pychota kurczakowa na kanapki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-09-28, 22:00   #1
Imbruglia
Raczkowanie
 
Avatar Imbruglia
 
Zarejestrowany: 2006-06
Lokalizacja: u siebie :)
Wiadomości: 188

pychota kurczakowa na kanapki


to przepis mojej Mamy. uwielbiam, więc także sama robię.
porcja na wąski prodiż (może być także blacha wąska + piekarnik):
1,20 mięska drobiowego potrawkowego,
4 jajka,
Wegeta,
Delikat do kurczaka Knorra lub Delikat do mięs i innych potraw Knorra /czerwony/,
biały pieprz
duuuuuużo ( więcej niż pół szklanki) zielonej pietruszki drobniutko posiekanej.
wykonanie : mięso 1 x przekręcić przez maszynkę, dodać całe, surowe jaja, przyprawy, pietruszkę i wrzucić do prodiża wysmarowanego masłem i posypanego tartą bułeczką. Piec przykryte metalową folią przez 40 min, otworzyć prodiż, zdjąć folię i dopiec jeszcze 15 min. Wystudzić w prodiżu, wyjąć i mocno schłodzić w lodówce.
Może być tak, że przyprawy za mało posolą mięsko, więc trzeba dać jeszcze sól, może 1/2 łyżki ? Ja dawałam.
a druga opcja jest taka, żeby całą, dużą pierś rozkroić na pół tak, żeby były dwie cienkie piersi. tymi piersiami wyłożyć blachę/prodiż tak, zeby mięcho wystawało bokami. Naładować farszu wspomnianego wyżej, zakryć piersią która wystawała i piec jak poprzednio. Wtedy zamiast samego farszowego mięska jest jeszcze taka lekko sucha pierś dookoła - jak ktoś lubi.
Smacznego
__________________
"Sceptycyzm to elegancja strachu" - Emil Cioran
Imbruglia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-30, 20:20   #2
La-ra
Rozeznanie
 
Avatar La-ra
 
Zarejestrowany: 2006-06
Wiadomości: 628
Wyślij wiadomość przez MSN do La-ra
Dot.: pychota kurczakowa na kanapki

To brzmi zachęcająco Jutro spróbuję zrobić. Do tej pory robiłam coś podobnego ale z kupowanego mielonego mięsa, wieprzowina albo indyk i to jest bardzo tłuste. Ja dodaję do środka różne dodatki np.suszone śliwki, oliwki
La-ra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-04, 17:27   #3
mmmartha
Rozeznanie
 
Avatar mmmartha
 
Zarejestrowany: 2006-06
Wiadomości: 831
Dot.: pychota kurczakowa na kanapki

może być smaczne też muszę wypróbowac
mmmartha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.