Syl993 Czas edycji: 2013-10-10 o 14:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
.... to prawda wyprawka to mega wyzwanie. Rozłożyłam sobie na raty i co miesiąc inwestuję albo w sprzęt albo w ciuszki. Myślę, że za kilka miesięcy będzie lepiej bo będę sprzedawała za małe i kupowała następne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
O to tak jak my, przez 8 miesiecy co 2 tyg( u nas wyplata co 2 tyg wplywa) po trochu. Nasza mala powoli wyrasta z ubranek 0-3 i az sie dziwilam, bo za 9 dni ma 3 miesiace, znajomych syn urodzil sie dosc duzy i wszystkie ciuszki 0-3 poszly na bok. Z wozka tez szybko wyrosl, gondolke odstawili po 2 miesiacach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziecko to dobry kompan do wycieczek, my z mala juz latalismy nawet samolotem i lepiej zniosla podroz niz ja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Obiecałam , że sie wypowiem jak przetestuje.
Quinny w ruchu Od 6 tygodni I mowiac szczerze jestem zadowolona choc szału nie ma. Poki co uzywamy wersji z gondola. Z gondoli jestem bardzo zadowolona. Jest fajnie ocieplona , trzymie ciepło I nie prxepuszcza wiatru, przez co na poczatku mialam problem z tym jak mala ubrac, by nie przegrzac, bo gondola naprawde daje duzo . Gondola fajnie sie kołysze na stelazu, przez co amortyzuje wstrzasy dochodzace do malucha a jednoczesnie buja jak kołyska np w autobusie , gdzie moja mala zwykle sie budzi ![]() Pokrowiec przeciwdeszczowy jest super. Zaklada sie go 3sekundy I to jedna reka. Składa sie w kosteczke I wszedzie sie zmieści. Bardzo ładnie sie prowadzi, jest zwrotny a pompowane koła daja rade na kazdym terenie . Oczywiscie sa tez rzeczy na minus .. Po pierwsze : beznadziejny hamulec. Ciezko sie do blokuje/odblokowuje I w dodatku blokuje tylko prawe koło - czyli wòzek kreci sie wkòłko jesli nie zablokujesz przedniego koła. Po drugie : koszyk pod wózkiem. Malutki, bardzo płytki I do tego tak nisko ze bardziej sie nie da. Nic do niego nie zmiescisz a jak juz Ci sie uda to I tak wszystko z niego wypadnie przy najblizszym krawezniku. Narazie tyle mi przychodzi do głowy, jak cos mi sie przypomni to dopisze ![]() Aha : ja mam wersje z białym stelazem - strasznie sie brudzi I co chwile trzeba rurki wycierac bo albo sa zakurzone albo poprostu brudne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
No to konkretnie odpowiedziałaś Kochana
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Domi96 Czas edycji: 2014-01-06 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
domi a który model Quinny kupiłaś? jeśli można wiedzieć? daj znać po wypróbowaniu, teraz pogoda sprzyja na szczęście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Moja koleżanka ma quinny moodd no i w sumie nie narzeka, mówi że jest dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
też słyszałam o wózkach quinny, ze wygodnie i dobrze prać "tapicerkę" wózka, bo wszystko się fajnie odpina i ściąga
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Quinny speedi kupiłam i polecam, bardzo wygodny i sprawdza sie na każdym terenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
chyba generalnie quinnie wielkością koszyka nie powalają bo mam zappa xtra i szału nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
![]() Chyba tak . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
moja sasiadka wozi takim synka ogolnie jest z moodda zadowolona tylko rzeczywiscie ta budka moze byc za mala jak na deszcz czy cos...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczynki,
mam ogromną prośbę do użytkowniczek tego pięknego wozu, gdyż zamierzam go kupić, ale mam wątpliwości co do wywrotności tego wózka (pani w sklepie o tym wspomniała oraz Pani Gadżet) oraz czy spacerówka nie będzie za mała aby pomieścić córę zimą grubo ubraną + śpiworek? Dzięki z góry za wyrażenie opinii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.