|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: u siebie :)
Wiadomości: 188
|
pychota kurczakowa na kanapki
to przepis mojej Mamy. uwielbiam, więc także sama robię.
porcja na wąski prodiż (może być także blacha wąska + piekarnik): 1,20 mięska drobiowego potrawkowego, 4 jajka, Wegeta, Delikat do kurczaka Knorra lub Delikat do mięs i innych potraw Knorra /czerwony/, biały pieprz duuuuuużo ( więcej niż pół szklanki) zielonej pietruszki drobniutko posiekanej. wykonanie : mięso 1 x przekręcić przez maszynkę, dodać całe, surowe jaja, przyprawy, pietruszkę i wrzucić do prodiża wysmarowanego masłem i posypanego tartą bułeczką. Piec przykryte metalową folią przez 40 min, otworzyć prodiż, zdjąć folię i dopiec jeszcze 15 min. Wystudzić w prodiżu, wyjąć i mocno schłodzić w lodówce. Może być tak, że przyprawy za mało posolą mięsko, więc trzeba dać jeszcze sól, może 1/2 łyżki ? Ja dawałam. a druga opcja jest taka, żeby całą, dużą pierś rozkroić na pół tak, żeby były dwie cienkie piersi. tymi piersiami wyłożyć blachę/prodiż tak, zeby mięcho wystawało bokami. Naładować farszu wspomnianego wyżej, zakryć piersią która wystawała i piec jak poprzednio. Wtedy zamiast samego farszowego mięska jest jeszcze taka lekko sucha pierś dookoła - jak ktoś lubi. Smacznego
__________________
"Sceptycyzm to elegancja strachu" - Emil Cioran |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: pychota kurczakowa na kanapki
To brzmi zachęcająco
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2006-06
Wiadomości: 831
|
Dot.: pychota kurczakowa na kanapki
może być smaczne też muszę wypróbowac
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.







