|
Notka |
|
Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak zadbać i przygotować słabe paznokcie na hybrydy?
Hej Wszystkim,
Zaczęłam od poradnika dla początkujących hybrydomaniaczek, jako że taką jestem, ale potrzebuję wiedzieć więcej, stąd to pytanie. Moja mama ostatnio podpatruje to u koleżanek, to w internecie przykłady manicurów hybrydowych i też zapragnęła mieć takie paznokcie. Jednak ma słabe, kruche, rozdwajające się paznokcie, jak i skłonną do przesuszeń i podrażnień skórę dłoni. Jest to moim zdaniem efekt jej nawyków, a raczej ich braku (np. niekremowanie rąk czy nieużywanie rękawiczek przy kontakcie z detergentami) tudzież niedelikatnego opiłowywania paznokci. Mama też całymi latami nie malowała paznokci wychodząc z założenia, że lakiery to okropne świństwo, które niszczy paznokcie oraz odpada po pierwszym zmywaniu. Teraz zaczęła dostrzegać, że jednak dobry manicure potrafi je chronić ![]() Chciałabym "popracować" z mamą nad jej paznokciami i dłońmi zanim zdecyduje się na hybrydy - rękawiczki przy sprzątaniu, jakiś treściwy krem, nieszarpiące piłowanie delikatniejszym pilnikiem, wzmocnienie płytki odżywką w lakierze. Czy to wystarczy? Co byście radziły na przykładach własnych bądź osób, którym robicie manicure hybrydowy? Thx ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
z pazurem
|
Dot.: Jak zadbać i przygotować słabe paznokcie na hybrydy?
Polecam wątek o olejowaniu na paznokciach naturalnych. Może być też tak ze z natury ma słabe i naturalne środki nie pomogą i trzeba będzie przygotować płytkę za pomocą zelu lub proszku akrylowego.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Zaraz wyszperam ten wątek. Dzięki bardzo!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Według mnie hybrydy wcale nie osłabiają paznokci, a nawet odwrotnie. Mi się pod hybrydą ich stan widocznie poprawił.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mi jakoś bardzo stan paznokci się nie pogorszył, co jakieś 4-5 miesięcy robie sobie faktycznie przerwę na odżywki i regenerację. a potem na nowo hybryda. Często zmywany zwykły lakier robi większą krzywdę moim zdaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Bo to nie same lakiery hybrydowe szkodzą, a raczej sposób w jaki zdejmujemy hybrydy, no i duże znaczenie ma także odpowiednie przygotowanie płytki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Dziewczyny,a słyszałyście może o Dip Powder Nails? xxx Miała któraś z Was z tym styczność?
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-03-06 o 11:23 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Lubię hybrydy, nie powiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
hybryda ogolnie wzmacnia paznokcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Niestety nie mogę się z tym zgodzić, bynajmniej jeśli chodzi o moje paznokcie ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Bo własnie nie lakiery hybrydowe tylko podczas zdejmowania ich robi sie najwięcej błędów i przez to osłabia paznokcie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Sprinterka
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
No widzicie, u Was się nic nie dzieje, a mnie wręcz bolą paznokcie, tak są już cienkie od opiłowywania. Dałam sobie spokój na jakiś czas, mimo że kocham hybrydy :-(
Ostatnio pisałam, że po pomoc zawsze lecę do mojej ukochanej złotej odżywki z Sally Hansen... To teraz mam nową miłość ![]() Zniszczyłam sobie paznokcie już dawno temu, przez nakładanie akrylu (hybryda znacznie mniej złego mi wyrządziła). I od tamtego czasu mam górki i doliny na płytce paznokcia. Myślałam, że jak paznokieć odrośnie, to to zniknie ale tak się nie stało. I odkryłam, że Sally Hansen ma taką odżywkę 2w1 Smooth and Strong, która między innymi wygładza nierówności na płytce. I to jest super! Wreszcie mam gładkie paznokcie, przestały się rozdwajać, no i nie są już jak papier. Mogę nawet otworzyć puszkę bez strachu, że złamię pół paznokcia ;-) Także mam nową, "odżywkową" miłość ;-) Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Moim zdaniem kwestia po prostu odpowiedniego zdejmowania lakieru hybryd - nie piłowania na siłę i nie zrywania lakieru!!! Mi paznokcie ładnie rosną, a robię bez przerw hybrydki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
No właśnie bardzo dużo osób myśli, że hybrydy niszczą paznokcie ale większość tych osób co tak myśli i szerzy takie plotki to takie, które nieumiejętnie ją ściągały.
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Witam,
przygodę z paznokciami hybrydowymi zaczęłam jakieś dwa lata temu, gdy po dwóch wizytach u kosmetyczki stwierdziłam, iż na dłuższą metę wyjdzie taniej jeśli będę je wykonywać sama w domu. W ciągu tego czasu nie robiłam dłuższych przerw niż zaledwie kilka dni przed kolejnym nałożeniem hybrydy a stan moich paznokci się nie pogorszył. Moim zdaniem do tego tematu trzeba podejść indywidualnie, gdyż u każdej z nas paznokcie będą reagowały zupełnie inaczej. Przy odpowiednim nakładaniu lakieru, a następnie jego zdejmowaniu dla płytki paznokcia nie powinno nic się stać. Natomiast jeśli jest odwrotnie proponowałabym jeden z najłatwiejszych i dosyć tanich sposobów, który sprawdził się u mojej mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem olejowanie bardzo pomaga, ale fakt trzeba dbac o zdrową dietę pilnowac co się jada i najlepiej żeby dieta była bogata w witaminki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
tak jak poprzedniczka - dieta to podstawa. ale można się wspomóc domowymi sposobami i suplementami
![]()
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Warto zastosować wcześniej serum <link>, ja znalazłam je w Rossmannie, jest bardzo dobre, paznokcie robią się twarde i w końcu mogłam je zapuścić.
Edytowane przez czuszka82 Czas edycji: 2018-05-30 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
z pazurem
|
jak jeszcze raz zobaczę wiadomą reklamę, banuję konta bez ostrzeżenia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.